Inlägg från: Mortiscia80 |Visa alla inlägg
  • Mortiscia80

    Här är vi alla vänner.

    Monsieur Venus skrev 2022-04-16 21:20:31 följande:

    Mortiscia80: Ja det har det verkligen! Men kul med en författarhörna Skrattande Historisk roman låter spännande! I vilken tid utspelar den sig? Ja, jag tror det kan vara bra att variera sig lite med noveller. Kan tänka mig att handlingen står still ibland när man skriver en roman och att det kan vara kul att skriva noveller i väntan på inspiration. Synd att du inte lyckades somna om, men sju timmar är ju okej ändå!


    Jag måste titta närmare på när mer exakt men 1800-talets England och Skottland. Man får t ex titta på det politiska styret och olika uppfinningar mm för att se var det passar in :) Jag har inte hela strukturen klar än, skulle vilja hetta till den med mer intriger och överraskningar så den blir mer dynamisk men det ger sig väl med tiden ;) Vad skriver du själv då?
  • Mortiscia80
    Freddie K skrev 2022-04-17 06:54:16 följande:
    Oj, det låter avancerat. Det är annat än mina små texter. .
    Du kan komma dit också :) Ett steg i taget. Du skriver ju om Jack och där finns också en del historia som man behöver ta reda på kan jag tänka mig. Jag tror att jag kommer att ha mer sinnesro för att skriva längre fram, men jag borde ta fram den snart igen, den har legat för länge. Livet kommer emellan hela tiden med en massa ledsamheter och gör det svårare. Jag tänker ändra på en hel del saker sen om en månad. Nu ska jag lyssna på Shaggy :)
  • Mortiscia80
    Cinnamonbun skrev 2022-04-17 18:11:41 följande:

    Jag säger upp mig från all matlagning av sjuttioelvatusen olika rätter vid påsk och jul som sedan ska plockas fram och tillbaka i små skålar i kylen. Kan man inte äta EN rätt bara? En påskrätt och en julrätt. 


    Röstar helt klart för det förslaget. I år blev det lite färre saker på bordet men ändå. Morsan och jag brukade alltid äta kokt torsk och kokt potatis som julmiddag, det känns rätt bra när man tänker på det nu.
  • Mortiscia80
    Monsieur Venus skrev 2022-04-17 18:22:28 följande:

    Mortiscia80: Det låter både spännande och svårt att skriva en historisk roman! Men säkert väldigt intressant och lärorikt. Ja handlingen brukar ofta utvecklas efterhand och ibland tar texten nya vändningar som man inte alls räknat med. Det ger sig säkert med tiden, precis som du skriver. Jag skriver mörk, psykologisk skräck i novellformat. Men jag skriver och illustrerar barnböcker också, för att variera mig från ond, bråd död lite. Just nu skriver jag en barnbok som handlar om Veronika Varulv. På dagen är Veronika en alldeles vanlig liten flicka. Men på natten, vid fullmåne, förvandlas hon till en varulv.


    Ja man får hålla tungan rätt i munnen när det gäller både ord och företeelser ;) T ex, vilka saker skulle en person på den tiden inte känna till, hur värmde man upp sina hus, hur lång tid tar det att åka droska från nånstans mitt i England till södra Skottland (japp, jag har kollat det också), men det är kul :)

    Varulvsboken låter intressant! :D 
  • Mortiscia80
    Cinnamonbun skrev 2022-04-17 21:40:16 följande:
    Ja se där Vad bra! Varför måste man ha så många rätter?  Man är ju helt slut efteråt. 
    Ja det har blivit totalt överdrivet, julmat två gånger om året dessutom. Nåt mer passande till påsk är sill, ägg, potatis och så föreslog du ju lax, det är också gott. Knäckemacka till det. Och påskmust ;) Icke att förväxla med julmusten haha!
  • Mortiscia80
    Freddie K skrev 2022-04-18 06:16:42 följande:

    Hur kommer det sig att när vi pratar så pratar vi dialekt, men när vi skriver så blir det rikssvenska? Det känns lite tråkigt gör det hade varit möe roligare om man skrev på dialekt. Något som skulle vara ännu roligare var om vi skrev i fonetik. Tungan ute. Bara en tanke så här på morgonkvisten.


    Sure, jag kör gärna med fonetisk skrift, det är roligt :)
  • Mortiscia80
    Freddie K skrev 2022-04-18 08:08:57 följande:
    Jag tror inte många skulle fatta vad vi sa då! Tungan ute
    Haha det gör ingenting :D
  • Mortiscia80
    Freddie K skrev 2022-04-18 12:22:42 följande:

    Någon som kan ge mig ett bättre ord för territoriumhävdande?


    Anspråk, att göra anspråk på territorium.
  • Mortiscia80
    Freddie K skrev 2022-04-18 12:51:06 följande:
    Hur skriver man det i en mening så att den blir korrekt? Meningen går: "Dammråttan är skygg och väldigt territoriumhävdande". Men det ordet vill jag ändra på.
    Man skulle kunna skriva "mån om sitt territorium". Jag har för mig att man kan säga "väldigt territoriell" men hittar inte mycket information om det online.
  • Mortiscia80
    Monsieur Venus skrev 2022-04-18 12:54:43 följande:
    Revirmarkerande kanske? Glad
    Bra förslag! Jag tänkte ju nu själv också på nåt med revir.
Svar på tråden Här är vi alla vänner.