riboflavin skrev 2016-09-08 13:34:14 följande:
Ugnsbakad fisk är ju alltid gott. Hel eller filé, funkar vilket som.
Smörj en lämplig ugnsform, mortla färsk dragon, torkade fånkålsfrön och torkade dillfrön med olja. Klä fisken med smeten och strö grovt havssalt över. Baka i ugn i 125 grader, hälleflundra är klar när kärntempen är 48-50 grader.
Servera med ex. kokt potatis och haricot verts, grillad sparris och knaperstekt bacon, ugnsrostad fänkål och rotsaker.
Håller med, och så enkelt också. Ibland blir man bara sugen på att testa lite nya smaker/varianter. Är nyfiken på om det skulle gå att göra rullar med någon typ av räkfyllning i som man kan köra i grädde i ugnen?
Eller kanske ugnsstekt med pepparrot + smör?
Hade varken räkor eller pepparrot hemma sist när det var hälleflundra så jag kune inte testa - men det kanske är någon annan som gjort det?