Inlägg från: Flash Gordon |Visa alla inlägg
  • Flash Gordon

    En käftsmäll till undergångsprofeterna

    RebeckaZ70 skrev 2022-07-26 13:51:29 följande:
    Är det så här det ska fungera?

    En vettig polis/åklagare hade lagt det här ärendet allra längst ner i högen.
    Men det ser ju bra ut i statistiken. Ett uppklarat brott, dessutom helt riskfritt att driva processen. Knappast någr brushor som hotar eller spränger
    Samtidigt, i en annan del av Sverige


    Blå och gul
  • Flash Gordon
    nattuw skrev 2022-07-28 19:49:57 följande:
    En ansvarslös energipolitik tillsamman med energiskatter som ger en hävstång på höjda energipriser. Det är inte jag som försvarar en utveckling som slår direkt mot de som har det sämst ställt.
    Det är alltså moms på energiskatten ...
    Blå och gul
  • Flash Gordon

    Det blir i ärlighetens namn inte ens särskilt mycket media av saken, längre.

    Jaha, ett barn till ...

    Flickan som blev ihjälskjuten vid en mack, det gav fortfarande lite rubriker. Idag - inte så värst mycket längre. Vi har blivit vana.


    Blå och gul
  • Flash Gordon

    Det är en ynkedom och en skam att det finns krafter som under de senaste tio-femton åren gjort allt de kan för att förringa och dölja denna utveckling genom att endera "skamma" folk som är rädda för att drabbas av våldet och anklaga folk som pekat på utvecklingen för att sprida panik.

    Individer som hindrat samhället från att ta tag i problemen långt tidigare, när man hade kunnat få mycket bättre effekt av åtgärderna.

    Men nu är vi här.

    En pojke på en 13-14 år får ta en kula för att han befann sig vid en pizzeria i sitt bostadsområde.

    Det är bortglömt imorgon.


    Blå och gul
  • Flash Gordon

    Det är precis samma fenomen som med invandringspolitiken.

    Förneka och kalla folk "rasister" ända tills problemen blir alldeles oerhört mycket uppenbart och då vända 180 grader och säga "vi har varit naiva".

    Eller åtminstone l-å-t-s-a-s vända 180 grader.

    Åtgärder får bättre effekt ju tidigare man sätter in dem och det finns folk som medvetet försöker fördröja åtgärderna genom att håna, "skamma" och relativisera.

    F*n vet om de ens själv förstår varför de gör som de gör.


    Blå och gul
  • Flash Gordon

    De som hånfullt kallat det hela "skjuta salut" vill inte ens ta i frågan numer.

    En pojke på tretton år.


    Blå och gul
  • Flash Gordon
    EnAnonumius skrev 2022-08-04 07:37:16 följande:
    Noll sympatier för offren och offrens anhöriga egentligen i grund och botten. 
    Precis så. Vilket är det osmakligaste av allt i det hela.
    EnAnonumius skrev 2022-08-04 09:10:05 följande:
    Det är skrämmande att det har gått åt det hållet.
    Jag skulle inte kalla det "skrämmande" längre. Ordet "skrämmande" antyder att det skulle vara chockerande, oväntat eller något liknande. Det finns inget oväntat över skottlossningar och sprängningar som skördar oskyldiga offer längre.

    Sorgligt, snarare. En förlust. Någonting har gått förlorat som vi inte kan få tillbaka utan en väldig insats.

    Och det är för mig obegripligt att en del medvetet låtit bli att motverka en negativ utveckling för att det inte passar in i deras politiska idévärld.
    Blå och gul
  • Flash Gordon
    EnAnonumius skrev 2022-08-04 12:28:43 följande:
    När man läser mångas inlägg i denna tråden (och även många politiker) så får man intrycket av att de lever i en skyddad miljö långt i från problemområdena
    Ja, det gör de. Nästan undantagslöst lever de i en annan värld än den där 12-åringar och 13-åringar skjuts. där en äldre man dödas av en handgranat. Eller ett barn för den delen.

    Jag har, och har haft, många av de som sätter tonen i Sverige i min närhet. Höga politiker, journalister och utgivare, regeringstjänstemän, någon ambassadör ...

    Det alla har gemensamt är att de lever långt ifrån de ghetton i förorterna där du kliver av tunnelbanan och ser killen som säljer knark stå lite obehindrat utanför utgången och väntar på kunder.

    Lika långt bort är de från det Sverige där du har tre mil tur och retur till närmsta mack och fem mil (enkel resa) till sjukstugan som har öppet tre dagar i veckan, begränsade tider.

    Några av dem tycker att de har koll på livet på landet för de är inflyttade till 08 men de växte upp i i ett villaområde Västervik på 80-talet med  en mamma som var lärarinna och en pappa som var ekonom och mellanchef på ett tillverkningsföretag. De var sitt samhälles övre medelklass.

    De har lika lite förståelse för livet i förorten som för livet i glesbygd och då ligger förorten ändå bara fyra kilometer från deras hus.

    De är klara i sina teorier men förstår inte vad deras beslut gör med folk.
    Blå och gul
  • Flash Gordon
    EnAnonumius skrev 2022-08-04 21:51:45 följande:
    Skall man skratta eller gråta åt deras dumhet?
    Det är inte dumhet. Det är ignorans. Det är naivitet och godtrogenhet. Det är okunskap. Det är inte elaka människor. De bara tror på det som står i DN.

    Generellt sett har de ganska dålig förståelse för andra synsätt än sitt eget. De blir genuint överraskade av att alla inte tänker som dem och eftersom de lever i sina egna kluster, utan att egentligen bland sig med andra, så förstärker de bara varandra i sina åsikter varenda gång de träffas och pratar. Åsiktsbubbla.

    Det är ungefär min erfarenhet av denna grupp människor.
    nattuw skrev 2022-08-05 01:17:00 följande:
    Fast jag tror inte att de längre kan ignorera vad som händer i förorterna eftersom problemen från förorterna har börjat spilla över och drabba deras egen trygga vardag. Så där börjar de nog bli öppen för att det kanske måste vidtas åtgärder. Även om vi nog inte kan förvänta oss att de eventuella förslagen har någon förankring i verkligheten.

    Glesbygden kommer de nog att fortsätta ignorera. Det är ju trotts allt inga journalister som bor där och så få väljare behöver man inte bry sig om ens vart fjärde år. Bara förbjuda kommunalt veto så man kan skövla marken och sätta upp vindsnurror för att ladda den senaste hipstermobilen.
    Vilket var precis vad som hände kring 2019 när barn i en medleklass/övremedelklass-omåde som Aspudden började rånas av gäng som reste dit från områden Skärholmen och Sätra enkom för att råna och förnedra den svenska medelklassens barn.

    Då jä*lar började det ojas i villaområdet ...

    www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/anders-12-arige-son-ranades-och-misshandlades

    Men förändringen tar tid.

    Det enda de ser av glesbygden och Norrland är det som passerar utanför vindrutan på väg till skidsemestern i Åre. Även där finns ibland ett uppvaknande. När miljön runt stugan inte längre ser ut som den alltid gjort.

    www.expressen.se/ledare/kajsa-dovstad/halla-mp-i-norrland-ar-vi-blasta-av-vindkraften/

    Samtidigt är deras intresse begränsat till just deras närmiljö runt deras lilla paradis. Återigen ett egocentriskt synsätt utan att se landsbygden på riktigt.
    Blå och gul
Svar på tråden En käftsmäll till undergångsprofeterna