Inlägg från: Anonym (Sara) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Sara)

    Manlig gynekolog

    Anonym (Nej) skrev 2015-09-03 12:20:30 följande:

    Skulle aldrig, verkligen aldrig, gå till en manlig gynekolog. Inte normalt att välja ett sånt yrke som man, skulle aldrig kunna känna mig bekväm med det. Aldrig gjort det, kommer aldrig att göra det.


    Varför skulle det vara onormalt för en man att välja ett sånt yrke?
  • Anonym (Sara)
    Anonym (Nej) skrev 2015-09-03 12:38:20 följande:

    Väljer man ett yrke som man där man dagligen rotar runt i kvinnors underliv... ja, det säger sig själv tycker jag. Inget normalt yrkesval.


    Det säger inte sig själv då hade jag ju inte frågat. Jag förstår faktiskt inte alls hur du tänker. Det är någon som intresserar sig för att hjälpa kvinnor och det tycker du är ett problem? Jag har en vän som är gynekolog och när han jobbade i Tanzania var han väldigt uppskattad av de kvinnor har hjälpte. Det här är väl något av ett i-landsproblem. Och otroligt fult att misstänkliggöra en hel yrkesgrupp på det viset. Vidga dina vyer tack.
  • Anonym (Sara)
    Anonym (helst inte) skrev 2015-09-03 14:33:03 följande:

    Jag tycker också det är lite underligt med manliga gynekologer. Dom kan ju liksom inte relatera till kvinnosjukdomar? 

    Som den manliga gynekolog som sa: "det här kommer att kännas som menssmärtor". Jaha, och hur vet du det? 

    Gynekologi är säkert ett intressant område, även om man helt bortser från den sexuella delen, men..... Vad jag vet finns det inte särskilt många kvinnliga urologer, så lite suspekt är det allt. De manliga gynekologer jag har haft, har faktiskt varit lite slippriga. Och hårdhänta när de kör upp sina instrument utan uppvärmning eller förvarning. Usch. 

    Självfallet ska kvinnor få lov att välja en kvinnlig gynekolog!


    Nu är det ju inte så för någon annan specialist att man måste ha varit med om det man behandlar. Onkologer har oftast inte haft cancer till exempel. Om du skulle få cytostatika och doktorn säger att man kan bli illamående är det då viktigt om han själv har tagit medicinen eller om han hört 1000 andra patienter som blivit illamående av den?
  • Anonym (Sara)

    Jag fattar inte hur meningen "det känns som mensvärk" kan tolkas som att den som säger det påstått att den har mensvärk. Det är väl hur mensvärk beskrivs som avses.

Svar på tråden Manlig gynekolog