• Lillaälta

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Inalina skrev 2021-05-06 12:55:40 följande:

    det låter lovande tycker jag med 10 ägg i samma stl!

    Många här i tråden har fått relativt få ägg men ändå fina plus! de kommer ta väl hand om dig på kliniken, håller tummarna för i morgon


    Åh tack för pepp! Hoppas på det bästa men vågar inte ha för stora förhoppningar :( det jobbigaste är att jag får gå hela helgen utan att veta om något klarat sig...
  • Lillaälta

    Hej,

    Äggplocket idag gick superbra! De på Livio Gärdet är verkligen helt underbara! <3

    De fick ut 8 ägg så nu inleder vi väntan till måndag på hur många som blev befruktade och om något kan återinföras och om något kan frysas :)

    De sa att 65-70% brukar befruktas så mellan 5-6st i detta fall, vad har ni för erfarenheter?

  • Lillaälta

    Vårt första IVF

    3-dagars embryo infördes idag och ytterligare 3 befruktades, så nervös. Har varit illamående hela dagen efter införandet, är det vanligt?

    Och hur stor chans tror ni att det är att vi får något till frysen?

  • Lillaälta
    Jenzia skrev 2021-05-10 20:18:31 följande:

    Åhh vad spännande! Tror det kan vara nervositet som ger illamående, eller kanske hormonbakfylla? Du har ju nyligen proppar kroppen med hormoner.

    Jag tror det är bra odds på att ni för till frysen. Vi fick en till frysen när vi bara hade tre befruktade ägg.


    Ja kanske det, tack!

    Håller alla tummar och tår här hemma :)
  • Lillaälta
    Veneria skrev 2021-05-11 16:41:14 följande:

    Hej!

    Har inte hunnit läsa så långt bak i tråden ännu, men jag ska starta mitt (korta) protokoll ikväll 11/5! Gonal F 125 och sen på 5:e dagen +Fyremadel. Ska även ta spruta med blodförtunnande pga. tidigare blodpropp. Lite smånervös då det är första IVF:en för min del... Min sambo och jag har försökt i 1,5 år utan resultat och utan att de hittat något märkbart "fel" i utredningen. Någon annan som ska starta/har startat nyligen? :)

    Och är det någon som har tips på vad man kan säga på jobbet när man kommer behöva sticka iväg titt som tätt? Jobbar hemifrån/kontorsjobb så på det sättet kan jag försvinna och använda flextid lite som jag vill, men skulle vilja ha några bra ursäkter inför mina närmsta kollegor.


    Jill92 skrev 2021-05-11 17:59:54 följande:

    Det låter som att vi är lite liknande sits! :) Vi har försökt 1,8 år, de hittar ingen förklaring. Nu startar vi vårt första IVF (kort protokoll) nästa vecka; också gonalF 125 och sedan fyremadel. Kul att följas åt lite :) Antar att du också har rätt bra äggreserv om du fick så? låg ? dos gonal.

    Klurar också på vad man ska säga på jobbet! Jag vill inte att varken min chef eller kollegor ska veta. Kommer nog säga att jag ska gå igenom en ?medicinsk behandling? och att jag kommer behöva gå på ett par läkarbesök under juni. Sedan ta en sjukdag under äggplock. För man har ju rätt att sjukskriva sig då det räknas som operation om fattat det rätt.


    Liknande sits här, oförklarligt barnlösa och har försökt 2år och 3 månader. Har precis gått genom vår första ivf behandling och fick tillbaka ett embryo på 3dagar igår.

    Jag har berättat för min chef och mina kollegor om vår ivf behandling och även min sambo. Kan verkligen rekommendera det då man får oerhört mycket pepp och stöd. Och även förståelse då man ibland på kort varsel måste in på läkarbesöken. Jag var tvungen att gå på 3 ultraljud på 2v och sen äggplock på det. Och efter embryoåterförandet så tog jag ut ledighet för att jag inte mådde så bra.

    Ingen har kommenterat negativt, utan tvärtom :) och en kollega berättade att hon fått sina två barn genom ivf och har genomgått väldigt många. Dvs otroligt mycket stöd av henne som jag annars inte fått.
  • Lillaälta

    När kan man testa tidigast?

    Tog Ovitrelle 5/5, Äggplock 7/5.

    3-dagarsembryo tillbaka 10/5. Testdag enligt Livio 25/5.

    Har hört att Ovitrellen kan sitta i upp till 10 dagar efter sprutan. Enligt min app så ska jag ha mens i helgen (fre-lör), har en väldigt kort lutealfas på cirka 9d. Tror ni att jag kan ta test redan 17/5 eller ska jag vänta?

  • Lillaälta
    Veneria skrev 2021-05-11 21:18:46 följande:

    Kul! (eller vad man ska säga - lät inte helt rätt när jag skrev det). Då vet man i alla fall att man inte är ensam! Håller tummarna för oss alla :) Ja, tror min äggreserv är god, visste inte att 125 var en låg dos.

    Får fundera lite på hur jag ska göra med jobbet. Finns såklart både fördelar och nackdelar med att inte berätta. Tror att jag skulle kunna komma undan med typ tandläkarbesök och ärenden om det råkar infalla på "bra" dagar när jag inte har så mycket möten, men är ju omöjligt att tajma så kan lika gärna hamna på dåliga dagar. Då kanske det egentligen är bättre att säga sanningen eller skylla på sjukdom/odefinierat läkarbesök. Lillaältan och IVF 2021 - skönt med så fint stöd från chef och kollegor! På ett sätt kan jag tänka att det är skönare att vara transparant så man inte behöver lägga så mycket energi på vita lögner eller bortförklaringar utan helt och hållet kan fokusera på behandlingen och sitt eget mående. Men i min drömvärld skulle jag bara vilja smita iväg 1-3 ggr utan att någon på jobbet märker det. Får se hur jag gör... Kollegor/chef är inte nyfikna och frågar hur det går och så eller? (på ett jobbigt sätt).


    Jag trodde det skulle vara få besök, men det var 1 första besök, 1 besök för att lära mig sprutorna, sen 3 ultraljud, 1 dag med äggplock och 1 embryoinförande. Allt på cirka 3 veckor...

    Inget jobbigt alls, bara lite nyfikna frågor på hur det går till och hur jag mår och hur det gått :) men det sa jag på det mötet. Att jag är helt öppen att prata om det och att det bara är att fråga på. Så bara ren omtanke <3

    Sedan vet även båda våra familjer och våra närmsta vänner också. Så skönt att vara öppen om när man är trött, har ont och varför jag mår så illa just nu (pga progesteronet). Annars skulle alla bara åhhh är du gravid, och det är 1000gg värre att få till sig.
  • Lillaälta
    Veneria skrev 2021-05-11 22:09:20 följande:

    Aha! Ja om det blir 3 ultraljud pajar ju min drömplan med 3 besök efter protokollstart. Hur många dagar tog det för dig från första sprutan till äggplock?

    Tog första gonal-f-sprutan här ikväll och gick ok, men tabbade mig för det stod "50" kvar efter att jag hade dragit ut den... Hade jag i den för kort då eller vad gjorde jag för fel? Men tyckte ändå jag hade i den länge. Stack in sprutan igen så det blev 0, men så ska man väl säkert inte göra heller utan att byta nål *suck*. Hoppas att det går bättre för mig imorgon!


    Dag 15 hade vi äggplock :) startade en instagram med en uppdatering varje dag. @oforklarligtbarnlos

    Åh då tröck du nog inte tillräckligt länge, och precis som du säger ska man byta nål. Om du är hela vägen till botten och det är siffror kvar så behöver du fylla på ytterligare med ännu en spruta.
  • Lillaälta
    Truuly skrev 2021-05-12 13:27:50 följande:

    Tack för att du frågar!

    Det gick sådär... lite besviken. Som min magkänsla sa att jag kanske fick starta med för låg dos. På högra sidan hittade hon 3st på ca 10mm. Och på vänstra fanns gott om äggblåsor men inga över 10mm :(

    Så ska höja gonal från 125 till 150, och ska tillbaka för andra vul om 2 dagar.. Undrar om det hinner hända något på 2 dagar?

    Jag har en tvillingcysta på högra sidan som kan ställa till att de inte ser eller får ut alla äggblåsor på äggplocket. Men min vänstra äggstock ser fin ut och har gott om äggblåsor har läkarna sagt vid alla undersökningar. Men det hjälper ju inte om de inte vill växa.

    Usch det känns lite jobbigt just nu.

    Men jag ska tydligen fortsätta med fyremadel. Men de flesta verkar få pausa med fyremadel vid justering till högre dos gonal fram till nästa vul??

    Lite nojig nu haha.. Någon som vet eller varit med om samma?


    Jag började på 225 i tre dagar och gick sen ner på 175. På mitt VUL dag 6 hade inte mycket kommit igång. Fick då gå upp på 300 från dag 6 till äggplock. Så var totalt på VUL dag 6, 11 och 13, sen äggplock dag 15.
  • Lillaälta
    Truuly skrev 2021-05-12 14:02:47 följande:

    Fick du fortsätta med fyremadeln hela vägen?

    Känns lite märkligt att fortsätta med fyremadel nu när det har visat på så få mogna äggblåsor. Finns väl ingen chans att jag ägglossar fram till på fredag.

    Du fick en ganska hög justering iallafall, och många dagar mellan första och andra vul.

    Jag fick bara en liten höjning från 125 till 150, och andra vul redan om 2 dagar.


    Jag fortsatte med Fyremadelen, så totalt 24 stick under dessa dagar med Ovitrellen och att det vissa dagar var 3 stick pga för lite kvar i sprutan.

    Hoppas att allt går bra för dig!
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021