• Veronicasnart30

    Vi som plussat efter IVF hösten 2016

    Humla85a skrev 2016-12-22 16:38:22 följande:

    V.12 idag

    När jag skrev in mig hos bm tyckte hon jag hade lågt bltr. Men det är ungefär samma som jag alltid haft. Har alltid lätt för att bli lite yr och kan inte stå långa stunder. Men nu är det hemskt! Kan inte ens ta en dusch utan att sitta! Stå och laga mat? Glöm det! Nära att svimma hur många gånger som helst varje dag.

    Någon annan som är väldigt yr? Tips på vad jag ska göra åt det?


    Usch vad jobbigt, inte helt ovanligt tror jag. Försök att dricka mycket och att inte resa dig för snabbt och sätt dig när du känner dig yr
  • Veronicasnart30
    Juliii86 skrev 2016-12-24 11:32:21 följande:

    hej tjejer!

    Jag behöver eran hjälp!! Jag vet inte om jag vågar tro på att detta är sant? Är på ruvardag 10 och jag kunde bara inte hålla mig för jag har känt mig så konstigt de senaste dagarna så därför bestämde jag mig att få svar nu eller aldrig.

    BM säger ju att man inte ska testa sig tidigt innan testdagen för att inte få falsk positiv men stämmer det verkligen? Måste jag då vänta med och bli glad över mitt plus?

    Är i chock!! Har liksom inte fattat det än att jag har plussat? Vi har försökt i över 9 år utan att lyckas. Kan det verkligen vara sant?? Snälla hjälp mig!

    Skickar med en bild!


    Grattis!! Äntligen =) Jag fick positivt en vecka innan testdagen och hur kan det bli falskt positivt om ovitrelle är ur kroppen sen länge. Jag var också nojig men testade varje dag fram till testdagen och strecken blev bara starkare och starkare. Stort grattis igen, hur många ägg satte dem in? Vilken julklapp!!
  • Veronicasnart30
    Juliii86 skrev 2016-12-25 20:52:46 följande:
    Tack! Ja, äntligen har jag fått min efterlängtade plus! Ja man blir verkligen nojig och kan inte riktigt förstå att jag är gravid. Min make är däremot lite tveksam över mitt plus för de som han hörde av bm att man inte ska testa sig i förväg men jag sa att det inte ska vara någon fara. Jag vill så gärna ta ett nytt test men jag vågar inte, tänk om det blir negativ? Jag har ett test kvar som jag kanske tar imorgon eller så väntar jag på torsdag. Tack ännu en gång :D De satte in ett ägg. Ja, en härlig julklapp till mig och maken :D
    Jag förstår hur du tänker. Bm sa likadant till min man men eftersom strecken blev starkare för varje dag, hade billiga test från någon internetsida samt både testa tidigt och vanliga. Men vad jag jämförde alla stickor, eller rättare sagt alla bilder och tog inte ut något i förskott förrän testdagen men eftersom jag fått negativt förut efter omgångar med ovitrelle så kunde jag lita på svaren. Svårt att jämföra precis dagen efter själva strecken men man såg skillnad efter flera dagar. Sen påverkar urinkoncentrationen också och vilket märke på testet. Testet jag fick från kliniken var ju svagare streck än dem jag köpte. Jag vet att jag är testnarkoman men vilket adrenalinkick när man äntligen ser strecket =)
  • Veronicasnart30
    Juliii86 skrev 2016-12-25 21:34:19 följande:
    Jaha :D Testade du med veckoindikatorn också? Jag glömde ju tyvärr köpa det när jag köpte 2 gravtest clearblue. Har ju alltid velat att det ska stå gravid på veckoindikatorn, ska bli så roligt att testa med det om 4 dagar.
    Ja det gjorde jag, lite för att kolla att testet stämde med rätt vecka.
  • Veronicasnart30
    Filli89 skrev 2016-12-30 22:52:36 följande:
    Ja hehe har rul i januari. Ska bli så mysigt har redan köpt två par vita boddys och vita strumpor haha ska bli kul när man vet könet har sett så söta kläder. Är det bara jag lr får man blackout på allt man ska handla trots att man planerat i så många år o vet exakt allt man vill ha till sitt barn? Nu när d väl gäller vet ja inte vart ja ska börja ens en gång.
    Jag har också rul nu i jan =) Jag var i exakt samma sits när jag väntade första, kändes som om alla hade koll på vad man skulle handla. När pojken väl kom insåg jag att första halvåret räckte det med blöjor och våtservetter, kläder (knappt, fick mitt i sommarvärmen), nappar, babynest (bästa uppfinningen), fisventilen och babyhanddukar om man får ett kräkbarn =) och inte minst mat och flaskor om man inte ammar! Allt annat var onödigt i början =)
  • Veronicasnart30
    Juliii86 skrev 2017-04-07 16:46:38 följande:
    Hej, här går det bra :) Har köpt en del bebis kläder i ullared och på H&M men vagnar, skötbord, babystol osv har vi inte köpt än. En spjälsäng har vi som mina föräldrar har sparat från när jag och min syster var små så den ska vi få när tiden närmar sig. Är just nu i vecka 19 (18+3).

    Angående barnvagn så har jag tittat en del på Britax go next verkar vara en smidig barnvagn. Den tar inte så mycket plats i bilen och är lätt att fälla ner. Funderar på att köpa en grå färgad, ser riktigt tjusigt i den färgen. Svart vill jag inte köpa, det känns som barnvagnen skulle hetta upp sig i solen. Bara något jag har fått för mig Drömmer

    Är det någon som ska köpa sig en bärsjal? Jag är helt inne på att köpa en sådan då jag tycker det ser så mysigt ut att bära bebisen på det viset. Det känns som man får mer kontakt med bebisen och närhet. Det blir att öva sig fram hur man ska få på sig den samtidigt som man försöker få in bebisen hehe.
    Vad tiden går fort! Kan verkligen rekommendera britax go next! Har brio go från 2013, från första barnet och använder den fortfarande, aldrig varit så nöjd med ett inköp förut! Smidig att fälla ihop och särskilt när sittdelen sedan används, bra hjul, lätt att svänga med en hand, bra höjd på liggdelen för oss medellånga, smidigt att byta mellan babyskydd och liggdel i början, bra varukorg, lätt att byta till vinterhjul, funkar på alla rampor i trappor, smidigt att fälla ned handtagen på bussen etc. Min son är snart fyra och får fortfarande plats i den! Min syster hade en bugaboo (vi fick barn samtidigt) och brio go slog den i allt plus att hennes vagn gick sönder efter ett tag och att de fick köpa en ny annat märke när min systerson var typ två år för då hade han vuxit ur den..... Britax go next är ju dessutom en uppdatering på vår så jag tror du kommer bli mer än nöjd =)
  • Veronicasnart30
    Juliii86 skrev 2017-04-24 21:26:43 följande:
    Ja tiden rusar iväg känns det som, imorgon är jag i vecka 22 :)
    Åh vad kul att höra att du är så nöjd med britax go vagnen. Jag har kollat på youtube hur vagnen verkar vara och det ser ju så smidigt ut när dom visar hur de fäller vagnen med liggdelen och dessutom får mer plats i bilen. Vi har inte så jätte stor bil just nu så den skulle passa perfekt. Ännu bättre när du säger att det passar perfekt för oss medellånga, jag är ju inte så speciellt lång men däremot så är min make ganska lång. Förhoppningsvis kanske det går fixa ändå för jag är så fast vid britax go next. Om det inte kommer en ny variant förstås. Det gör mig mer taggad nu att köpa den :) Tack för ditt tips, det hjälper oss mycket.
    Den passar nog de flesta längder men jag tyckte det var så skönt att slippa böja mig så långt ner när jag skulle plocka upp min son. Är inte superlång men 168 cm. Sittdelen är ju däremot lite lägre men då är de ju bebisen större så att säga och den används ju längst om du är orolig att det blir för högt med liggdelen (används ju bara ca 6 mån).

    Hur går det annars? Jag är idag i vecka 32+2 och tiden gååår sååå långsamt =) är ju sjukskriven så är väldigt uttråkad om dagarna. Var på tillväxtultraljud igår och allt såg bra ut, skönt, bm såg till och med en liten hockeyfrilla på pojken =) Längtar ännu mer nu. 

    Så synd att alla här inne på forumet bor så långt ifrån varandra, hade ju varit kul att ses när vi alla har följts åt i olika forum.
  • Veronicasnart30
    Lee*** skrev 2017-06-12 21:08:35 följande:

    I går föddes vår lille pojk. Helt otrolig känsla även om jag hade en jobbig förlossning ( allt gick bra) att efter alla ivf pch hormoner så har vi fått vår efterlängtad bebis.


    Stort grattis! Min pojke föddes den 12/6, kan fortfarande inte ta in det, känns så overkligt =) Men underbart!
Svar på tråden Vi som plussat efter IVF hösten 2016