Inlägg från: Ljunggren |Visa alla inlägg
  • Ljunggren

    Tvillingar bf 2017

    Jag fick veta igår att jag bär på 2 barn :) Är i dag i vecka 11+3. 

  • Ljunggren
    Mammamikan skrev 2016-07-16 18:25:00 följande:

    Hej! Väntar också tvillingar. Är i vecka 12+4. Det blir mitt tredje och fjärde barn:)

    Hur mår ni? Själv mår jag super illa samt yrslig och sväller upp på kvällarna om magen så man ser hög gravid ut. Stor skillnad från mina tidigare graviditeter.

    Någon som gjort kub ultraljudet? Ska göra i veckan, vill gärna få veta mer, kön och vilken sorts tvillingar det är! Fick reda på att det är tvillingar i vecka 8...


    Nej, har inte gjort KUB. Kommer inte heller göra, är 30 så det erbjuds inte mig. Men hade ändå valt att inte göra då jag är rädd att jag skulle bli för orolig av resultatet. Att gå vidare med div prov hade inte varit aktuellt då jag är för rädd för mf. 

    Jag är gravid i v 11+3 och mår bättre än på länge, men fram till för en vecka sedan har jag varit sjuk trött och sovit värre än en katt ;) Fram till v9 ungefär svällde jag också mkt på kvällen, men har lugnat sig nu. 

    Vi funderar lite om vi ska ta reda på könen. Hade det bara varit en hade vi nog inte det. Vi tänker lite på att fråga barnmorskan en "Ja eller Nej"-fråga. Alltså "Har barnen samma kön?" Är det en av varje hade det varit kul att veta men mer spännande om det är samma att inte veta :) 
  • Ljunggren
    mamsett skrev 2016-07-21 11:58:10 följande:

    Hej här är en blivande tvillingmamma till. Fick reda på i v 8 att vi väntar som det ser ut enäggstvillingar är ni i v 10 beräknad Bf 20/2-17

    Läkaren eller barnmorskorna sa inte så mycket till oss, däremot har jag läst på en del. Fick ni information ang risk för reducering at en när ni fick tvillingbesked tidig?

    Har ni startat en FB grupp?


    Nej, vi fick bara informationen att om vi bar på 1-äggingar så var det en mer riskfylld graviditet och då skulle vi kollas upp oftare. Läkaren gissade på 2-äggingar men kunde inte säg säkert så ska kallas på extra VUL.
    Jag har läst lite om reducering men inget jag fokuserar på då jag var i v11+2 då jag gjorde VUL och hoppas att båda har kraft att stanna kvar. 
Svar på tråden Tvillingar bf 2017