• Padirac

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    FDFMGA skrev 2021-01-12 08:12:42 följande:

    Jag tycker i likhet med vissa andra att Löfven skulle göra Sverige en tjänst om han bestämde sig för att dra sig tillbaka - men till skillnad från somliga så har jag en rätt gedigen erfarenhet av att jobba på verkstadsgolvet, visserligen är det längesen - men när jag tänker på en del av de människor som jag mötte där och deras kunskaper om livet, samhället eller bara deras medmänsklighet och jämför med högerpopulisternas föraktfulla inställning till yrkesarbete och stora svårigheter att ens greppa de enklaste samband så blir kontrasten himmelsskriande.

    Jag gissar att många högerpopulister har en mycket skev bild av hur arbetslivet fungerar och jag är övertygad om att ganska få av dem skulle ha förmåga att lära sig ett yrke som svetsare.
    Ja, men jag tror inte att SLs statsministerskap i sig påverkat pandemins utbredning.

    Om SL är rätt eller fel eller önskad eller oönskad som statsminister är som jag ser det en annan fråga.

    Han gör sig inte bra i media eller de politiska debatterna, men jag kan väl tror att han anses ha andra kvaliteter för det parti han företräder.
  • Padirac
    Anonym (Proctor) skrev 2021-01-12 14:53:11 följande:
    234 nya dödsfall rapporterade idag. Troligen blir det ännu värre innan det blir bättre. Det går verkligen inte bra nu.

    Från vänsterkanten försöker man göra sig lustig över en vinbar istället för att kritisera våra misslyckade makthavare.
    Förra årets sista dagar är inte fullt rapporterade vad jag kan se, 

    scb.se/hitta-statistik/statistik-efter-amne/befolkning/befolkningens-sammansattning/befolkningsstatistik/pong/tabell-och-diagram/preliminar-statistik-over-doda/

    så helt säkert kommer fler att rapporteras döda pga covid innan 2020s statistik är klar.

    Det verkar som att alla i tråden försöker dra lustiga växlar på vinbaren, ingen nämnd, ingen glömd
  • Padirac
    Anonym (haha) skrev 2021-01-12 15:58:26 följande:
    Du menar exempel som att Perus pandemiska situation beror på väldigt mycket mer än de obligatoriska munskydden??! 
    Ja, självklart är det så. Hur var det du skrev, ".... jag pratar om att du hela tiden rapporterar Stockholms döda i förhållandet till riket i övrigt utan att väga in alla faktorer i saken vilket blir både orättvist och bisarrt!!!"

    Varför skulle det vara mer orättvist och bizarrt  att läget i Stockholm jämförs med resten av Sverige utan att ta hänsyn till alla faktorer i saken om läget i Sverige eller Peru jämförs med resten av världen utan att ta hänsyn till alla faktorer i saken? 

    Jag håller inte med om att smittspridningens enkom kan hänföras till enskilda faktorer som användande eller inte användande av munskydd eller att befolkningen lyder myndigeheter mer eller mindre i olika länder.

    Från toppen på Mount Stupid kan enkla förklaringar tjäna som verktyg för att hantera världen, men jag tror att det är mer komplext än så, betydligt mer komplext.
  • Padirac
    Anonym (Proctor) skrev 2021-01-12 15:59:27 följande:
    Ja, säkert blir det ännu värre innan alla siffror är inne. Analyser säger dessutom att ännu värre siffror väntar de närmaste dagarna samtidigt som regionerna lägger vaccindoser på hög.

    Det verkar gå otroligt trögt med allt just nu.

    Vad det är för lustigt med att koppla av en stund i vinbaren efter en arbetsdag vet nog bara lättmjölkens vänner.
    Rapporteringen för 2020 är långt ifrån klar, själv tror jag det dröjer till nästa vecka innan förra året summerats.
  • Padirac
    FDFMGA skrev 2021-01-12 16:06:15 följande:
    Det är möjligt - vilket inte behöver vara ett hinder för att man kan kritisera hans uppträdande och ifrågasätta hans trovärdighet.

    Det finns väl få som alltid förmår leva som de lär - men här handlar det dels om att Löfven inte ansåg att han behövde efterleva den predikan han levererat till oss andra och dels att han inte förstod att hans shoppingrundor skulle bli uppmärksammade.
    Visst är det som du skriver, självklart skulle detta komma fram, uppmärksammas och kritiseras.

    Jag har inte sett om det blivit någon större sak av det bland övriga partiledare i riksdagen däremot.
  • Padirac
    Anonym (haha) skrev 2021-01-12 17:22:41 följande:
    Ja, det var ju mycket som var bra i det här inlägget. Vi får väl hoppas att de som brukar förenkla saken på det sättet tar sig för att läsa det du skrivit!! Men det ligger väl i sakens natur att de som kliver omkring på dumhetens berg och som är i störst behov av det sällan eller aldrig tar in något som skulle hjälpa upp deras bristfälliga kunskapsnivå!!
    Det är inte så lätt att skapa lärandesituationer under alla förhållanden - det är så många olika personliga förutsättningar, förutsättningar i gruppen och förförståelser av både information och händelser som ger helt olika resultat i fråga om att tillgodogöra sig kunskap

    Inte minst har var och en olika motiv till att delta i en diskussion som denna.
  • Padirac
    Anonym (realist) skrev 2021-01-12 07:28:12 följande:
    Det är tyvärr tydligt att den svenska folkhälsomyndigheten inte drivs av kompetens och vetenskapligt arbete utan är politiskt styrd.

    Snarare har det blivit en anhalt för svågerpolitik. Rödvinsvänstern verkar placera sina fyllekompisar och buksvågrar som annars inte har kompetens att få en riktig position i samhället där. Så att också dom får frossa med lite grädde på moset hämtar ur skattebetalarnas kista.

    Korruptionen i Sverige ligger på hela andra nivåer än vad den gör i Finland.
    Det verkar vara helt orealistiska siffor och påståenden tagna från luften

    www.transparency.org/en/countries/sweden

    2019 Rank


    4/180


    2019 Score


    85/100


    www.transparency.org/en/countries/finland

    2019 Rank


    3/180


    2019 Score


    86/100


    Anonym (realist) skrev 2021-01-12 07:31:57 följande:
    I de flesta demokratiska länder har man personval och dom folkvalda är verkligen folkvalda. Då brukar det bli mera kompetent folk som styr också. Sverige är ett undantag där partieliten själva bestämmer vem som ska styra. Knappast demokrati i dess sanna mening.
    Personval har väl sina fördelar, men också sina nackdelar, 


    www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/statens-offentliga-utredningar/valsystem-och-representationseffekter-en_GVB340/html

    "
    I de flesta av länderna med personval liknar systemet det svenska, där väljaren kan ge särskilt stöd till en kandidat. Det litauiska systemet är likartat men väljaren har möjlighet att avge upp till fem personröster. I Polen, Schweiz och Spanien tillämpas block vote, dvs. väljaren har lika många röster som – eller i Spanien en röst färre än – antalet mandat som skall tillsättas i valkretsen. I de irländska och australiensiska STV-systemen består personvalsmomentet av en rangordning av valfritt antal av kandidaterna som ställer upp i valkretsen.

    I de allra flesta personvalssystemen finns antingen en partirangordning upprättad på valsedeln eller en möjlighet att markera sitt stöd för en sådan rangordning. Därmed kan väljaren avstå från att fatta ett eget val om hon inte känner sig informerad om kandidaterna. Men i fyra av personvalssystemen – Finlands, Irlands, Polens och Spaniens – saknas sådan information på valsedeln och kandidaterna är i stället ordnade i bokstavs- eller slumpmässig ordning.


    I dessa fyra länder är också väljarnas personval – av naturliga skäl


    – helt avgörande för vilka kandidater som väljs. I ungefär hälften av personvalssystemen finns däremot begränsningar i genomslagskraften i form av spärrar för att väljarnas val helt eller delvis skall ändra på partiernas nomineringsordning."




    Det är sällan så svartvitt som det framställs, det finns både för och nackdelar med olika system.

    Länkarna nedan beskriver en del av de problem som finns med representationen av medborgarna med personval utan partilistor eller med personval med partilistor.

    fof.se/tidning/1998/6/personvalet-rostning-med-fallgropar

    www.europarl.europa.eu/workingpapers/femm/w10/2_sv.htm

    Ett exempel på mindre lyckade personval är när nazister röstats in på andra partiers mandat tex, Eller att  kandidater med mycket pengar eller en kandidat för organisationer med mycket lobby-pengar i ryggen kommer att kunna driva framgångsrika kampanjer stärker nödvändigtvis inte demokratin som jag ser det.

  • Padirac
    klyban skrev 2021-01-12 20:55:46 följande:

    Så helt andra nivåer är en poängs skillnad, undra vad h*n hade sagt om det skiljde två poäng.


     


    En sak jag är dock fundersam är alla bankers skummraskaffärer, och sen jagar oss småsparare och vanliga människor med ynka 10000.
    Polare på jobbet ifrågasattes för att använda swish mycket, han köper saker säljer saker och inte mycket mer.
    H*n undrade vad faan dom menade, jag använder ju swish för det är enkelt att köpa och sälja.


    Sen är en del företagsmutor udda och konstiga ens förekommer i Sverige, vi har ju har ju ett par exempel under åren.
    Bofors är den första jag kommer ihåg.


    Jag har fått uppfattningen att det i vapen/försvarsmateriel/krigsmateriel-branschen är legio med mutor, det är stora summor på spel. Bofors, SAAB är svenska exempel.

    Annars är byggbranschen en högoddsare för att hitta mutor och svarta pengar i, inte bara i Sverige. En av de mest kända personerna i världen just de senaste dagarna sägs ju ha återskapat sin efter arvet förlorade förmögenhet genom svarta pengar i fastighetsbranchen... 

    Annars sägs vänskapskorrumption vara vanligt i Sverige - det är väl en beskrivning för den omtalade 'Göteborgsandan'   sverigesradio.se/artikel/5031868

    Finland är inte så väsensskilt

    korruptiontorjunta.fi/sv/korruption-i-finland

    "Centrala riskområden för korruption: byggnadsbranschen offentlig upphandling och anbudsförfaranden samhällsplanering politisk finansiering och beslutsfattande utrikeshandel och främjande av den utvecklingssamarbete idrottsverksamhet"
  • Padirac
    Anonym (haha) skrev 2021-01-12 21:17:29 följande:
    Vad har inläggen med COVID-19 att göra och varför är du inte den som frågar???
    Inläggen är en utveckling av påståendet att svenska myndigheter till skillnad mot finska myndigheter är formande av svågerpolitik och att skillnaden i fråga om korruption är på helt olika nivåer.

    Jag skulle säga att det påståendet i sig är korrupt.
  • Padirac
    Anonym (Proctor) skrev 2021-01-12 21:24:23 följande:
    Påstår du att svensk försvarsindustri mutar sina kunder?

    Har du bevis?
    Menar du bevis i form av fastställda domar?

     
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin