Inlägg från: Mortiscia80 |Visa alla inlägg
  • Mortiscia80

    Här är vi alla vänner.

    Gott nytt år på er go'vänner :) Catch you on the flipside.

  • Mortiscia80
    Litenmenhård skrev 2021-01-01 08:36:06 följande:

    Nu har vi lämnat ett år bakom oss. Det är som att ha lämnat en vän man har varit osams med. Till 2021 vill jag säga: "Hej, hur är läget? Ska vi hitta på något? Jag känner att du har något att ge. Låt oss hänga ett tag. Nytt år nya skatter att erövra."

    En liten tanke från mig bara. .


    Det var en trevlig betraktelse :)
  • Mortiscia80
    Litenmenhård skrev 2021-01-01 14:21:18 följande:

    Jag är lite kluven till Greta Thunberg, för först så vill hon rädda klimatet, men nu kommer det en dokumentär där hon grinar över att just hon måste göra allt. Jag har inte sett den, bara sett på reklamen. Jag gillar henne, men det är ju lite hyckleri.


    Jag såg bara trailern men såg inte att hon klagade på att behöva göra såna insatser, även om man tycker att många fler borde engagera sig, främst då makthavare och andra som kan göra verklig skillnad.
  • Mortiscia80
    Litenmenhård skrev 2021-01-01 14:46:09 följande:
    Jo, sant. Jag tycker att hon ska få vara barn och inte behöva tänka på klimatet på det sättet som hon gör, men bra av henne att hon har engagerat en massa folk världen över. Fast om det hjälper vet jag inte.
    Nej, ärligt talat tror jag inte att hon gjort någon skillnad på den större arenan men hon kanske har lyckats peppa privatpersoner till att leva lite bättre.
  • Mortiscia80
    Litenmenhård skrev 2021-01-01 14:57:01 följande:
    Jo, kanske det. Fast som du säger. Hon har nog inte gjort någon större skillnad, men hjärtat är väl på det rätta stället i alla fall.
    Ja och det är väl bra det med :) Lite mer diskussioner har hon ju ändå fått igång.
  • Mortiscia80
    Litenmenhård skrev 2021-01-01 15:14:43 följande:

    Jo, precis, men det måste ju hända något rent konkret med.


    Ja och där ligger ju problemet. Men det görs ju en del, fast man tänker ju mest på corona nu förstås i de högre kretsarna.
  • Mortiscia80
    Litenmenhård skrev 2021-01-01 16:01:23 följande:
    Jo, en del har ju gjorts och hon har väl också gjort en del egentligen mer än att bli kändis. Corona har ju varit i fokus förra året. Nu har i alla fall vaccinet kommit ut, men jag vet inte hur mycket det hjälper, om det hjälper alls.
    Jag tror att det kommer hjälpa, det har ju riktigt bra effektivitetsprocent :) 
  • Mortiscia80
    Litenmenhård skrev 2021-01-02 08:39:43 följande:
    Aha, ok. Jag har hört om det ryska vaccinet som kom ut innan det ens blev godkänt, sen har Kina kommit med ett vaccin med, sen har väl USA också kommit med ett vaccin, tror jag. Vilket ska man ta, jag som är i en riskgrupp? Jag vågar inte riktigt lita på något vaccin.
    Det ryska och det kinesiska kommer nog inte ens ut på den europeiska marknaden men det är fem olika som Sverige har ställt sig i kö för att köpa och det skulle man inte göra om de inte ansågs säkra nog. Jag tror att det inte spelar någon roll vilket man tar och jag tror inte man får välja själv heller vilket man får. Man får nog mest vara tacksam att man får ett vaccin alls.

    Mitt mantra är att man inte vet hur man själv skulle reagera på corona, därför är det ändå säkrast att vaccinera sig och så länge man inte riskerar kraftiga allergiska reaktioner finns egentligen inget att oroa sig för heller :)
  • Mortiscia80
    Litenmenhård skrev 2021-01-02 11:38:34 följande:
    Det har du ju rätt i. Kanske bäst då att vaccinera sig om möjligheten dyker upp.
    Ja förutom din egen säkerhet så bidrar du ju också till ett friskare samhälle, så det är bara klokt att delta!
  • Mortiscia80
    Disa35 skrev 2021-01-03 12:05:05 följande:
    Jag tror du har rätt och jag tror inte heller att man får välja själv. Men något av de andra kanske är säkra för personer med svår allergi, och då väljer nog sjukvården det åt en.

    Jag ska vaccinera mig främst med tanke på andra och för att stoppa smittspridningen - inte orolig för egen del. Och för kunna åka hem på besök förstås
    Ja det kan man ju hoppas! Det lär ju inte vara så att alla ger allergiska reaktioner :) En bekant till mig sitter i den sitsen att dels tillhöra riskgrupp, dels vara multiallergiker, hon vill så klart vaccineras men vet inte hur. Fast jag tror det kommer lösa sig.

    Jag kommer också vaccinera mig, vare sig jag törs eller inte x)
Svar på tråden Här är vi alla vänner.