Inlägg från: Anonym (Lilia) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Lilia)

    När går det över? Hur gör man efter otroheten?

    Det kanske aldrig går över. Om du redan har bestämt dig för att du inte ska lämna, så får du ju någonstans acceptera och vänja dig vid att ha det såhär som du beskriver. Att frun inte kommer göra om det kan du aldrig lita på. Du har bara makten över dig själv i slutändan, och väljer du detta så väljer du även att risken att bli sårad igen och att behöva leva med den risken. Så tänk inte att det kommer gå över, det verkar ju bara som att plåga sig själv ytterligare än att bara stanna i det här. Ta ditt val för vad det är. Och bygg upp andra saker i ditt liv som stärker dig, om du inte redan har det. intressen och relationer.

  • Anonym (Lilia)
    Anonym (Upp till henne) skrev 2022-10-06 17:08:34 följande:

    Hon vänstrade, du mår dåligt över detta. Jag tycker du med gott samvete kan lämna över ansvaret för ditt mående på henne. Det är upp till henne att få dig att känna dig trygg och lycklig med henne så att du kan släppa det. Kan hon inte det, eller vill inte försöka ta det ansvaret så bör du lämna.

    Är hon inte villig att försöka få dig att må bättre så är du inte villig att fortsätta vara tillsammans med henne helt enkelt. Hon behöver anstränga sig för dig och INTE vice versa.

    Hon vänstrade, ansvaret är hennes, glöm inte det.


    TS kommer inte lämna, så att föreslå att han inte ska vara villig att fortsätta om inte frun gör som du beskriver, är ju inte aktuellt. Och att lägga ansvaret för sin egen trygghet och lycka i någon annans händer är ju långt mer osäkert än att lägga det i sina egna. Speciellt om det handlar om en person man uppenbarligen inte kunde lita på.
  • Anonym (Lilia)

    Varför skriver ni att han ska lämna/dumpa? En av premisserna för diskussionen är ju att han INTE tänker lämna henne, han har specifikt bett er att inte föreslå det.

  • Anonym (Lilia)
    Anonym (jaha) skrev 2022-12-08 16:44:58 följande:
    Kanske för att man tycker att dumpa vore en bättre lösning än den han tänkt sig?

    Om en person säger att han ska hoppa framför ett tåg för att han lider och vill inte höra talas om något annat så är ju premisserna att han tänker hoppa och då kan man säkert hålla sig till det och ge honom tips på hur han bäst hoppar framför ett tåg, men ibland händer det att människor tycker det är väldigt onödigt att hoppa framför ett tåg när det finns andra sätt att avsluta lidandet och råder honom att göra något annat istället... 
    Din jämförelse är inte i proportion till vad det handlar om här. Absurt.
  • Anonym (Lilia)
    Anonym (jaha) skrev 2022-12-09 10:23:28 följande:
    Ehm, hur tänkte du nu? Om hoppa framför tåget innebär att vara kvar med sin otrogna partner och det personen bestämt sig för och att göra och att inte hoppa framför tåget innebär att inte vara kvar med sin otrogna partner... hur lyckas du få att råda TS att inte vara kvar med sin partner till detsamma som att hoppa framför tåget?

    Allt jag kan säga om din ton är att den låter som en aning hysterisk.

    På vilket sätt menar du att råda TS att lämna en trasig relation till detsamma som att vara bitter? Enligt det resonemanget är att enda sättet att inte vara bitter är att råda TS att vara kvar i sin trasiga relation.... låter det rationellt?
    Att TS är kvar med sin partner innebär inte alls att hoppa framför tåget, det är absurt trams som du har hittat på.

    Och ingen behöver råda TS att vara kvar i relationen, för det har han redan bestämt sig för att vara. Och hon skrev inte ens att just råda TS att lämna är att vara bitter, utan att tonen i dina inlägg är bitter. 
  • Anonym (Lilia)
    Anonym (jaha) skrev 2022-12-09 13:25:47 följande:
    Jag vet inte om du förstått hur liknelser fungerar Lilia men det är oftast inte tanken att de ska tolkas bokstavligen....så ja du har helt rätt att vara kvar i en trasig relation är inte bokstavligen samma sak som att hoppa framför ett tåg.

    Men eftersom du verkar ha svårt att fatta liknelser så kan jag kanske försöka sammanfatta de med:

    Poängen med liknelsen var att bara för att en person bestämt sig för en sak så betyder inte det att alla måste hålla med om att det är den bästa läsningen. Och om man anser att personens val är destruktivt och kommer innebära mer lidande för personen så är det kanske ganska naturligt att man försöker avråda personen från det.... Förstod du bättre nu?

    OK, så du medger alltså att det inte är som att hoppa framför ett tåg? För det var långt ifrån en rättvis liknelse utan en absurd överdrift. 


    Och om vi nu överens om att det i det här fallet inte handlar om någonting så extremt som att hoppa framför ett tåg, så är det också helt ok att låta TS välja själv hur han vill göra och vad som var hans tanke att diskutera i tråden. Han är vuxen och kan avgöra själv hur han vill ha det i sitt liv och vilka delar det är han vill ha hjälp med och ta upp för diskussion, men det vill du inte respektera. Och TS verkar också ha lämnat tråden, kanske gav det honom inte så mycket när så många inte vill lyssna och svara på det han faktiskt frågade utan prioriterar att få utlopp för sin, vad du kallar det, naturlighet.

  • Anonym (Lilia)
    Anonym (jaha) skrev 2022-12-09 14:16:04 följande:
    Jag medger att du inte verkar fatta hur liknelser fungerar ja.

    Du får förstås tycka att andras liknelser är överdrivna men det ju bra om du kan förstå skillnaden mellan liknelser och exakta kopior.

    Ja i slutändan är det upp till alla trådstartare att själva avgöra hur de vill agera men det betyder ju inte att andra måste hålla med dem eller att det är bara en åsikt som är tillåtet i öppna trådar.

     Om du har svårt för att andra inte tycker som du så är öppna trådar kanske inte rätt grej för dig.

    Din absurda liknelse fungerade inte alls, och hörde heller inte hemma i tråden, det har ingenting med mig eller mina förmågor att göra.

    Att inte hålla med TS hör inte hit, utan det handlar om att det är en annan diskussion än vad frågeställningen var. 


    Och det där med att anklaga andra för att ha svårt för vad du tycker när någon säger emot dig är ju bara trams. Dessutom vet du inte vad jag tycker angående om TS ska göra slut, jag avstod från att yppa det eftersom TS gjorde klart att det inte är vad som skulle diskuteras.

  • Anonym (Lilia)
    Anonym (jaha) skrev 2022-12-12 12:27:38 följande:
    Att inte hålla med TS här absolut hit eftersom du verkar anse dig ha rätt att avgöra vad andra får eller inte får skriva.

    Nope det är absolut inte trams eftersom det är ganska stor skillnad på att säga "jag håller inte med dig om vad du skriver för att...argument".... och säga... "sådär får du inte skriva".

    I det första fallet ger du din syn på saker men accepterar att andra inte tycker som du, det man normalt kallar för en diskussion. I det andra fallet ger du dig själv rätten att avgöra vad andra får eller inte får skriva baserat på dina egna subjektiva åsikter. 
    Jo det är trams som du hittar på, för jag har inte skrivit någonstans det du påstår, att andra inte får skriva något, utan jag säger emot det andra skriver och jag har lika stor rätt att skriva vad jag vill som du har. Tål du inte att jag inte tycker som du då, enligt ditt eget resonemang.

    Och det spelar ingen roll ifall jag inte håller med TS om  att han borde stanna, för han frågade inte om det, det är inte vad tråden handlar om. Utan det TS frågar är: Hur ska jag göra nu om jag vill stanna hos min fru?
  • Anonym (Lilia)
    Anonym (jaha) skrev 2022-12-12 13:38:46 följande:
    Och om man inte tycker att TS ska vara kvar i relationen öht så får man inte säga det eller?
    Det får man väl, men det är ju en annan diskussion.
  • Anonym (Lilia)
    Anonym (jaha) skrev 2022-12-12 13:54:29 följande:
    En diskussion DU drog upp när du ifrågasatte varför folk ber TS dumpa när han sagt att han ska vara kvar.
    Nej, en diskussionen som andra drog upp eftersom de diskuterar det som inte var frågan i den här tråden.
  • Anonym (Lilia)
    Anonym (jaha) skrev 2022-12-12 14:19:41 följande:
    Ok så det är alltså inte ok att råda TS lämna relationen eftersom det enligt dig inte är frågan i den här tråden?

    Varför skriver du då att det är ok?
    Anonym (Lilia) skrev 2022-12-12 13:45:10 följande:
    Det får man väl, men det är ju en annan diskussion.
    Du får väl skriva vad du vill så länge det inte är mot reglerna men jag får också skriva vad jag vill och säga emot dig. Och att TS ska lämna eller stanna var inte frågeställningen för tråden, utan vi skulle utgå ifrån att han ska stanna, om du läser trådstarten. Men det vill inte du med flera respektera.
  • Anonym (Lilia)
    Anonym (Bka) skrev 2022-12-13 14:23:04 följande:

    Till TS. Jag ska inte föreslå att du ska lämna. Om du är helt fast besluten att stanna skulle jag föreslå fyra saker. 

    1. Bearbeta och få sinnesfrid. Prova EMDR. Det är en väl etablerad behandling som hjälper till att minska emotionell respons vid trauma. Jag har provat (en jobbig händelse som bet sig fast hos mig och gjorde mig rädd) och det fungerar verkligen. För du behöver kunna släppa. Kanske det viktigaste just nu för att du ska må bra. Gör det! 

    2. Framåt. Att bygga tillit med frun. Ta hjälp av ett relationsproffs för parterapi och för att skapa ett nytt avtal (varje relation bygger på någon form av avtal om förväntningar på varandra, det behöver omskapas mellan er) som båda kan acceptera, uttala och skriva under på mentalt.

    3. Hennes jobb. Begär att frun går i terapi och reder ut sig själv. Det ska inte vara för lättvindigt för henne att gå vidare heller. Hon ska inte kunna komma med ursäkter som "det hände bara" eller "jag vet inte varför". Hon ska äga sitt agerande och problemet. Basta. 

    4. I nuet och framåt. Om du är som människor är mest, så har du tendensen att låta hjärnan avgöra vad som är relevant att ha fokus på, och det är inprogrammerat på faror. Det krävs aktivt fokus och arbete att rikta om dina strålkastare i relationen till att inte hänga upp dig på faror kring otrohet utan se det som du vill ha fokus på och som är positivt. Du har upplevt något som signalerar att du är omgiven av faror, det behöver du släppa. Antingen tar du hjälp av någon erkänt duktig terapeut som jobbar med suggestioner under avslappning (som Unestålh som gör "stressa mindre" och "sov bättre". Såldes på apoteket på cd tidigare.) Det finns också dem som gör just "komma över otrohet" på samma sätt. Du kan få en anpassad för dig och din situation av en terapeut. Eller köpa en färdig. Du lyssnar på den hemma, innan du ska sova. 

    Jag skulle inte fortsätta utan stöd. Det kommer göra stor skillnad men kommer kosta. Men är du beredd att släppa och gå vidare tillsammans med din fru så finns metoder för att ta sig vidare. Jag skulle inte acceptera och se det som bara ditt jobb dock, även om du är den som betalat priset hittills. Hon måste vilja vara delaktig. Det hjälper även dig att se att hon verkligen vill fortsätta i äktenskapet och är beredd att jobba för det. 

    Många som kämpar med frågor som är svåra att släppa, ställer sig frågan, varför...om och om igen. Som att svaret skulle ge lösningen. Det gör det inte. Släpp den frågan. Fokusera på hur du vill må och vad du är värd. Även om jag förstår att du verkligen vill vara kvar i relationen, så kan det vara en hjälp att inte hålla fast för hårt i att det ska hålla till varje pris. Det är svårt att dra gränsen i en relation för vad man accepterar och inte, utan att också vara beredd att någonstans välja bort den, om den inte längre är bra för dig. En person som har koll på psykologi jämförde situationen  med att sitta och hålla handen ovanför ett tänt ljus, utan att flytta den när det börjar brännas. Det är inte så nyttigt. 

    Du förtjänar ju en trogen fru som är beredd att uppfylla sin del av relationen och behandla dig väl. Ibland kan det hjälpa att vara beredd att släppa taget en stund, om det inte finns ömsesidig respekt för relationen. Kan vara lättare att ställa krav då. 

    Jag önskar dig oavsett hur du går framåt, lycka till. Berätta gärna hur det går. 


    Du lovar att inte föreslå att han ska lämna, men sedan pratar du ändå om att det kanske kommer bli bäst att han gör det?
  • Anonym (Lilia)
    Anonym (jaha) skrev 2022-12-13 15:28:02 följande:
    Och vem är du att avgöra vad andra får skriva?
    Det gör jag inte så sluta tramsa, jag ställde en fråga.
  • Anonym (Lilia)
    Anonym (jaha) skrev 2022-12-13 15:40:21 följande:
    Och jag ställde dig en fråga.
    Som jag svarade på, jag har redan svarat dig på samma befängda trams tidigare i tråden, att jag inte alls avgör eller bestämmer vad andra får skriva. Att jag säger emot eller ifrågasätter är inte samma sak som att andra inte får skriva eller tycka, men det kanske är så du ser på saken då när du citerar mig, du tål inte vad jag tycker och du försöker bestämma vad jag får skriva.
  • Anonym (Lilia)
    Anonym (Kvinna) skrev 2022-12-13 16:47:16 följande:
    Talar inte (BKA) mest om att släppa taget om relationen ett tag - för att sen lättare kunna ställa krav på hustrun. Så uppfattade jag texten. Inga direkta råd till separation, mer hålla dörren öppen på glänt om inget annat funkar. Men jag kan förstås ha fel.
    Ja, det är möjligt. TS kanske framöver tänker om i frågan men han har ju haft det såhär länge nu och tagit det så även om inget förändras kanske han ändå står ut och stannar fortsättningsvis också. 
  • Anonym (Lilia)
    Anonym (Bka) skrev 2022-12-13 17:25:08 följande:

    Till Lilla. Det kommer inte vara två avslappnade glada välmående människor i det förhållandet. Han mår ju jättedåligt över hur hon har betett sig och ska det hålla i längden eller inte sluta bara väldigt sorgligt, så behöver de upprätta nya förutsättningar i relationen. 

    Hon kommer inte heller må bra för när han mår tillräckligt dåligt så kommer han sannolikt börja bete sig som många bedragna gör, bli kontrollerande och kanske också elak. 

    Oavsett så har TS rätt att vara lugn och lycklig. Då krävs det insatser. 


    Jag håller helt med, men tänkte på det att TS är ju så fruktansvärt stark i sin uppfattning att han inte ska lämna. Han står fast på den punkten. Så jag befarar att det mycket väl kan bli så att han kommer att stanna oavsett. Kanske väljer han, även när det ställs på sin spets, bort att vara lugn och lycklig bara det innebär att han får stanna med kvinnan, att det är överordnat allt annat. 
  • Anonym (Lilia)
    Anonym (Bka) skrev 2022-12-13 17:45:35 följande:
    Det är därför jag skriver långt och ingående om varför TS behöver släppa på det absoluta kravet att det SKA hålla till varje pris. Vinsten är att det kanske tom blir en fantastisk relation som blomstrar. 
    Det finns hur mycket som helst att läsa om vad som händer när barnet är beredda att utplåna oss själva för en relations skull. Och kontentan är inte bra, sunda relationer. 
    Självklart, jag är helt med på det, men det jag ville ha sagt var att TS kanske låter bra och sunda relationer stå undan, om han verkligen tvingas till att välja. Även om han säkert vill både må bra och ha kvar kvinnan. Men till syvende och sist så väljer han att ha kvar kvinnan om han inte kan få båda. Sen att du och jag tycker att det inte är något bra för honom eller för någon människa, är en annan sak.
  • Anonym (Lilia)
    Anonym (jaha) skrev 2022-12-15 10:38:33 följande:
    Om du vänder på det, vad skulle hända om hon skulle strunta i dina krav? Kommer du vara kvar i relationen ändå?

    Det är lite vanskligt att så tidigt deklarera att man kommer vara kvar i relationen för det blir lite som att säga... det spelar ingen roll hur jävla illa det blir och vad hon gör... jag kommer vara kvar ändå...och det skickar i sin tur ut helt fel signaler för om hon vet att du kommer vara kvar vad som än händer, vad finns det då för morot att anstränga sig för att reparera skadorna hon åstadkommit?

    Jag tror att en betydligt bättre approach är att säga, jag har ingen aning om hur det här kommer sluta, det enda jag kan säga nu är att jag är villig att ge det ett nytt försök.
    Approach? Ska inte TS vara ärlig? Det brukar ju vara viktigt för dig. Man ska inte manipulera sin partner skriver du annars. Men här skriver du som att TS ska ha en strategi emot sin partner för att få henne att göra som han vill.
  • Anonym (Lilia)
    Anonym (Kvinna) skrev 2022-12-15 17:13:41 följande:
    Jo, jag håller oxå med om det du för fram. TS ska inte gå omkring med en B-plan bakom rygg. Därtill har TS tydligt deklarerat att han vill ge järnet i sitt äktenskap. Frågan är mer om TS ställer rimliga krav på hustruns roll och engagemang i sin bearbetning?
    Jag har ingen uppfattning direkt. Det funkar ju inte att ställa krav om han i vilket fall kommer att stanna så jag tycker att det är väldigt svårt att råda i det här. Men han kanske kan fram andra konsekvenser än just det, vem vet?
Svar på tråden När går det över? Hur gör man efter otroheten?