Inlägg från: Flash Gordon |Visa alla inlägg
  • Flash Gordon

    En käftsmäll till undergångsprofeterna

    Rataxes skrev 2022-06-20 14:47:04 följande:
    Innebär det att medborgarna nu har fullständiga rättigheter att försvara sin egendom med alla till buds stående medel?
    Testa, så får vi var gränsen går.

    Vi kan i vilket fall inte ha en justitieminister som säger att man inte kan räkna med att polisen ska lösa problemet med stölder.
    Blå och gul
  • Flash Gordon
    Digestive skrev 2022-06-26 20:27:40 följande:
    www.gp.se/nyheter/sverige/segregationen-%C3%B...

    Segregationen ökade mellan 1990 och 2020 och allt fler kommuner har blivit mer segregerade. Under tidsperioden 2011-2020 ökade också antalet områden med socioekonomiska utmaningar över hela landet, både i städer och i glesbygd.
    Självklart. Effekten av den invandring vi haft. Ingen är förvånad.
    Blå och gul
  • Flash Gordon
    Kockobello skrev 2022-06-26 21:58:19 följande:
    Tur att folk fortfarande får välja var de ska bo och var barnen ska gå i skola.
    En klen tröst att det verkar som att regeringens förslag på att göra det obligatoriskt att bussa elever från skolor i bra områden till skolor i dåliga områden för att skapa en (citat) "allsidig social sammansättning" inte går genom.

    Den invandring TS jublar över i sin trådstart har fortfarande gett oss rekord-köer näst intill överallt i samhället. Resursbrist när en miljon människor extra på tio år ska ha sitt. Ett kompetens och utbildnings-gap som vi inte sett någonsin(?) i detta land. Normer och moral som vi inte haft i landet sedan medeltiden. En trångboddhet och fattigdom som vi svenskar jobbade bort för hundra år sedan.

    Men TS jublar i sin trådstart över en högre omsättning på pengar i samhället.
    Blå och gul
  • Flash Gordon
    Kockobello skrev 2022-06-27 08:18:57 följande:
    Vilken himla tur.
    Det enda som är tur in sammanhanget är att Socialdemokraternas förslag om att bussa elever mellan skolorna för att skapa "allsidig social sammansättning" verkar ha röstats ned

    www.regeringen.se/491e29/contentassets/8bc7b75b0e46431d9f386295fac6eda9/ett-mer-likvardigt-skolval

    "Med vilka verktyg kan huvudmän verka för en mer allsidig social elevsammansättning?"

    "Geografiskt baserat urval kan då användas på ett sådant sätt att elever boende i ett visst område ges förtur till skolplacering vid en viss skolenhet. Som Lärarförbundet lyfter fram kan geografiskt baserat urval t.ex. användas där det finns en skolskjutslösning från ett geografiskt område till en skola."

    .
    Bussning. En i grund och botten rätt genomusel idé. "Kuddflickor" i kamp mot sociala faktorer. 

    Har redan genomförts i en del socialdemokratiska kommuner, till ministerns stora förtjusning. Slutar alltid med att eleverna från den bra skolan dras ned till nivån för eleverna från den dåliga skolan.

    Vissa barn är det OK att offra

    Ministern om bussning: 
    twitter.com/PontusPersson5/status/1537166305043922946

    "Ja, det vill jag"
    Blå och gul
  • Flash Gordon

    Den rimliga lösningen, istället för att som regeringen nu förslår - att bussa barnen, är att jobba med de dåliga skolorna.

    Inte förstöra de bra.

    Bussning, en käftsmäll på den hårt arbetande medelklassen.


    Blå och gul
  • Flash Gordon
    Kockobello skrev 2022-06-27 10:14:05 följande:
    Ren ondska.
    Ja, men det mest onda är att Socialdemokraterna försöker låtsas om att det inte skulle vara deras förslag och ljuger om att det.

    Det är utstuderat.

    Socialdemokraterna ljuger medvetet om att det inte skulle vara deras förslag för de vet att det inte är populärt och ändå försöker de föra in det.

    "Kuddflickor" medelst "skolskjutslösning" för att skapa "allsidig social sammansättning".

    De vill uppfostra folket men vill inte ansvar för det.

    Ren ondska!
    Blå och gul
  • Flash Gordon
    Här ljuger ministern öppet om att Socialdemokraterna i sin lagrådsremiss från februari i år inte föreslår en "skolskjutslösning" för att skapa en "allsidig social sammansättning" i skolan

    www.svd.se/a/lVq6J3/lina-axelsson-kihlblom-man-behover-inte-ha-skolor-i-utsatta-omraden

    Ministern luftar också tanken på att lägga ned skolor i dåliga områden och bara ha de bra skolorna kvar - på så sätt tvingar man de bra skolorna att ta emot eleverna från de dåliga skolorna. Då får man sin "allsidiga sociala sammansättning".

    Hindret då är förstås att det finns friskolor att söka.

    Vilket är vad som sker.

    När skräpskolor läggs ned och dess elever ska in på de bra skolorna - då lämnar eleverna på de bra skolorna och går till friskolor.

    Därför måste S även bekämpa friskolorna.
    .
    Blå och gul
  • Flash Gordon
    Om någon funderar på hur regeringens förslag på utdelning av platser till skolan ser ut så ser det ut såhär:

    "Om det inte finns plats för alla sökande till en viss skolenhet med förskoleklass ska ett urval göras. Följande urvalsgrunder får användas för mottagande av elever:

    1) förtur för elever som har ett syskon som redan går vid skolenheten (syskonförtur),
    2) förtur baserat på geografiska mått (geografiskt baserat urval),
    3) förtur för elever som är i behov av särskilt stöd eller annars har särskilda skäl,
    4) slumpmässigt urval till en viss andel av platserna bland elever som inte omfattas av någon annan urvalsgrund (lika möjligheter), och
    5) urval som följer av ett beslut som har fattats med stöd av 6 a § (färdighetsprov i musik).

    Geografiskt baserat urval får som mest tillämpas på hälften av de tillgängliga platserna vid skolenheten. Lika möjligheter får inte användas som enda urvalsgrund."

    Det är under punkten 2, efter syskonförtur, som Socialdemokraterna föreslår att bussning av elever ska ske. Man kallar det "skolskjutslösning"

    I de fall det finns möjlighet skall kommunen kunna bestämma det geografiska upptagningsområdet till en skola till att se ut lite hur som helst, inte bara närhetsprincipen - som försvinner, om kommunen kan tillhandahålla en "skolskjutslösning".

    Så kallad: "Bussning"

    Citat:

    "Urvalsgrunden geografiskt baserat urval behöver inte utgå från närhet till skolan. Den kan t.ex. användas för att omfatta elever bosatta i glesbygd eller ge förtur till elever som är folkbokförda på ett visst postnummer eller i ett visst område. Geografiskt baserat urval kan även användas där det finns en skolskjutslösning från ett geografiskt område till en skola"

    Du är alltså som förälder inte garanterad en plats på den närmsta skolan, som kanske är en bra skola och anledningen till att du flyttade till bostadsområdet till att börja med, OM kommunen bestämmer sig för att ett annat bostadsområde skall ges förtur till skolan, via "skolskjutslösning".

    Folk som har belånat sig över öronen för att kunna köpa en villa för sex-åtta-tio miljoner för att kunna sätta sina barn i den trygga områdesskolan kan helt plötsligt se hela sin plan slagen i spillror för att kommunen bestämmer sig för att barn från miljonprogrammet två kilometer bort ska få förtur till skolan i villaområdet.

    Det är inte förvånande att Socialdemokraterna gör allt de kan för att tysta ned sitt eget förslag. Till och med kalla det för lögn.

    Regeringens förslag i  sin helhet

    www.regeringen.se/491e29/contentassets/8bc7b75b0e46431d9f386295fac6eda9/ett-mer-likvardigt-skolval
    Blå och gul
  • Flash Gordon
    Så nästa gång du hör en socialdemokrat påstå att de inte vill införa bussning av elever mellan skolorna, fråga honom eller henne vad de menar med "skolskjutslösning" och "geografiskt baserat urval" 

    Försök att få ett svar på den frågan från honom/henne.

    Du kan ofta se socialdemokratiska partiaktiva i sociala medier försöka låtsas om att det är lögn att de vill införa bussning, men de vill inte med ett ord förklara vad de egentligen menar med sin lagrådsremiss.
    Blå och gul
Svar på tråden En käftsmäll till undergångsprofeterna