• typjag

    Vi som plussat efter IVF hösten 2016

    Hoppar in här! Plussat för en vecka sen på fjärde ivf. Overkligt bf 17 juli!

  • typjag

    Ursäkta frågan , men har ni flytningar? jag har inte haft något alls, men igår fick jag en del, helt vita. idag är det yttepytte lite brunt i dem.
    Vet att det är ganska vanligt i början av graviditeten så jag VÄGRAR oroa mig. men någon annan här som haft detta? Jag har fått mer symptom de senaste två dagarna och testet i lördags var ju superstarkt.
    Ringt kliniken och meddelat plus idag och fått ultraljud den 30 nov. längtar!

  • typjag

    Idag en vecka efter testdagen tog jag ett gravtest till bara för att se så att hormonerna inte sjunker. Jag försöker att inte noja men det är lite svårt. Mått halvilla hela veckan denna veckan men ville ändå ha svart på vitt. Denna gången kom det andra strecket DIREKT och blev STARKARE än kontrollstrecket - så skönt. Nästa vecka blir det inskrivning på MCV, då är jag i v 7.

  • typjag
    shrigley skrev 2016-11-20 09:54:24 följande:

    Vi gjorde ett andra UL igår bara för att helt säkert kunna konstatera att det inte fanns nån graviditet på gång, jag var igår 6+4. Och nej, tom hinnsäck som hade fortsatt växa - utan vare sig gulkropp el foster. Imorgon ska vi träffa kliniken och, hoppas jag, få hjälp med att få igång en blödning så att vi kan gå vidare o lämna detta försök bakom oss. Lutinus slutade jag med, på eget bevåg, redan för ett par dagar sen när vi gjorde första negativa UL.

    Är såklart såå ledsna men funderar redan på nästa försök. Om vi ska göra ny IVF o plocka ut färska (men gamla 41-åriga ägg) eller tina upp några av mina 12 obefruktade ägg som jag frös ner för tre år sedan (och hoppas de klarar upptiningen). Vad skulle ni ha gjort?


    Tina upp! Unga ägg klarar sig ofta bättre! Alla vi har tinat har klarat upptiningen! Tänk va skönt också att slippa alla mediciner, lutinus osv..
  • typjag
    shrigley skrev 2016-11-21 10:57:40 följande:
    Ja, kanske ligger nåt i det. Samtidigt är det nu enda chansen för mig att fortfarande kunna få ut färska ägg.. om 1-2 år kanske det är kört helt o hållet.

    Vi var på UL idag på kliniken (tidigare UL de senaste dagarna har varit privat), och de kunde fortfarande inte se något embryo eller gulsäck, bara att hinnsäcken fortsätter att växa med ca 1 mm per dag. Jag är idag i v 6+9 (...). De vill fortfarande inte säga 100% definitivt att det är KÖRT, utan vill att jag ska tillbaks en andra gång på fredag - innan jag får Cytotec för att avsluta graviditeten. Det är bra att de är noggranna och vill vara bombsäkra (finns tyvärr fall där skrapning skett eller aborttabletter tagits för att sedan upptäcka att det fanns ett foster....), men för oss är graviditetsmisslyckandet redan ett faktum.I helgen gick vi ut o tröstade oss med en brakmiddag och massa vin, nu vill jag bara gå vidare, få en blödning (naturligt el framkallat) för att kunna tänka på nästa steg.
    sant men hade ni inte flera stycken i frysen? av god kvalitet? Då borde man ju kunna få till iaf ett barn av dem.. vad vet jag. jag hade nog resonerat så iaf. Vi använde ju vårt sista i frysen istället för att göra färskförsök, trots att det taktiskt hade varit smart att ha ett i frysen till syskon (alltid bara fått ut få ägg) för att slippa hormoner å uttag. jag mådde bättre utan allt det och tänker att om jag mår bra kanske det tar sig lättare... vem vet,... som sagt. gör som du tycker känns bra..
  • typjag
    Humla85a skrev 2016-11-21 11:55:10 följande:

    Själv upplevde jag första morgonillamåendet idag. Urk. Inget kräks tack o lov. Men mår fortfarande lite pyton. Och imorgon är det då äntligen dags för ultraljud! Nervös så jag går åt.

    Vad händer om dom inte hittar nått tickande? Åh herregud vad gör jag då ?!!


    v 8? Jag går in i v 7 imorgon och får bara i mig gröt och clementiner........ Nästa vecka är det ultraljud för oss. Jag är också hemskt nervöst. Det MÅSTE vara ett tickande!
  • typjag
    Humla85a skrev 2016-11-21 12:46:11 följande:

    Typjag: är det ert första barn? Min man har 2 sen tidigare men det är mitt första


    Ja! Första barnet på fjärde ivfet efter 1.5 jobbiga års försök . Så lycklig!
  • typjag
    Humla85a skrev 2016-11-21 18:27:31 följande:

    Själv vågar jag knappt vara glad, om något går fel...


    Är också orolig mycket men tror mycket lugnar sig efter ultraljudet om allt ser bra ut då!
  • typjag

    Hej! Nästa vecka ska jag på första ultraljudet i v. 8 - får man med ett foto då? Någon som vet? Vad brukar man se om allt är ok?
    När görs KUBtestet? och när är nästa ultraljud från MVC? Nån som vet?

  • typjag
    Filli89 skrev 2016-11-22 09:11:28 följande:
    Hej. Jag fick inget foto, det du får reda på vid tidiga ul, är om fostret fastnat rätt, om hjärtat tickar o strl, samt om det är en lr flera foster. Du kan redan nu boka tid på mvc men då är det inte ul utan inskrivning, du får generell info om graviditet, böcker osv gällande mat och kost, väga dig o din längd och blodprov, för eventuella sjukdomar osv. Sen får Du välja om du vill göra kub i v12, vilket är frivilligt. jag valde sist att inte göra kub men att jag ändå ville ha ett ul vid det tillfället, tyvär kom vi inte riktigt dit då. Men nu är det nya tag v10 idag och jag har fått extra ul hos klinken på torsdag. Hoppas det går bra för dig. <3
    vilken klinik var du på där du inte fick ett foto i v 8?

Svar på tråden Vi som plussat efter IVF hösten 2016