• Padirac

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    FuckGoggleAskMe skrev 2020-12-29 22:37:14 följande:
    Det var oförskämt! Nej, jag har verkligen ingenting att skämmas för själv. Projektera inte dig själv på andra!
    Som utlandssvensk är det så att en del ser en som en representant för Sverige och lastar eller prisar mig för saker som händer i Sverige. Jag kan få beröm för Zlatan eller Nobelpriset och de ställer mig till svars för hur Sverige uppträdde under andra världskriget. 
    Naturligtvis är det pinsamt för mig när Sverige eller någon representant för Sverige gör bort sig, förstår du inte detta så ... ja synd då. 
    Men titta, du har har ju mycket större skuld i 2a världskriget än tex Österrike har, personligen dessutom.

    "Österrike-Ungern förlorade kriget 1918 och dubbelmonarkin upplöstes i nationalstater, däribland Österrike. På 1930-talet utvecklades landet till en fascistisk diktatur, och 1938 inlemmandes det i Tyska riket och deltog i andra världskriget på nazisternas sida."
  • Padirac
    FuckGoggleAskMe skrev 2020-12-29 23:03:15 följande:
    Ok, så du vill inte förstå något jag skrivit här, ok.
    #ironi
  • Padirac
    Anonym (Proctor) skrev 2020-12-29 23:31:32 följande:
    Det var en moralkaka som heter duga.

    Jag handlar maten på nätet, och beställer inte massa onödigt skräp så jag behöver inte besöka postkontor. Åker inte till kontoret i onödan. Åker inte kommunalt. Och...jag besöker vinbarer. 

    Men jag har en nyhet till dig padirac. Vad du och jag gör spelar ingen roll. Det är regeringen som har till uppgift att påverka 10 miljoner invånare. Det går så dåligt att regeringen inte ens kan förmå sig själva att följa råden. Du försöker vända detta till att det är mitt fel. Det går inte så bra.

    I övrigt är du en av de som sprider mest felaktigheter. Enligt dig kan regeringen inte göra någonting, du har fått fel flera gånger.
    Jag samlade ihop det jag lätt hittade i tråden, bakade den och serverade, man ska ju bjuda tillbaks

    Nej, jag säger att olika delar av samhället har olika ansvar - du får det till att någon säger att regeringen inte kan göra någonting, men det är ett raster i din läsning som år dig att tro en massa olika saker.. du kommer säkert att upprepa dem snart igen så jag behöver inet göra någpn lista.

    Självklart spelar det roll vad var och en gör, vad vårdgivare, kommuner, regioner, riksdag, myndigheter, regering och enskilda ministrar gör. Varför tror du att andra inte förstår det även om du inte håller med.
  • Padirac
    AndreaBD skrev 2020-12-29 23:22:07 följande:
    Just det. 
    Den var inte dum - hittade den efter lite sökning på nätet tillsammans med en den andra
  • Padirac
    FuckGoggleAskMe skrev 2020-12-29 22:37:14 följande:
    Det var oförskämt! Nej, jag har verkligen ingenting att skämmas för själv. Projektera inte dig själv på andra!
    Som utlandssvensk är det så att en del ser en som en representant för Sverige och lastar eller prisar mig för saker som händer i Sverige. Jag kan få beröm för Zlatan eller Nobelpriset och de ställer mig till svars för hur Sverige uppträdde under andra världskriget. 
    Naturligtvis är det pinsamt för mig när Sverige eller någon representant för Sverige gör bort sig, förstår du inte detta så ... ja synd då. 
    I slutet av Augusti bad du mig leverera en sarkasm  - jag hoppas att den nu var till din belåtenhet. 
    FuckGoggleAskMe skrev 2020-08-28 22:06:00 följande:
    Shoot med din sarkasm. Jag ska inte anmäla ditt inlägg. Jag känner bara behov att påtala hur många språk jag talar när Andrea påstår att jag har noll känsla för språk. När jag skriver inlägg på FL tycker jag det är enklare att använda språkformen dom när det går, vilket är f.ö. allmänt accepterat. 
    Padirac skrev 2020-08-28 22:58:28 följande:
    Nä, jag spar på sarkasmen ett tag.

    ..
    FuckGoggleAskMe skrev 2020-08-25 20:06:41 följande:
    ...
    Sarkastiska eller ironiska uttalanden är däremot uppfriskande, även om det skulle vara riktat mot mig, men ha rätt ton

    Visst kan man vara underhållande och elak samtidigt, fast om det är alltför elakt ... är det bara elakt. Man måste hålla balansen. Gillar faktiskt det där med får i fårakläder. Hahaha, elakt men vansinnigt roligt. Fantastiskt bra förolämpning (som inte ens låter som en förolämpning!)
  • Padirac
    AndreaBD skrev 2020-12-30 00:30:16 följande:
    Du hade inte hört den förut? Min ex-man brukade ge den som exempel för syftningsfel. Han är svensklärare. Men det fanns en till han brukade citera.... kommer inte ihåg vad det var. 
    Jag har haft en annan sida jag läste och brukade skratta gott åt då jag inte kunde sova. Exempel från butiker och tidingar. 'Vår kassa personal söker förstärkning' och sånt   

  • Padirac
    Anonym (Proctor) skrev 2020-12-30 13:58:30 följande:
    Jag tycker inte att regeringen är värd att ta på allvar. De skulle kunna sända en rekommendation till vinbarerna att stänga + kompensera dem ekonomiskt för detta. Det skulle få viss effekt om man kombinerar det med andra åtgärder.
    Jag tror inte att staten kan göra vad som helst hur som helst. Vad den nya lagen kan ge för möjligheter till ytterligare stöd har jag ännu inte sett.

    Detta kan man läsa om vilka stöd som som finns nu

    www.regeringen.se/regeringens-politik/regeringens-arbete-med-coronapandemin/foretag/
  • Padirac
    K Markatta skrev 2020-12-30 13:24:13 följande:
    Jaha, "handla reservdelar till rakapparaten" var alltså statsministerns ursäkt för att vara ute i julhandeln även den 23 december.

    Näste man till rakning:

    www.expressen.se/nyheter/dan-eliasson-flog-ti.../

    Dan Eliasson flög till Kanarieöarna före jul

    MSB:s generaldirektör Dan Eliasson flög till Kanarieöarna fem dagar innan jul, enligt uppgifter till Expressen. Det trots att regeringen och Folkhälsomyndigheten anser att bara nödvändiga resor ska genomföras.

    Tur i alla fall att ingen minister setts trängas i liftkön i fjällen! Eller... vänta lite...

    www.aftonbladet.se/nyheter/a/39qq9v/magdalena...

    Magdalena Andersson i Sälen - besökte skiduthyrning

    Statsministern och justitieministern har synts i julhandeln. Aftonbladet kan nu avslöja att finansminister Magdalena Andersson besökte en skiduthyrning i Sälen den 20 december.

    - När jag såg henne kände jag att jag inte behövde ha lika dåligt samvete över att vara där, säger ett vittne.
    Ja, magplask och pinsamt är inte rätt ord.  De har satt sig i en otroligt svår trovärdighetskris - som att det inte krisar nog ändå i samhället :-/
  • Padirac
    Anonym (Proctor) skrev 2020-12-30 18:27:42 följande:
    Regeringen har ju den fina möjligheten att via regeringsunderlaget kunna ändra på lagar.
    Njae,, du misstar regeringsunderlaget för en enhet då det i själva verket är som i verkliga livet och i tråden (kanske inte det senaste) åsiktsgemenskaper inte är heltäckande inom och över alla områden. Regeringen är som de flesta Svenska regeringar i moderns tid en minoritetsregering och får som sådan lov att söka stöd bortom sina egna partiers platser i parlamentet för att få stöd för sörlag som passerat såväl remissinstanser som lagråd.

    Nu verkar alla som arbetat med den nya pandemilagen ha haft lite bråttom och lagrådet har gett ett antal synpunkter som behöver adresseras - om de hinner till den 4e januari så att riksdagen om de vill kan rösta igenom lagen så den kan börja gälla från den 10e januari.  Jag har för mig att man från början trodde att det kunde vara klart inför mars, men de har hastat, både i tid och kvalitet..  fort och fel kanske är den relevenata och riktiga kritik som skall ges för detta arbetes kvalitet,

    Med lagrådets synpunkter och övriga partiers synpunkter kanske en lag kan vara på plats den 10e januari. Lagen skall som jag hört och läst ikunna begränsa männsikors fri och rättigheter och  kunna ge myndigheter rätt att begränsa privat verksamhet och både publika och privata sammankomster under en pandemi.

    Pojkarna längst ut på högerkanten varnar nu i FLs politikforum för att regeringen skall ta ett steg mot att införa och möjliggöra diktatur med denna tillfälliga och tidsbegränsade lag. 
  • Padirac
    Anonym (Proctor) skrev 2020-12-30 19:34:24 följande:

    Självfallet måste regeringen förhandla fram ett förslag tillsammans med sitt regeringsunderlag. Menar du att man inte längre har kommunisterna och pedofil-partiet med sig?

    De har haft närmare 1 år på sig. Jag skulle kalla det fruktansvärt långsamt.

    Det vore ju synd att skriva laget på ett sätt som möjliggör för kommunister att införa diktatur. Vi får se hur det går.


    Kommunisterna får enligt jök inte vara med och bestämma, inte i de områden jök gäller för. Så jök gäller säkerligen inte för pandemibekämpning.

    Vad är det som sägs, i dåliga tider är alla kommunister och staten ska försörja alla, privatpersoner och vinbarer o allt.

    Kommunisterna är nog ofarliga idag. Värre är det med de auktoritära på andra sidan som rycker fram . Hur som helst är det nog en del av det lagrådet tittar på.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin