• FDFMGA

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Pope Joan II skrev 2020-12-13 23:11:22 följande:
    Ja, säger man landsting och regioner så finns det väl anledning att tro att man inte har så gedigna kunskaper i Sveriges förvaltning, eller gäller det bara de som har "fel" sorts "felkunskaper"?
    Padirac skrev 2020-12-13 23:01:43 följande:
    Så du menar att du skulle ha behov av en annan bok än Agne Gustafssons bok? 
    Jag har behov av och lust att läsa alla möjliga sorts böcker, utom möjligen sådana som skrivna av "Metallslöjds-Janne". 

    Nu ska jag gå ut med mina hundar (i koppel trots att de inte behöver sådana men eftersom jag trots det håller mig till reglerna) och sedan sova eftersom jag har ett viktigt morgonmöte. 
    Aha, vi har redan varit ute med hunden, okopplad förstås.

    Så det är väl med människor som för hundar, somliga behöver koppel för att kunna uppföra sig medan andra klarar sig alldeles utmärkt utan.

    Mina kunskaper om Metallslöjds-Janne är obefintliga, är det en senare eller tidigare upplaga av Naken-Janne? Däremot kommer jag ihåg Socker-Conny och hans "Med ett schyst järnrör slår man hela världen med häpnad"
  • FDFMGA
    Padirac skrev 2020-12-13 23:45:06 följande:
    Kommer du ihåg då Socker-Conny arbetade i äldrevården?  Hans bannor över fru Larssons (om jag kommer ihåg namnet rätt) 'göromål' - hans indignation och ignorans slår nog till och med järnröret

    Under pandemin har en del av vården till synes skötts efter SCs devis, tyvärr
    Nej, det gör jag inte  - men det hindrar mig inte från att ta för givet att betydligt färre hade dött om vi inte hade rustat ner sjukvård och äldreomsorg under årtionden.
  • FDFMGA
    pyssel skrev 2020-12-13 23:48:49 följande:
    "Resonemanget" var snarare ett flertal hån vid vittnesmål om hur folk inte följer rekommendationerna om avstånd ens varför munskydd, precis som du skriver nu, ens blev något att ta i beaktande i ett tidigt skede. Jag arbetade hemifrån ett par veckor på vårvintern pga feber (och annat jobb), men kan inte hålla med om att jag skulle hyst någon aversion mot munskyddsbärare som jobbade i trängsel, eller hade det på hakan i Madrid, för att min egen situation var annorlunda. Men det är kanske en "yrkesskada", att inte utgå från egna omständigheter, då det inte skulle vara ens möjligt måndag till fredag pga arbetets karaktär. Så hela det resonemanget blir väldigt konstigt för mig, och kanske mer ett personligt förhållande för dig än för mig att ha den "lyxen".

    Jag utgår istället från det att jag blev väldigt dåligt bemött av särskilt en person (igen) som strax backades upp av ett koppel påhejare när han fick sina salvor i retur. Hur jag blev bemött av denne har väldigt lite med min personliga situation att göra, liksom min personliga situation har precis ingenting att göra med hur jag "bedömer andras resonemang" att göra.
    Jag syftade egentligen inte på diskussionen i tråden utan på mina egna omständigheter i verkliga livet och på dina - som du beskrivit dem.

    Om tjafset i tråden har vi olika uppfattningar - och så kan det väl få vara.
  • FDFMGA
    Pope Joan II skrev 2020-12-14 14:33:53 följande:
    ÖVERDÖDLIGHET PÅ HELA 10% I NOVEMBER UPPGER SCB ???? HÖGSTA ANTALET DÖDA I NOVEMBER PÅ ÖVER 100 ÅR I SVERIGE
    8 088 dödsfall har registrerats av SCB under november.
    ? Det är det högsta antalet dödsfall som uppmätts under en novembermånad sedan 1918, vilket var året då spanska sjukan bröt ut, säger Tomas Johansson, befolkningsstatistiker på SCB till SVT.
    Ja, covid-19 slår hårt mot de äldre, i Sverige och globalt.
  • FDFMGA
    Rataxes skrev 2020-12-14 11:52:10 följande:
    Den gurgelmumlande korvfadern förkunnar med nervöst flackande blick att det ska sändas ut, sedan dröjer det en vecka innan det kommer ett sms utan länk.

    Nu vänder kurvan! Nu har de tagit i för kung och fosterland.
    Ingen länk.

    Det är ju oerhörtSkrattande
  • FDFMGA
    pyssel skrev 2020-12-14 09:14:53 följande:
    Det är inget fel på min avståndsbedömning utanför arbetstid heller. Uppskattningsvis hälften till majoriteten håller helt enkelt inte rekommenderat avstånd i affärer, på arbetet en förkrossande majoritet. Att det gör mig rädd och arg är givetvis en personlig upplevelse som följer av detta, men att folk går och står för nära och tar sig i ansiktet påfallande ofta är inte det. Det kan vara regionalt för de två regioner jag arbetar i eller är nödd att besöka, men det spelar mindre roll i sammanhanget av vilket "filter" som färgar en eller inte gör det. Två nya fall på jobbet idag, som dessutom gått för nära mig, en ny härlig måndag och vecka. Det färgar mitt humör och beteende, som att jag ropar "Håll er undan!" när jag tar i dörren hemma, men knappast så att jag bedömer faktaunderlaget i andras resonemang genom något emotionellt filter.
    De allra flesta är bra på att hålla avstånd i Icas köer, utom de som tycker att avståndet är så stort att de inte uppfattar att det är en kö, men ute i affärerna är det lite sämre med avståndshållningen.

    Jag tror inte att det skulle bli bättre med munskyddsplikt, men däremot om man tog hjälp av väktare. Jag var till Systembolaget i förra veckan och där fungerade det alldeles utmärkt. Visserligen en lång kö utanför, men med bra avstånd mellan de köande och vakter som dels hindrade dem som tyckte de kunde smita förbi kön och dels såg till att antalet som släpptes in motsvarade antalet som gick ut.

    Det tog inte lång tid att köa och att handla, och det var en skön känsla att inte behöva trängas inne i affären och att kunna gå till en kassa där det bara var en person före mig.
  • FDFMGA
    Pope Joan II skrev 2020-12-14 15:20:46 följande:
    Din bänkgranne säger att det har med de sekundära dödsfallen av en för hård nedstängning att göra. Är det din uppfattning också?
    Jag är rätt solitär, så jag tar bara ansvar för det jag själv skriver.

    Du får fråga klyban vad han menar.

    Föga förvånande så är det enbart i åldersgruppen över 65 SCB kan spåra en överdödlighet - och tyvärr lär väl den bli än högre i december.
  • FDFMGA
    Pope Joan II skrev 2020-12-14 15:45:57 följande:
    Du kan väl ta ansvar för din egen uppfattning? Och jag frågade dig om du delade den bedömning som klyban gjorde - gör du det, solitären?

    Och; eftersom du värjer dig mot att ha bänkgrannar så kan du ju lägga av med att dela ut sådana till andra också då. Eller är det kanske bara klyban som du inte vill kännas vid? Padirac kanske smakar bättre? 
    Jag förstår inte riktigt vad klyban menar med sin kommentar.

    Ser man till hela året så ligger överdödligheten på cirka fem procent - min gissning är att den så gott som uteslutande och direkt kan relateras till covid-19 och dess konsekvenser för äldre, i synnerhet för de som var 80 år eller äldre.

    Man kan också notera att överdödligheten numerärt är betydligt lägre än antalet som dött i covid-19.

    Jag vet inte om det var ett svar på din fråga, i och med att klyban skrev hårda nedstängningar så gissa jag att han inte syftade på överdödlighet i Sverige.

    Men fråga honom, vetja - han kan väl bäst själv svara på vad han menade.
  • FDFMGA
    Pope Joan II skrev 2020-12-14 15:45:57 följande:
    Du kan väl ta ansvar för din egen uppfattning? Och jag frågade dig om du delade den bedömning som klyban gjorde - gör du det, solitären?

    Och; eftersom du värjer dig mot att ha bänkgrannar så kan du ju lägga av med att dela ut sådana till andra också då. Eller är det kanske bara klyban som du inte vill kännas vid? Padirac kanske smakar bättre? 
    Såg inte din sista kommentar. Brukar du verkligen smaka på dina bänkgrannarFörvånad
  • FDFMGA
    Anonym (man) skrev 2020-12-14 16:30:05 följande:
    Man ska ju inte smaka på folk i corona tider, man ska hålla avstånd? Fick du inte SMSet? Drömmer
    Ordförståelserelaterat.

    Jag anser mig vara rätt solitär, har inte ens behov av att hålla mig med ett gäng nick och definitivt inga bänkgrannar, än mindre skulle jag smaka på någon om någon till äventyrs trängde sig på.

    Men det finns ju folk till allt och aptiten kanske växte när Löfven kallades den gurgelmumlande korvfadern.

    Också det ett pejorativ som hade varit i säck innan det kom i blandfärsförpackning.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin