Inlägg från: Ordinär Man |Visa alla inlägg
  • Ordinär Man

    När går det över? Hur gör man efter otroheten?

    Anonym (Kvinna) skrev 2022-11-05 07:53:21 följande:

    Ser att viktiga poänger missas när en polarisering sker mellan skilda begrepp. Det ena ställs mot det andra som om allt vore fristående autonoma processer. Inget kunde vara mer fel! I ett våldsamt förhållande förekommer ofta samtliga ingredienser flytande och jämsides. Psykiska och/eller sexuella övergrepp och fysisk misshandel överlappar varandra. Psykisk misshandel styrs av samma mekanismer som fysiskt våld och handlar om makt och kontroll. Allt går inte nödvändigtvis kategoriseras i antingen det mentala eller det fysiska. I en otrohetshistoria kopplas alla stressmekanismer på hos den bedragne. Det känslomässiga i krisens kölvatten kan trigga posttraumatiska stressyndrom (PTSD) som i sig involverar somatiska eller kroppsliga besvär. Flashbacks på scener av otroheten kan jaga personen för lång tid och orsaka sämre aptit, sömnlöshet, bristande ork och depression. Den inledande psykiska responsen vid upptäckten kan rentav övergå i fysiskt. Lägg till inverkan på självbild och risk för överförbara könssjukdomar kopplad till kvinnans/mannens vänstrande. Om otrohet är att jämföras med psykisk och/eller sexuell eller fysisk misshandel tål onekligen att diskuteras! 


    Haha!

    Nej du! Du har tydligen fortfarande inte förstått. Dina flashbacks och allt vad du hittar på, är något du själv hittar på. Hjärnspöken. Det du själva ansvarar för.

    Bo är sambo med Sofia. Bo är hennes fjärde förhållande på tre år, och är lite smartare än honom. Han har egentligen utan att veta köpt ett hus åt henne, råkade köra över hans hund på gårdsplan,och och har är "hjälpt" honom genom att ta hand om hand BankId. Snart kommer Sofia att göra slut med Bo
    Lars är gift med Lena. Lena ligger på sjukhuset igen, därför att Lars har brutit tre revben på vänster sida. Hon tycker det delvis är hennes eget fel, eftersom hon inte såg byrån som stod i vägen. Blinda som hon är på vänster öga, sen Lars slog henne. Lars vill inte skilja sig från Lena.

    Karl är gift med Eva. När han tog kvällspromenaden, råkade han se sin fru Eva genom fönstret till Svens hus, där hon stod och kysste Sven.
    - Buhu! Min fru är otrogen!
  • Ordinär Man
    Anonym (Kvinna) skrev 2022-11-05 08:48:34 följande:
    👎 Seriöst??? Haha??
    Nog sitter och med gott humör raljerar över fjantarna "Jaha" och "Förringad" och allt vad det nu kallar sig.

    Men visst är det så att under detta är jag absolut och fullkomligt allvarlig. Jag hoppas det framgår.
  • Ordinär Man
    Anonym (Kvinna) skrev 2022-11-05 11:10:38 följande:
    Nej, just här framgår inte din seriositet klart och tydligt. 

    Då får jag belagda att det inte är så lätt för alla.

    Kanske är du också bedragen? Kanske känner du också en "Lena" som i exempelvis ovan, som ånyo ligger på sjukhus efter att ha blivit blåslagen av din man. Lite sympati kan du väl ge.

    - Ja, Lena, jag förstår precis hur du har det. Min man har en annan.
  • Ordinär Man
    Anonym (Kvinna) skrev 2022-11-05 12:14:13 följande:

    Ordinär man, Du kör en besserwisserstil som blir väldigt dryg. 


    Tror tyvärr du har missat syftet med mitt inlägg totalt, och jag misstänker ditt raljerande reser hinder i vår dialog. Som sagt framgår tydligt att jag sympatiserar med kvinnor (och män) som utsatts för psykiska och/eller sexuella eller fysiska övergrepp. Otrohetsspektrumet faller under psykiskt svek. Ett mentalt (ev fysiskt om PTSD tillkommit) trauma som vår trådskapare kämpar med att ta sig igenom med hjälp av våra råd.


    Men då är vi där igen! Relativiserar övergrepp genom att blanda in otroheter. Läs Cores kloka inlägg strax ovan!

    Att folk är otrogna är extremt vanligt, och något som man faktiskt förväntas hantera. Annars skulle samhället plötsligt stå stilla.

    Jag tvivlar inte alls på att reaktionen kan vara alldeles fan, precis som att en del säkert kan få PTSD av elaka lappar i tvättstugan. 

    Problemet är att reaktionen är helt oproptionell och att ni ylar med.
  • Ordinär Man
    Anonym (Kvinna) skrev 2022-11-05 13:57:26 följande:
    Tyvärr är du själv som ylar med dina fåniga exempel. Vem utvecklar posttraumatiskt stressyndrom av elaka lappar i tvättstugan? Vem drabbas av PTSD av ex vis borttappad husnyckel eller stulen plånbok? Noterar du trivialiserar i syfte att skapa falska poänger. Om jag hinner i kväll lovar jag finna underlag på med line eller dito som styrker sambandet mellan otrohet och utvecklandet av PTSD. Vi lär däremot inte finna en endaste rapport som verifierar en koppling mellan klagomål i allmänna tvättutrymmen och trauma som kräver professionell handledning. 
    Du är ju så dum att det är under att Internet inte stannar med ditt inlägg.

    Men jag gör ett försök. Precis som med tvättstugelappar har man något utomstående att peka på som grund för sitt dåliga mående. Med det är också något som vederbörande skapat alldeles själv.

    Han eller hon behöver hjälp med att se lite nyktert och normalisera situationen. Inte en jävla mobb som står och hejar på i bakgrunden.
  • Ordinär Man
    Anonym (Kvinna) skrev 2022-11-05 15:20:21 följande:

    Vi får se om jag ikväll (om tid finns) ens vill bemöta så pass stupida argument i just den här frågan. Vem har sagt något om att skuldbördan i relationshaverier hamnar på en part??? 


    Åter igen spekulerar du på tok för mycket och drar intrikata slutsatser, utan att fråga vad jag egentligen tycker. 


    Vad du "egentligen" tycker, (till skillnad från det här?) är irrelevant.
  • Ordinär Man
    Anonym (Kvinna) skrev 2022-11-06 19:39:43 följande:

    När du envist hävdar att otrohet är extremt vanligt bör du väl kunna uppvisa statistik som leder ditt påstående i bevis. Källa tack!

    Ditt bagatelliserande av otrohets svek blir väldigt tjatigt hur mycket du än jiddrar om saken. Dina jämförelser blir som sagt lika fel som att jämföra äpplen med päron. Har du någonsin hört talas om en människa som sökt samtalsterapi pga grannens klagomål på dåligt rengjorda tvättmedelsfack i tvättstugan? Har själv aldrig kommit i kontakt med någon sådan uppförstorad reaktion i grannskapet. 

    Ett svektrauma däremot. som otrohet klassas som, kan ge långvariga trauma reaktioner som tvingar den drabbade att omvärdera sin grunduppfattning för överlevnad. Om sveket varit långvarigt och hotat en väsentlig relation kan sveket bli en avstamp för PTSD besvär. 


     


    Är det inte du som bidrar om hur illa det är? Men grattis till att ha hittat det nya ordet svektrauma. Uppenbarligen för att det inte är ett riktigt trauma.

    Som sagt. Varför sitter folk inte och traumatiserar sig över stulna tvättider, utan ägnar tiden åt partnerns goda tillfällen? Båda är skapade i huvudet.
  • Ordinär Man
    Anonym (Kvinna) skrev 2022-11-19 04:16:30 följande:

    Dina referensramar och jämförelser är tafatta, godtyckliga och skeva. Nu jämför du plötsligt samarbetssvårigheter på jobbet med otrohet utan att ens klassificera de förstnämnda i svårighetsgrad (lindriga eller svåra i form av psykisk och fysisk misshandel?). Allt blir godtyckligt och anekdotiskt gissande från din sida - utan evidensbaserade studier som stödjer dina påståenden. Vilken rapport lutar du dig mot i dina uttalanden vore intressant att veta något om?

    Varje traumatisk incident är unik och reaktioner på den likaså. Det går knappast för en utomstående lekman att ?avgöra?/bedöma just den givna reaktionen i varje enskilt fall.  Att diktatoriskt ?bestämma? vilka situationer eller människor som kommer/?får? utveckla PTSD eller inte är befängt. Det går alltså inte att rakt av jämföra traumautlösande händelser med varandra. Individuella bedömningar sker från ett fall till ett annat. Fördjupa gärna din kunskap genom att läsa något om sårbarhetsteorin. 


    Anonym (Pirribyxan) skrev 2022-11-18 13:24:34 följande:
    Ja fast nu blandar du ihop saker. PTSD är något helt annat än "sår i själen". Och till råga på allt förminskar du de människor som blivit misshandlade och har kanske fått livet helt förstört av det.

    Att ge uttryck för ett upplevt trauma som ?ett sår i själen? kan kännas rätt och behöver inte vara fel. Vi här i tråden sitter inte med ett PTSD-formulär med vilket vi gör en noggrann genomgång av symtom. Det ger intryck av en haltande människosyn eller empati brist om man bagatelliserar var och ens unika beskrivning på sin upplevelse av otrohet. 


    Vad är det här för dumheter?!?!!!

    Varje traumatisk upplevelse är INTE unik. Om du v vore så skulle sjukvården varken kunna diagnostisera eller behandla dem.

    Du klagar över att andra har skeva referensramar, att det blir godtyckligt etc. Problemet är bara att när du sätter dina egna skeva ideal som norm. Plocka fram något fall PTSD på grund av otrohet så kan vi börja plocka isär det.

    Vidare är det, som påpekats några gånger, osmakligt att du jämför hot om dödligt våld, livshotande olyckor, sexuellt våld, med dina kulturellt betingade trohetsideal!

    Om du mår så dåligt efter en otrohet, är det bättre om du försöker förstå att det är något du skapat själv. Det som inom psykiatrin ofta kallas fix idé, och som är en form av tvångssyndrom. Om du slutar haussa upp din egen person, och tar tag i dina verkliga problem, så kommer du att må mycket bättre.
  • Ordinär Man
    Anonym (Kvinna) skrev 2022-11-21 00:25:20 följande:

    @Ordinär man. Varsågod! Här ges du vår trådskapare Anonym (Bedragen 2020) s fallbeskrivning (en kort replik på vår input). Om du följt med och faktiskt läst (tycks inte så) framgår av TS att han varit med om mycket i sina dagar, men att otrohetsupplevelsen är det absolut värsta han varit med om. Inledningsvis hävdar TS om det här att bli traumatiserad eller inte följande: att det är just det jag blev. TS blev traumatiserad av erfarenheten, något vi alla behöver ta in. 


    Det känns märkligt när du uppenbarligen vill tramsa om och förringa ett sedan länge klarlagt och vedertaget begrepp! Att förneka en medmänniskas upplevelser känns helt fel.


    När vår TS föreslår oss avstå jämföra hit och dit eller komma med relativiseringar, eftersom det hjälper honom föga, tycks du vilja ignorera det helt och hållet. Vad beror det agerandet på hos dig?  


    Anonym (Bedragen 2020) skrev 2022-11-13 11:21:52 följande:

    TS här. Stort tack för alla kloka inlägg. Det här med att bli traumatiserad eller inte, så vill jag bestämt hävda att det är just det jag blev. Jag har varit med om mycket i mina dagar, men den här händelsen är bland det absolut värsta jag varit med om. Att jämföra hit och dit och komma med relativiseringar hjälper ju föga, jag mår inte bättre för det. 

    Att investera i en annan människa som man älskar, över lång tid, och sedan bli bedragen, det är så otroligt mycket som går sönder där. 

    Men vi kämpar på.


    Tyvärr är det du som tramsar genom att försöka hissa upp dina erfarenheter som posttraumatiskt stressyndrom. Ja, det är ett hån mot de faktiskt har det. Som jag påpekade lider den bedragna med all sannolikhet av fix idé och tvångstankar. Beklagar att det har lägre status. Men få till en psykiatriker så får du se.

    Nej, du sätter inte dina egna psykiatriska diagnoser. Särskilt inte sådana allvarliga som PTSD. Inte heller är det fel att ifrågasätta din eller TS självdiagnostisering.

    Annars kan jag påstå att jag blev traumatiserad när min fina cykel blev stulen. För vem är förneka mina upplevelser???
  • Ordinär Man
    Anonym (Kvinna) skrev 2022-11-22 12:16:05 följande:

    Om jag inte har fel har TS (Bedragen 2020) nämnt att din åsikt i just den här frågan inte hjälper honom. 

    Alla får som du säger ha sin åsikt ifred. Du anser en otrohetsaffär är en skitsak att deala med. Andra tycker annorlunda. Bra! Faktiskt vet jag inte om en trådskapare räknas som ?åsiktspolis? men alldeles oavsett behöver samtligas åsikter respekteras! Din såväl som (Bedragen 2020) som därtill är trådskapare. 

    Inom medicinen finns en ICD-10 manual att gå på. Den avgör/diagnostiserar eventuell förekomst och grad av posttraumatiskt stressyndrom. Den är oxå vägledande om besvär istället klassas som mer vanliga stressreaktioner, (exkluderande PTSD). Gällande otrohet så går avläsa grad av påverkan med hjälp av ex vis manualen Post Infifelity Stress Disorder (PISD). Samma tillvägagångssätt som med PTSD check listan.  

    Jag är säker alla samtal i ämnet underlättas om du skippar ägna dig åt faktaresistens! 


     


     


    Anonym (Bedragen 2020) skrev 2022-11-21 15:43:08 följande:
    TS här igen. Tack till er som bidrar, jag läser allt. Tyvärr kan jag inte säga att du Pirribyxan på något sätt hjälper mig i min fråga. Alla vet att det naturligtvis vore värre att mista sitt barn, att kriget i Ukraina är rena skiten och liknande jämförelser du gör. Men nu är det inte så att jag står i någon valsituation, där jag får välja mellan pest eller kolera, för just nu är det den här otroheten som grumlar min vardag. Och tro mig, jag har varit med om saker i mitt liv. Så jag bryr mig föga om dina relativiseringar, dom har inget med min frågeställning att göra. 

    Jag mår piss-i-röva, jag är helt klart traumatiserad. Skulle du kunna visa mig den respekten att du lämnar tråden. Du trasar sönder den. Du tillför inget. Ge dig. 

    Tack!


    Nej, nej, nej! Gör har några psykologer hittat på begreppet PISD, ett tydlig renomesnyltande av det riktiga begreppet PTSD, för att kunna dra in några dollars. 

    PISD existerar alltså inte som vedertagen psykiatrisk diagnos. Ni borde skämmas över att att åka snålskjuts på de med psykiska trauman! Skäms! Skäms!
Svar på tråden När går det över? Hur gör man efter otroheten?