Inlägg från: Mortiscia80 |Visa alla inlägg
  • Mortiscia80

    Här är vi alla vänner.

    Aniiee skrev 2021-01-10 15:51:22 följande:
    Går säkert fortare i växthus. Jag driver upp dem i ett syd-västfönster så jag har i alla fall sol från mitt på dagen/förmiddagen till solen går ner. Och ja, det tar tid. Jag sätter frön i januari-februari och det kommer ätbara frukter i juli eller så. Jag har inte gröna fingrar egentligen så det jag har lärt mig är att chiliplantorna är rätt tåliga. Jag kan lätt glömma att vattna på en vecka och torka ut typ helt fast rådet är egentligen att de ska ha fuktig jord...Oskyldig
    En bekant till mig som odlar mycket mat själv satte sina idag! Chili och paprika. Bra att de verkar tåla en del, jag är inte heller särskilt grön om fingrarna x)
  • Mortiscia80

    Jaha så blev det en sån dag då... Som ni vet så försöker jag alltid se det positiva, jag tränar mig aktivt i det, men nu blev jag tjurig idag. Maken hade tagit in posten och då har min avlidne mor fått en räkning från kommunen, ett halvår i efterskott! Men det jag reagerar på är att den är helt felaktig dessutom.

    De menar att hon ska betala för ett trygghetslarm, fem dagar före och efter sin dödsdag, något varken hon eller jag har beställt och som inte ens vara aktuellt eftersom hon redan låg på dödsbädden på sjukhuset vid det laget. Hon har hela tiden motsatt sig ett trygghetslarm och jag kan inte tänka mig att hon skulle ha beställt ett sånt heller, installerat har det då aldrig blivit.

    Så nu måste jag ringa kommunen imorgon och ifrågasätta, eller maila åtminstone. Ska de ha betalt får de minsann också producera något slags bevis för en sådan beställning. Och sedan att kräva betalt efter dödsdagen känns ju också väldigt märkligt. Man blir ju brydd hur de kommit fram till en sådan räkning!

    Rant over.

  • Mortiscia80
    Cinnamonbun skrev 2021-01-10 16:19:17 följande:
    Håller med. Min dotter var 10 när vi köpte vår katt och då hade hon tjatat i många år.... jag stod inte ut med tjatet. Men ångrar inte kattköpet nu, han är en rätt speciell faniljemedlem hahaha.
    Jag älskar katter och har alltid haft i mitt vuxna liv tills vi fick sonen, den jag hade då avled strax innan han föddes, och jag längtar efter en ny pälskling men det får vänta ett tag till :) Men ibland tittar jag och maken på Blocket och drömmer lite ;)
  • Mortiscia80
    klyban skrev 2021-01-10 16:18:53 följande:

    Sätter man dom tidigt och har dåligt med ljus, så kan man sätta en fläkt på dom.
    Så stärker stammen sig bättre och blir mindre rangliga.


    Sätter slutet på Januari, sen tomatillo lite senare och just för den drar iväg som faan annars.(Odlar man tomatillo så måste man ha MINST två plantor, annars får du inga frukter.)


    Ja det är sant! Men vet du jag tänkte inte på att vi redan är i mitten av januari x) Så det är väl dags snart. Och jag ska sätta ärtor också så jag får ärtskott till sallader osv :) Bara lite för skojs skull.
  • Mortiscia80
    Litenmenhård skrev 2021-01-10 16:31:32 följande:
    Det är jävligt fräckt av dem(ursäkta att jag svär) att skicka en räkning till en avliden, speciellt eftersom att hon inte har beställt något och inte kan bestrida det själv. Tur då att du finns. .
    Ja det var ju jag som skötte hennes ekonomi ett långt tag innan hon dog och jag vet inte hur många felaktiga räkningar de skickat, begärt betalning fast hon legat inne i perioder osv. Det verkar vara ett himla strul där!
  • Mortiscia80
    Litenmenhård skrev 2021-01-10 16:36:08 följande:
    Låter som att dem har satt det i system! När någon går bort, försvinner inte dem ifrån folkbokföringen då? Dem som skickar räkningar till henne borde väl kunna se det, eller?
    Ja jag tycker att de borde fått signal från sjukhuset om inte annat, men den biten har inte heller funkat särskilt bra under den här tiden! Många gånger är det jag själv som fått ringa dem och fråga om morsan legat inne, inte att de själva hört av sig. Suck...
    Cinnamonbun skrev 2021-01-10 16:37:48 följande:
    Fy vilken tråkig grej! Jag förstår att du blev sur och att många känslor sattes igång. Hoppas du får ett snabbt och ursäktande svar.
    Ja sånt där kan jag gå igång på lite grann. Jag vet ju att det säkert ordnar sig men det blir ett besvär för mig, jag ska behöva fixa deras misstag liksom. Och långt från första gången det händer också så man blir lite trött på dem.
  • Mortiscia80
    Litenmenhård skrev 2021-01-10 16:44:11 följande:

    Är det någon som har en kanelbulle över?


    Ledsen, bara två kvar i frysen och de behöver jag till mina em-fikor.
  • Mortiscia80
    klyban skrev 2021-01-10 16:36:40 följande:
    Gott!
    Ja det verkade så när jag såg tipset! :) Hittade det via SVT:s hitta på nåt-generator.
  • Mortiscia80
    Litenmenhård skrev 2021-01-10 16:59:33 följande:
    Attans! Jag tänkte eftersom vi har en ny i tråden, eller såg jag fel?
    Jodå, Cavill var det väl! :) Alltid kul med fler i tråden.
    Litenmenhård skrev 2021-01-10 17:00:39 följande:
    Det måste vara riktigt frustrerande och jobbigt! Att alltid ringa runt och jaga och inte få någon information.
    Ja det är ganska frustrerande faktiskt. Jag hoppas det löser sig direkt imorgon så man slipper det där sen. Jag har väntat jättelänge på papper från Skv också men de kom strax före jul så nu kan jag äntligen avsluta allt med banken också snart.
  • Mortiscia80
    Litenmenhård skrev 2021-01-10 17:09:19 följande:
    Jo, det var väl klyban med, eller?

    Jo, det är ju skönt i alla fall. Att allt ska vara så jobbigt jämt!

    Sorry om jag verkar lite "vre", ett lokalt uttryck, men nu är det lite jobbigt, men jag ska inte klaga. Det finns ju faktiskt dem som har det värre, som det heter.
    Japp! :) 

    Äh, man har rätt att ha dåliga dagar.
Svar på tråden Här är vi alla vänner.