Inlägg från: Anonym (Kvinna) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Kvinna)

    När går det över? Hur gör man efter otroheten?

    Anonym (Allvarligt skämtat) skrev 2022-12-02 22:36:39 följande:
    Men jösses människa, är du på riktigt? Har du ingen självinsikt öht? 

    Jodå, har en stor portion av den varan faktiskt. Alltså av självinsikt. Det är skälet till min alldeles för extended fajt med vad jag kan se är en nån med nåt narcissistiskt typ. Då gäller att inte mata för du talar för döva öron. Slöseri med tid och engagemang helt enkelt. Lycka till med din medling! Den är ju fantastisk, diplomati på hög nivå, men det gör det inte för mig.  Hoppas du lyckas bättre med andra!

  • Anonym (Kvinna)
    Anonym (Bedragen 2020) skrev 2022-10-01 18:56:03 följande:
    När går det över? Hur gör man efter otroheten?

    Drygt 2 år sedan min fru var otrogen. Känns fortfarande oerhört jobbigt, tänker på det närmast jämt. Älskar henne så enormt mycket, så förslag om att lämna henne undanbedes. 

    Det gör så sjukt ont att ha blivit lämnad för några liggs skull. Ser dom framför mig. Egentligen inte själva sexet som stör mest, mer att en annan man fanns vara mer lockande. 

    Du som varit med om att bli bedragen, när började det lätta? Vad har du för knep att dela med dig av? 


    Tyvärr fastnade jag i tråden i en begreppsförvirring om otrohetssvek kan leda till vad som kallas posttraumatiskt stressyndrom. Den diskussionen är egentligen helt överflödig. Eftersom vi känner vad vi känner. Oavsett etikett. Och det ena fallet är knappast det andra likt, även om vissa reaktioner   på otrohetssvek är gemensamma. Personligen hade jag velat tala mer om hur jag läkte min egen erfarenhet av just otrohet.

  • Anonym (Kvinna)
    Basic,
    verkligen grundläggande fakta: Svektrauma kan framkalla symtom som i omfattning och allvarsgrad liknar posttraumatiskt stressyndrom. Om sveket varit långvarigt och hotat en essentiell relation är svektrauma en sannolik grund för PTSD liknande reaktioner. 
  • Anonym (Kvinna)

    Tappade citatets källa nyss men det är som sagt basic kunskap. 


    Den otrogne kan uppenbarligen oxå råka ut för posttraumatiskt stressyndrom (PTSD) vid upptäckten vilket var något nytt för mig, och ganska förvånande. Läste om ett dylikt fall under rubriken psykiskt sjuk av otrohet, den otrogna? På skilsmässa.se en träffsäker post som belyser när båda parter drabbas hårt i en nära relation på fallrepet. Perspektivskiftet hamnar en bit från ämnet men är så talande om hur omvälvande otrohetssvek är. Mannen är här den som tagit ett snedsteg. 


    Han är öppen för att han står i kö till psykolog. Jag tror absolut han hamnade i akut stress/chock när han avslöjades. Men det sitter i 10 veckor senare. Kanske har det övergått till posttraumatiskt stressyndrom eftersom han nästan är överaktiv och alltid på helspänn.När det gäller otroheten så har han varit, helt egoistisk och kall, han har dolt den väldigt väl och lagt ner mycket tid på att ta bort alla spår.


     

  • Anonym (Kvinna)
    Ordinär Man skrev 2022-12-03 09:43:44 följande:
    Du har uppenbarligen skaffat dig en fixering vid PTSD. 

    I dagligt tal pratar man om att man råkat ut för ett trauma. Som att man missat bussen och missat ett viktigt möte, att man såg sin man prata med grannfrun, att frun spelat bort pengar på nätcasino, att ens gamla mamma dör. Osv.

    Inom medicinen talar man om ett trauma, om man klipper av sig handen i en vedklyv. Osv.

    Inom psykiatrin talar man ibland om posttraumatiskt stressyndrom. En diagnos en läkare sätter. Dina hittepå du hittar för att bekräfta dina fixa idéer duger inte.

    Nej, ärligt sagt törs jag neka till en hang up.

    Jag har tagit mig igenom en otrohetshistoria, bearbetat känslostormen som uppstod, läkt mig själv, varit i parterapi med min man och tagit sessioner i individualterapi. Sen har jag samtalat och bollat med väninnor och med erfarna manliga vänner utöver med huvudpersonen, min man såklart. Känner en stor förståelse inför varför affären uppstod, men oxå inför våra respektive reaktioner (min mans och mina) och våra behov av fördjupade samtal. 

    Svarade i TS Anonym (Bedragen 2022) när jag ville lämna goda råd utifrån mina egna erfarenheter av otrohetssvek. Men tråden har verkligen hakat upp sig, anser jag, när någon hätsk och fixerad av begreppen/termerna. Finns det någon/några ljushuvuden på FL som en skribent menar, och som omöjliggör samtal? 


    Har aldrig sett motsvarande på andra plattformar, och där har vi suttit i fredliga och bra dialoger om otrohet och lyckats tala om PTSD utan minsta tendens till hätsk fientlighet. Det borde kunna gå att snacka om otrohetssvek och posttraumatiskt stressyndrom utan att kränkas, om så åsikter skiljer sig, bara det är tillräckligt högt till tak. 

  • Anonym (Kvinna)
    Anonym (Allvarligt skämtat) skrev 2022-12-03 10:21:45 följande:
    Ingen alls tydligen. Så det är nån annan  som är "typ narcissist" och har döva öron. Okey...då vet vi. 
    Är inte luften väldigt tunn däruppe? 

    Mest handlar det om takhöjd. Är den tillräckligt hög går allt snackas om utan kränkningar och påhopp. Men är den väldigt låg finns ingen plats för den åsiktsfrihet vi värnar om i vårt land. Speciellt inte i FL s otrohetstrådar, typ en diktatur verka härska och  råda. Stämningen blir lätt hatisk och inskränktheten är stor hos dem som vägrar se längre än näsan räcker. 


    En tyckare som själv upplevt otrohetssvek, genom diverse turer läkt sig, och som vill stödja TS i hans upplevda trauma, ska tydligen till varje pris tystas ned. Vad är det som är så hotfullt eller farligt, för vissa, med ett öppet och tillåtande samtalsklimat? Vilka värden är det som står på spel? För er som vägrar ta in att människor är olika, människor reagerar olika, människor läker sig olika??

  • Anonym (Kvinna)
    MammaMalmö skrev 2022-12-03 16:11:33 följande:

    Att älska handlar om förlåtelse När du kan förlåta, det är då du kan gå vidare med ditt beslut


    + 1 

    Älska, glömma och förlåta är livets stora gåta. Amen to that. 

  • Anonym (Kvinna)
    Anonym (Bka) skrev 2022-12-06 17:03:23 följande:

    Håller med om att det är många härska diskussioner på FL. Där det mer handlar om enskilda individers behov att trycka ner andra än att faktiskt svara på trådskaparens fråga. Definitioner i det här fallet.

    Det är väl mer intressant med råd om hur man kan hantera situationen och känslorna, än vem som har rätt om benämningar? 

    Jag blev bedragen i en tidigare relation. Med facit i hand många år senare har jag insett att jag är värd att leva i en trogen relation, då jag tror på trohet och värderar den högt. Jag är trogen. Har jag en partner som inte skriver under på det med samma allvar som jag, kommer jag lämna.

    För helt uppenbart är att den som valt otrohet är inte lika bestämd som jag på den punkten och inte att lita på. Kan du, TS, leva med vissheten att din partner har andra gränser och lever efter andra regler i förhållandet?

    Du kommer av naturliga skäl inte tro igen att din fru "aldrig" skulle såra dig genom att ha sex med någon annan. 

    Personligen, vill jag leva i ett förhållande med absolut fysisk trohet. (Man råkar inte joina könsorgan eller stoppa tungan i någons mun av misstag. )

    Det handlar mycket om att lita på att din fru inte kommer lämna dig "bara" för att hon är fysiskt otrogen. Jag kommer aldrig acceptera en sån relation. Kan och vill du det Ts?

    Du kommer aldrig ha kontroll över din partner. Lita på det som är verkligt. Det du vet. Och fundera över vad du vill och kan acceptera. Om du absolut inte vill lämna, hur kan du jobba på din egen acceptans?
    Det viktigaste är att du fattar dina beslut utifrån dina medvetna val. Att ge igen är ett sätt att återskapa balansen, att få partnern att få medkänsla genom att smaka på sin egen medicin  Lätt hänt att det blir en ond cirkel bara. 


    Mitt syfte med definitionssnacket var bekräfta TS (Bedragen 2020) s upplevelse och hantering av hustruns otrohetsaffär. Den ÄR en smärtsam process att ta sig igenom - oavsett hur vi etiketterar den. Kände personligen det blev frustrerande att inte få komma till pudelns kärna någon gång. I att dela erfarenheter om vad som i regel hjälper och inte i läkningsprocessen. Bra när du nu gör så! Ifall TS tittar in i sin tråd, som spårade ur där rätt länge.

    Sen märker jag du och väljer lite olika sätt att förhålla oss. Men, jag känner en stor förståelse inför ditt tänk och din hantering. i den inledande perioden tänkte jag nog mer som du gör, men landade mer i att vi människor inga perfekta varelser är.


     

  • Anonym (Kvinna)
    Anonym (Lilia) skrev 2022-12-08 16:28:40 följande:

    Varför skriver ni att han ska lämna/dumpa? En av premisserna för diskussionen är ju att han INTE tänker lämna henne, han har specifikt bett er att inte föreslå det.


    Undrar detsamma som du gör! TS uttrycker kärleken till hustrun så starkt, hennes otrohet till trots. Killen säger nej till lämna-sin-fru-råd. Ändå haglar sådana förslag som spön i backen. Gränslöshet? Om TS själv inte får bestämma sin egen tråds on-topic och inriktning. Vem ska göra det i så fall? 

    Har själv gått i TS mockasiner i den bemärkelsen jag fattade ett medvetet beslut som innebar jag stannade kvar och förlät min ungdomskärleks snedsteg. Satsade på oss. Vet inte om jag uppskattat eller tagit in skilj-dig-kvinna-råd i mitt processande - om jag vänt mig till ett socialt medium. Näe, inte alls.


     

  • Anonym (Kvinna)
    Anonym (jaha) skrev 2022-12-08 16:44:58 följande:
    Om en person säger att han ska hoppa framför ett tåg för att han lider och vill inte höra talas om något annat så är ju premisserna att han tänker hoppa och då kan man säkert hålla sig till det och ge honom tips på hur han bäst hoppar framför ett tåg, men ibland händer det att människor tycker det är väldigt onödigt att hoppa framför ett tåg när det finns andra sätt att avsluta lidandet och råder honom att göra något annat istället... 

    Är du on-topic i din hemska hoppa framför tåget liknelse? 


    Skriver du allmänt på forum och raljerar och uppmuntrar till suicid? 

    En sådan ironi är här olämplig och mycket missklädsam, om du nu ironiserar. 

Svar på tråden När går det över? Hur gör man efter otroheten?