Inlägg från: Ascendere |Visa alla inlägg
  • Ascendere

    En käftsmäll till undergångsprofeterna

    Världsmedborgare skrev 2017-01-20 10:00:59 följande:

    Och det är hög tid att det förs ut till svenska folket hur bra Sverige är, och att vi inte alls är på väg åt fel håll.

    För vi ska väl inte som M säger, gå åt andra hållet, då blir ju det i så fall nedåt i ranking.

    Och det är det här som gör att oppositionen inte har nån konkret politik, och att M har blivit fullt ut desperata.

    Det återstår bara populism, och det trodde jag M skulle hålla sig i från, men där ser det ut som om jag helt har misstagit mig.


    Svenska folket vet redan hur bra Sverige är och önskar inte att det försämras.
  • Ascendere
    Dorian Ertymexx skrev 2017-01-20 10:39:01 följande:

    Man undrar ju lite varför de vill ha makten om de inte har något konkret att komma med... Handlar det bara om ego då, och inte om ideologi?


    Precis, politiken de senaste 10 åren handlar mer om att ha makten för maktens egen skull än att göra det som är bäst för svenska folket, i motsats till hur det fungerade fram tills någon gång på 80-90-talet, även om man givetvis ibland hade olika uppfattning om vad som var bäst för svenskarna redan då.
  • Ascendere
    Världsmedborgare skrev 2017-01-20 16:39:28 följande:

    Antagligen hur ska vi annars tolka det som?

    Att bara säga att allt är dåligt som M och vdom vill/dom kan göra det bättre, men inte samtidigt förklara hur, är inte politik, det är populism, och det biter i vart fall inte på mig.

    Att säga att Polis, skola och vård fungerar dåligt och att fler behöver anställas, men inte säga hur det ska gå till, när det inte finns några att anställa, det är inte politik, det är populism..

    Så slutsatsen måste bli att det är makten M vill ha, och att dom blir alltmer desperata för att nå den.

    Tyvärr så ser vi att det fungerar, därför hoppas jag på att media hjälper oss med att förklara det här för svenska folket, för politikerna verkar inte nå ut.


    På pricken!

    Jag gör ett tillägg:

    Att bara säga " vi ska inte bygga några murar", "vi måste öppna våra hjärtan", utan att förklara hur vi ska lösa det med bostäder, skolor, dagis, sjukvård, äldreomsorg, brandkår, polis, VVS, elektricitet, tandvård, osv osv in infinitum, det är inte politik, det är populism.
  • Ascendere
    KillBill skrev 2017-01-20 23:50:30 följande:
    Frågeställningen var inte hur BNP har utvecklats med olika politiska styren utan hur BNP har utvecklats med den relativt sett höga invandring som Sverige har haft.

    Du kommer emellertid att finna att BNP utvecklingen tagit ett skutt uppåt sedan regeringen tillträdde hösten 2014. Skuttet kom ungefär samtidigt som den nuvarande regeringen fick igenom vårbudgeten 2015.
    BNP eller BNP/capita är uppenbarligen inte ett särskilt bra mått på hur ett land som helhet mår, det tror jag vi hur som helst kan enas om. 

    Ungefär som att jag har cancer, men vem bryr sig, jag fick ju löneförhöjning i förrgår. 
  • Ascendere
    KillBill skrev 2017-01-21 00:34:15 följande:

    Länder som Finland och Danmark med begränsad invandring har inte haft bättre BNP/capita utveckling än Sverige under perioden 2007-2016 (Finlands är mycket sämre än Sveriges).


    ...och till Finland är det även vi numera flyger våra blivande mammor för förlossning när det inte finns några platser kvar i Sverige eftersom de svenska sjukhusen är bräddfyllda.

    Men vem bryr sig, deras BNP/capita är sämre....
  • Ascendere

    Om hög invandring leder till ekonomisk uppgång borde Malmö som har den högsta invandringen i Sverige också vara den kommun som det går bäst för, men det är det långt ifrån, Malmös ekonomi bygger på bidrag från andra kommuner.

  • Ascendere
    Världsmedborgare skrev 2017-01-21 08:59:33 följande:

    Men du förstår väl att ingen som är mot invandring, skulle erkänna att dom har fel, hur många bevis det än finns att just länder med hög invandring är de länder som uppvisar bäst ekonomi i I-länderna.

    Inte ens de I-länder med hög illegal invandring skulle ha gått så bra som de gör nu, utan den illegala invandringen.

    Den illegala invandringen kostar inte I-länderna ett enda öre av de skattepengar som legala medborgare har rätt till.

    Men dom gör skitjobben ingen vill ha, och det för en usel lön lön, därmed bidrar dom possitivt till välfärden i dessa länder.

    Men de invandrarfientliga kommer alltid att hävda att allt dåligt är invandrarnas fel, det spelar liksom ingen roll vad det eg problemet är, vilket vi tydligt ser här i Sverige.

    Och här i Sverige vet vi ändå exakt vad problemet är, d.v.s brist på personal, ändå ältar de invandrarfientliga att allt är invandrarnas fel.


    Jag tror du är något på spåren helt klart. Om man är emot invandring och mångkultur, vilket jag är, kommer man att lyfta fram nackdelarna. Om man är för kommer man att försöka sopa nackdelarna under mattan. Att lyfta fram fördelarna blir däremot svårt för det finns i stort sett inga, bara den gamla slitna "pizza-kebab-Zlatan"-argumentationen, eller floskler om att rädda pensionerna, vilket saknar koppling till verkligheten.
  • Ascendere
    KillBill skrev 2017-01-21 11:30:21 följande:

    Jag har inte påstått att invandring leder till ekonomisk uppgång. Jag argumenterade mot påståendet att Sverige skulle ha haft en svag ekonomiska utvecklig sedan 2007 och att den skulle bero beror på invandringen. Sanningen är ju den att Sverige sedan 2007 har haft en bättre ekonomisk utveckling än de flesta länder i Europa och USA och att detta har skett samtidigt som Sverige har haft en hög invandring.

    Med det sagt så finns det både negativa och positiva ekonomiska effekter av invandring och det är inte otroligt att Malmö (beroende på EBO lagstiftningen som lett till en hög inflyttning ) i huvudsak har drabbats av kostnader pga. av invandringen medan andra delar av Sverige har fått ?skörda frukterna? av invandringen.  

     


    Snarare än "skörda frukterna" skulle jag vilja säga "inte drabbats lika hårt".
  • Ascendere
    Världsmedborgare skrev 2017-01-21 12:40:32 följande:

    Otur för dig då, eftersom vi/Sverige snart lyfter bort stoppet för invandring och börjar fylla kvoten med ca 60.000 invandrare/år.


    Det är verkligen inget jag oroar mig för, Tvärtom, svenska folket ser mer och mer för varje dag, främst genom undanträngningseffekter, hur svårt läget är redan nu för kommunerna. Det finns inget politiskt intresse av en ökad invandring, att förespråka ökad invandring är närapå politiskt självmål nu.
  • Ascendere
    KillBill skrev 2017-01-21 13:25:19 följande:

    Jag har tidigare hänvisat till Jan Ekberg i tråden men jag kan inte se att du har gjort detta. I vilket inlägg har du hänviosat till Jan Ekberg?Jag kan bara prata för mig själv men jag tror att Jan Ekbergs och eller Joakim Ruist studier över invandringens kostnader är korrekta dvs invandringen utgör en ganska begränsad kostnad för det Svenska samhället (på 1-2% av BNP). 

     


    1-2% av BNP, dvs MER än vad hela försvaret kostar per år (ca 1.1%) kallar du alltså "en ganska begränsad kostnad"?

    Jag måste bara fråga, vad är för mycket att lägga på migration i din värld?

    5% av BNP? 10%? 25%?

    Eller finns där inget tak alls eftersom att underlätta migration till Sverige är svenska statens huvuduppgift?
Svar på tråden En käftsmäll till undergångsprofeterna