• Tinafina64

    Ta betalt för att ta hand om min systers barn under sommaren?

    Hej jag tolkar ditt inlägg som att du väldigt gärna vill hjälpa din syster. men att det å andra sidan tyder på ett lite ojämnt förhållande mellan er. 
    Du verkar ha fullt upp i vanliga fall, men ett barn till när man ändå lagar mat till sina egna kostar inte så himla mycket, så jag gissar att det inte är det som är grejen egentligen?
    Din syster är antagligen mån om dig också, men borde vara medveten om din stressade och ekonomiska situation och inte lägga ytterligare börda på dig och din familj. Som du beskriver det blir det nästan någon form av känslomässig utpressning till dig att säga ja och det är inte ok - eller också är det så att det verkligen inte finns en annan lösning för henne? Kanske ska hon försöka våga att prata med arbetsgivaren för att finna en lösning, att gå omkring och hoppas på att få jobb även i framtiden genom att gå omkring och låta bli och våga stå på sig brukar inte vara en bra eller hållbar strategi.. Arbetsgivaren kommer då i framtiden vara van vid att de kan styra o ställa som de vill med henne och du kommer att få vara barnvakt inte bara under de 2 månaderna utan kanske även senare då hon ska jobba extra.. Sååå - prata med henne - inte bara om pengarna utan om alltihopa!
    Viktigt att ta hänsyn till är ju hennes barn - och dina naturligtvis. Orkar ni inte med och det kommer bli stökigt... ja då är det nog bättre att hon fortsätter att söka jobb!
    Är det så att det endast är ekonomin då tycker jag att du ska prata med henne och påminna om att ni har det knackigt och be om bidrag motsvarande ökade kostnader för er.
    Hoppas det löser sig - men känn efter ordentligt vad som är viktigast för barnen, en sönderstressad förälder är det definitivt inte!
    Kram Tina

Svar på tråden Ta betalt för att ta hand om min systers barn under sommaren?