• Padirac

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Anonym (realist) skrev 2021-01-17 09:01:25 följande:
    Huvudarkitkten i den frågan var Palme och hans idol Erlander. Erlander sådde fröet för den svenska samhällsdebaclet medan Palme utformade riktlinjerna.

    Två av de värsta politiker som existerat. Dina idoler antagligen.Kräks
    Jag tror vi pratat idolisering tidigare, men det kan ha varit någon annan. Hur som helst är det lätt att se vem som idoliserar eller svartmålar och politiserar i denna tråd.

    Tryck visa endast (realist){#emotions_dlg.flower}

    Förresten, menar du att Erlander och Palme avvecklade välfärdsstaten?
    Anonym (realist) skrev 2021-01-16 19:57:57 följande:
    Ja man är fattigare i Sverige och bor således mera trångt. Ett annat sätt att beskriva det är att Sverige är ett u-land. största inkomstklyftorna lägsta medianlönen i norden med bred marginal. Men sossen fortsätter att fantisera om nån "välfärdsstat". Nått som inte existerat i Sverige på över trettio år.

    Avgå LöfvenKräksSkrikandesTomte
  • Padirac
    Anonym (realist) skrev 2021-01-17 11:13:40 följande:
    Här var föresten källan på att Tegnell bygger sina "vetenskapliga" åsikter på youtubern och Qanon sympatisören Cummins:

    omni.se/tegnell-hanvisade-till-ifragasatt-you...

    AvgåKräks
    pyssel skrev 2021-01-17 11:25:34 följande:
    Vi har ju sett genom hela tråden hur det helt okritiskt gödslas med "Fast Tegnell sa..." som något motargument till precis allt annat vetenskapligt underlag och givetvis alla andra åsikter.

    FoHMs strategi bygger på WHOs riktlinjer - är detta någonting ni förnekar?
  • Padirac
    Anonym (ABC) skrev 2021-01-17 23:04:16 följande:

    Det visade sig att det forskas på precis det jag efterlyste. Är det här något som är helt okänt på FHM, eller har man bara valt att inte rapportera om det?

    Valda citat ur följande artikel:

    www.hbl.fi/artikel/sa-har-har-vara-sociala-kontakter-paverkat-coronavagen/

    ? Det finns egentligen bara två sätt att stävja den här pandemin utan ett vaccin. Ett: hur vi beter oss. Två: hur vi instrueras att bete oss, säger Kari Auranen.

    Han är professor i statistik vid Åbo universitet och ingår i den grupp på Institutet för hälsa och välfärd som utarbetar scenarier för smittspridningen i Finland.

    I det arbetet handlar (nästan) allt om sociala kontakter. Ju fler människor vi träffar, desto fler möjligheter ger vi för viruset att sprida sig. Och vice versa.

    ? Omgivningens påverkan spelar nästan ingen roll. Det är antalet kontakter, och kvaliteten på dem som räknas.

    ? I Finland hade vi i medeltal kring 10 kontakter per dag samtidigt som man i till exempel Italien träffade över 20.

    I Finland gjordes en första studie i april, sedan en i månadsskiftet juni/juli, en i september och slutligen nu i december. I studien har ett representativt urval finländare fått bokföra sina dagliga kontakter.

    ? Om vi lyckas hålla nere våra kontakter på en fjärdedelsnivå hålls viruset under kontroll. Så fort kontakterna ökar till hälften så spårar det ur, säger Auranen.

    ? År 2005 gjordes undersökningen som ett gemensamt projekt i EU, men nu i våras fick alla panik på var sitt håll och utförde egna studier. Längst har man kommit i Storbritannien och Belgien. I Belgien har man till exempel valt ut en grupp människor som med två veckors mellanrum rapporterar sina kontakter. Det har visat sig vara mycket värdefullt.

    Studier från Storbritannien visar bland annat att kontakterna minskade radikalt först då man införde begränsningar på sex personers sammankomster och rekommenderade distansarbete i september. Att pubarna däremot måste stänga redan klockan 22 hade ingen effekt.

    I januari inleds ett nytt EU-samarbete med samma utgångspunkt, att kartlägga kontakterna med två veckors mellanrum.

    Fakta

    Så här gjordes undersökningen

    Fem undersökningsperioder: 2005, april 2020, juni/juli 2020, september 2020 och december 2020. Resultaten från december är inte klara.

    Drygt 1 100 personer i åldern 1?79 deltog i varje studie. En tredjedel av respondenterna var bosatta i huvudstadsregionen, en tredjedel bodde i singelhushåll.

    Deltagarna ombads fylla i varje kontakt de hade under ett dygn, vem de träffade, åldern, var de träffades, under arbetet, fritiden etc.

    En kontakt definieras som en person du bytt åtminstone två tre ord med och som du träffat på max en meters avstånd.

    Dessutom frågades separat om hudkontakter (till exempel kramar, kyssar, närkontakt under idrottsgren).


    Jag vet verkligen inte varför du inte hört att FoHM hela tiden sedan vårvintern 2020 sagt att vi i Sverige inte ska träffa andra människor än de vi måste ha kontakt med.

    Detta är alltså helt okänt för dig! Jisses!!
  • Padirac
    Anonym (realist) skrev 2021-01-18 06:38:23 följande:

    Den falske profeten Tegnell och den notoriske lögnaren Löfven fastnade på tv med att försöka ljuga och skriva om historien. Den ursprungliga strategin förnekas nu, man har "hela tiden" försökt pressa ner antalet smittade till max.

    "För det är uppenbart att såväl statsepidemiolog Anders Tegnell som statsminister Stefan Löfven har ett intresse av att skriva om historien. I våras var man stolt över att vi hade en svensk modell ? en helt unik strategi. Andra länder ansågs rentav ägna sig åt populism i sin hantering av coronakrisen.


    Nu låtsas man som att det knappt har funnits några skillnader i strategi överhuvudtaget. Även Sverige har hela tiden haft som sin strategi att försöka trycka ner smittan så mycket som det bara går, betygade både Tegnell och Löfven. 
    Även när det gäller testning och smittspårning försökte Tegnell ge bilden av att detta har haft högsta prioritet hela tiden. Det var bara resurserna som fattades. Som väl är hade Agenda flera klipp från i våras som motsade dessa påståenden."

    www.expressen.se/ledare/en-provocerande-brist-pa-sjalvkritik/

    Avgå
    Du sprider desinformation.
  • Padirac
    Anonym (realist) skrev 2021-01-18 10:03:23 följande:
    Desinformation? Jag länkar till ledaren i Expressen. Ta upp det med redaktören som skrivit artikeln istället. Det är direkt pinsamt hur du håller på och förnekar fakta.

    Du och dina gelikar är precis som Trump, allt som inte passar in i världsbilden är fakenews. Patetiskt.
    Menar du att man i Expressens ledare skrev att AT var falsk profet ochh att SL är en notorisk lögnare?  Är detta verkligen med sanningen överensstämmande enligt dig och/eller Expressens ledare?

    Nä., jag tror att den falske profeten och notoriske lögnaren hittas betydligt närmare dig själv. Vill du förresten ha en lista på all galenskap om Mussolini och alla annan desinformation du skrivit i tråden?
  • Padirac
    Pope Joan II skrev 2021-01-18 16:24:27 följande:
    Om jag får lägga mig så är väl det Anonym (realist) lade till inte värre än vad politikerna kallar varandra och anklagar varandra för i en helt vanlig partiledardebatt. 

    Jag tror inte att det är särskilt många som på allvar tror att Anders Tegnell är en profet av något slag alls. Möjligen är det väl något fler som skulle kunna tycka att Stefan Löfven återkommande handskas ovarsamt med sanningen. 
    Så man skulle kunna säga att det är realist som är en falsk profet och en notorisk lögnare - jo, jag har länge sagt att realist politiserar hårt i sina inlägg och handskas ovarsamt med sanningen, så varför inte. {#emotions_dlg.flower}
  • Padirac
    Pope Joan II skrev 2021-01-18 17:43:34 följande:
    Ja, du kan ju prova. Själv brukar jag emellertid inte kunna recensera deltagarna i tråden utan att bli avstängd. Men vad jag vet så deltar ingen partiledare eller generaldirektör eller statsepidemiolog i tråden så de är - vad jag vet - möjliga att ha åsikter om. Både prestation, person och uttalanden torde vara möjliga att recensera. 

    Du brukar väl inte protestera och utropa "desinformation" när Åkesson kallas föredetting? Eller är det kanske sådana inlägg som du inte läst?
    Det beror säkert på hur du uttrycker dina recensioner och åsikter.

    Mig veterligen finns det ett antal nick i tråden som utger sig för att ha högre epidemiologisk kompetens än hela FoHM.

    Åkessons insatser i pandemin är mindre än oviktiga och de frågor han driver om kulturrasism och hur han berömmer sitt principprogram för att stämma överens med BSS's politiska program baserat på Per Engdahls fascism från 60- och 70-talet är i pandemin är definitivt 'fördetta' .. fascism och nazism blev redan på 40-talet  - föråldrat och 'föredetta' -eller du kanske inte håller med om just detta?

    Men om du vill argumentera för att AT faktiskt är en falsk profet och att SL är en notorisk lögnare så.. eller det ville du ju inte, det var enligt dig bara sånt som politiker säger... så med det får vi väl se realists uttalande som politiskt, dvs politiserande och utan faktisk betydelse.. är det inte just en sån sak som en falsk profet och notorisk lögnare skulle påstå?
  • Padirac

    Troligtvis är det möjligt att summera 2020s antal dödsfall.

    scb.se/hitta-statistik/statistik-efter-amne/befolkning/befolkningens-sammansattning/befolkningsstatistik/pong/tabell-och-diagram/preliminar-statistik-over-doda/

    2015-2020

    24 december 249 309 300 250 257 320 25 december 268 286 270 244 247 321 26 december 251 292 262 268 266 348 27 december 227 249 271 240 238 341 28 december 274 262 273 261 215 371 29 december 292 274 276 263 244 296 30 december 283 307 275 232 226 308 31 december 255 289 302 258 246 325

  • Padirac
    FuckGoggleAskMe skrev 2021-01-18 21:53:03 följande:
    Du menar förutom råden att bära munskydd i alla situationer nära människor (inte bara vissa tider och platser), ventilera utrymmen väl och desinfektera ytor? Och att upplysa folk om att man smittar mycket två dagar innan man själv får symptom?
    Det är väl du som menar just detta - eller missförstår jag dig?
  • Padirac
    FuckGoggleAskMe skrev 2021-01-18 21:55:15 följande:
    Mmm ... som tex inte mer än 500 andra, eller 50 andra eller ... det är ju verkligen en konstant linje av budskap om vilka vi måste ha kontakt med. 
    Kanske för abstrakt för vissa - men det finns säkert många som inte var eller är lika .. ska jag säga perplexerade
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin