• FDFMGA

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Anonym (Proctor) skrev 2020-12-16 00:04:20 följande:
    Vilket jag heller inte påstått. Återgå till boken nu.
    Ditt svar ger vid handen att du inte har förstått vad bokhyllor har för funktion.
    Anonym (Proctor) skrev 2020-12-16 00:09:48 följande:
    Är det inte lite lågt att påstå att andra tror att C sitter i regeringen?

    Du vet lika väl som alla andra att C är en avgörande del i regeringsunderlaget. Partitoppen i C sitter väldigt nära regeringen, vilket hela konstellationen vilar på.

    Tja, du delade ju din okunskap om den svenska regeringens sammansättning med så gott som alla kineser, albaner och förmodligen allt eventuellt liv i Andromedagalaxen.

    Däremot tror jag inte att särskilt många vuxna svenskar inbillar sig att C är ett regeringsparti.
  • FDFMGA
    "Provtagningen skulle nu inriktas till personer på sjukhus, och till äldre i särskilda boenden. Men personal med symtom skulle inte testas, utan gå hem från jobbet. Det var inte heller självklart att boende med symtom skulle testas - avgörandet skulle göras av ansvarig läkare.".

    Region Stockholms direktiv som gick på tvärs mot Folkhälsomyndighetens. Från en artikel i DN som beskriver hur moderatstyrt smittskydd kom att innebära att äldre i Stockholm drabbades mer än äldre i övriga Sverige.

    www.dn.se/sthlm/professor-stockholm-utmarker-sig-genom-att-man-fick-mycket-smitta-pa-aldreboendena/
  • FDFMGA
    Anonym (man) skrev 2020-12-16 14:11:38 följande:
    När skeppet sjunker flyr alla råttor..... snacka om cyniskt att försöka lägga skulden för en misslyckad strategi på regionerna. Om det fanns såna enorma strukturella brister...

    Hur kommer det sig att FHM inte förstod det? Är det inte deras uppgift att ha bilden klar för sig INNAN man beslutar sig för en strategi? Vad baserar man annars sina beslut på? 

    Hur kommer det sig att man valde en sån riskabel strategi (trotts alla varningar)
    på en sån skakig grund?

    Hur kommer det sig att man genom hela pandemin kategorisk ignorerat alla varningar, råd och vädjan från regionerna om kraftigare åtgärder? 

    Det kan ju inte kallas något annat än ren inkompetens. 

    Oavsett hur många andra som gjort fel så är det fortfarande FHM och regeringen som har det övergripande ansvaret för vilken strategi man valt och det ansvaret kommer man inte ifrån genom att leka "alla pekar finger på alla" leken.
    Haha, jag är inte med i navelpetarkörens allsång om att allt alltid är regeringens fel.

    Min uppfattning är att det anonyma kören sjunger falskt och dessutom saknar förmåga att läsa noter.

    Du menar att FHM skulle förstå att Region Stockholm inte skulle följa FHM:s rekommendationer utan gå ut med egna direktiv.


  • FDFMGA

    Aha, klyban har fått en hel flock beundrare som efterfrågar kostråd.

    Tyvärr har han fel, det finns inget livsmedel som stoppar sarscov2.

    Men en oprövad variant skulle kunna vara slamkrypare.

  • FDFMGA
    pyssel skrev 2020-12-16 19:52:05 följande:
     

    (Våga fråga storebror så länge vad upprinnelsen hade med COVID-19 att göra)
    Som jag har förklarat tidigare så är jag rätt solitär till min karaktär, åtminstone visavi kreti och pleti, och dessutom var jag yngst i min syskonskara, så jag har aldrig varit annat än lillebror.

    Mitt inlägg var precis som detta och merparten av inläggen, inklusive dina och klybans, en del av debatten om debatten.

    Eller kanske snarare debatten om debatten om debatten.
  • FDFMGA
    pyssel skrev 2020-12-17 07:14:33 följande:
    "...debatten om debatten om debatten om debatten nu", ja det är just därför jag frågar din förvärvade lillebror varför inte du får dessa frågor. Kanske nu då, i den fjärde avknoppningen (femte med denna) om harpalten kommer det även till dig. Dock tror jag inte det, vilket vi snart har ett bevis på.
    Då får du väl hoppas att klyban tar sig tid med att besvara din fråga och eventuellt även frågar mig varför jag inte skriver om pandemin.

    Jag är inte överdrivet intresserad av enskilda personer i tråden så för mig är er konflikthantering ingen cliffhanger av rang
  • FDFMGA
    Pope Joan II skrev 2020-12-16 22:22:48 följande:
    Du får nog finna dig i att du är den som klyban helst vill ställa sig in hos för vilket skulle annars hans skäl vara att enbart fråga exempelvis mig vad mina inlägg har med Covid-19 att göra när allt jag gjort var att besvara eller bemöta inlägg gjorda av dig som inte heller hade med Covid-19 att göra mer än symboliskt eller perifert (från bådas våra håll)?
    Det är nog inte särskilt ofta du och jag deltar i samma tråd, samma diskussionssammanhang, inte klyban och jag heller för den delen. Jag skrev tidigare att han och jag hade en "konflikt" för några år sen, den inkluderade även synen på en skribent här på FL och vilket syfte hon har med det hon skriver här.

    Men det är ju några år sen nu och jag irriterar mig inte på klyban eller något annat fast nick i den här tråden. Hur han ser på mig, hur du ser på honom och vice versa bekymrar mig inte särskilt.

    Däremot tycker jag att det är trist att det inte finns några tekniska möjligheter för Familjeliv att upprätthålla principen en person en röst.
  • FDFMGA
    Pope Joan II skrev 2020-12-17 08:55:52 följande:
    Varför anmäler du inte de personer som du misstänker skriver under flera nick i tråden då? Det gör jag alltid när jag upptäcker sådant och Familjeliv plockar raskt bort dem. 

    Nej, varför skulle du irritera dig på klyban? Han försöker ju ställa sig in hos dig, och det är visserligen genant men troligen betydligt enklare att utstå än det han utsätter mig och andra i tråden för. 
    Jag anmäler bara om om det handlar om direkta hot, mer vidriga former av rasism eller liknande, men iom att det inte går att blocka personer som använder VPN-lösningar så innebär det bara att personen byter nick.

    Skulle du gå in i en politisk tråd lika omfattande som den här så skulle du kunna hitta drivor med svarta (blockade) nick.
  • FDFMGA
    pyssel skrev 2020-12-17 13:22:32 följande:
    Som synes...
    klyban skrev 2020-12-17 11:30:04 följande:

    Kan du utveckla vad det du skriver har med COVID-19 och göra?


    .. gick han i sin iver att imponera på dig rätt i fällan, som inte ens behövde riggas, snarare triggas..
    Jag är inte särskilt intresserad av fällor - men möjligen av åsiktsfållor.

    Från en fålla är budskapet att regeringen och FHM har misslyckats, att Sverige är smittans okontrollerade epicentrum, att folk dör som flugor.

    Det är inte min uppfattning. Sverige skiljer sig inte från ett EU/UK-genomsnitt sett över tid avseende andel döda, däremot skiljer vi oss en del från andra länder om man ser till hur drastiska åtgärderna för att minska smittspridningen varit medan effekterna blivit ungefär desamma ändå sett till smittan.

    Sverige har misslyckats, sa kungen. Ja, vi har misslyckats med att skydda de mest sårbara från smittan men ansvaret för detta misslyckande vilar tungt på oss alla, inte bara på de politiska partierna som satt de äldre på undantag, skötta av personal med liten eller obefintlig utbildning i yrket, inte sällan med otillräckliga kunskaper i svenska. Det är vi som skapat förutsättningar för att politikerna kunnat skita i de äldre samtidigt som de retoriskt har kunna lullulla dem.

    Jag tror inte att det kommer att bli bättre generellt för de äldre i framtiden, men att de som har råd i större utsträckning kommer att kunna köpa sig högkvalitativ privat vård - och resten får nöja sig med lullull från politiker och en krass verklighet i kommunala eller privata lågbudgetboenden.

    Min förälder bor förresten på ett hem där hen sällan kan göra sig förstådd eller förstå, endast ett fåtal i personalen talar tillräckligt bra svenska. Jag tycker det är en talande bild av svenska äldrevård. En person som jobbat hela sitt liv, blir gammal och sjuk, får avsluta sitt liv i en miljö där hen förvandlas till ett ofrivilligt isolat.

    Det var väl KD som tyckte att man kunde outsourca fängelser till andra länder. när uppståndelsen lugnat sig lite kanske Ebba Busch tillsammans med den ansvarige KD-politikern för äldrevården i Stockholm, trygghetsborgarrådet Erik Slottner, kan föreslå att man outsourcar äldrevården till de länder som kräver minst betalt för att ta emot svenska åldringar som inte tillräckligt kan betala för sig.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin