Varför äter ni LCHF?
Jag började med LCHF för rätt många år sen, minns inte när.
Jag var väldigt strikt i början, mer liberal idag. Men jag har för många år sedan vant mig av med att äta pasta/ris/potatis på rutin till varje måltid. Vi har en massa andra tillbehör som vi hellre väljer, både jag och resten av familjen. Typ zucchinipasta, blomkålsmos, halloumi, coleslaw. Finns massor av alternativ.
Matrevolutionen var nog den första boken jag läste. Sen har jag kompletterat med kokböcker. Dels i början för att få inspiration till nytänk, och för att ändra fokus så att det blev kul och intressant och inte bara "det här får jag inte äta längre".
Och sen för att hålla ångan uppe mellan varven. Senast igår var jag inne på Adlibris som hade rea på lite LCHF-böcker
En vanlig dag kan se ut så här:
Frukost, ägglatte på två ägg med 2 tsk kokosolja i (är ingen frukostmänniska)
Mellis, oftast kvarg + bär eller eller rökt skinka och 1/2 avocado
Ibland en proteindrink om jag har planerat att träna på lunchen.
Lunch, medhavd matlåda
Mellis, samma som förmiddagen eller bara en kopp kaffe med osötad mandelmjölk
Middag, ugnspanna med halloumi, sötpotatis (några bitar bara) och kyckling med röd pesto åt vi igår. I förrgår spättarullar som jag kletade lite cantadou-ost över så att det blev lite "såsigt" och körde i ugnen. Serverades med haricots verts och broccoli. Ikväll ska vi äta köttfärssås hemma och jag vet att man och barn gärna vill ha vanlig spaghetti men jag tror jag klarar mig om jag tar köttfärssås, mycket sallad och sen en halv avocado till. Eller en stor bit fetaost.
Helt enkelt husmanskost där jag inte snålar med fullfeta mejerier exempelvis. Eller där man kan pimpa en enkel rätt med avocado, nötter, knaperstekt bacon eller liknande om man känner att det blir får snålt på energi (fett).
Har inte haft några konsekvenser alls av detta mer än lite huvudvärk första veckan när jag gick ut väldigt strikt.