Inlägg från: Anonym (Inte mycket) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Inte mycket)

    Varför är inte folk ärliga nu för tiden med hur mycket dom pluggade per vecka i snitt?

    Min erfarenhet är att några 40 timmar i veckan inte behövs. Kraven är så sjukt låga att man kryper igenom med vad som helst. Det här problemet har ju också nyligen lyfts fram av en känd professor i Lund.

    När jag pluggade var det föreläsningar på ca 80 min ca 2 gånger i veckan. Till det pluggade jag kanske 3-4 timmar i veckan. Under de åren fick jag 75% VG, och verkligen inga omtentor.

    På påbyggnadsutbildningen sedan kunde man bara få högst G och då jobbade jag heltid under de åren jag pluggade. Inga problem!

    Och det är helt ärligt!

  • Anonym (Inte mycket)
    Anonym (Beror på) skrev 2016-02-15 07:43:46 följande:
    Som många andra redan skrivit, det beror på vilken skola och utbildning man går. Jag gick en ingenjörsutbildnings första 1,5 år. De två första terminerna var det föreläsningar, labbar och obligatoriska övningar varje dag 8-17 plus egna studier på den egna kammaren efter det. Sedan bytte jag inriktning och högskola och samma sak där. Fjärde och femte terminen var det lite lugnare men sjätte så blev det återigen sjukt mycket att göra och dagarna blev långa. Sedan så läste jag en termin med socionomer samtidigt som jag jobbade heltid. Nu var det i och för sig distans men ändå hade jag gott om tid till fritidsintressen.

    Så vissa ämnen kan man enkelt läsa effektivt, andra ämnen är det inte bara att skumma sug igenom och tro att man klarar det, som tex lite svårare matematik som linjär algebra och analytisk matematik på ingenjörsnivå. När jag pluggade till ingenjörs så visst fanns det de som jobbade vid sidan om, men det var också de som körde på flest tentor.
    Självklart kan olika utbildningar ha olika höga krav. Att de tekniska är hårdare är nog för att det är lättare att mäta vem som lyckats och vem som inte har det (jag menar, antingen är svaret "5", eller så är det inte det).

    Det här förändrar dock inte att Lundaprofessorn har rätt i att vi kan bevittna ett kraftigt "akademiskt förfall" i Sverige. På lägre nivåer syns det i Pisa-tester, men det är samma sak på universiteten.
Svar på tråden Varför är inte folk ärliga nu för tiden med hur mycket dom pluggade per vecka i snitt?