• Anonym (Anna)

    Ta betalt för att ta hand om min systers barn under sommaren?

    Anonym (moster) skrev 2015-05-22 13:51:17 följande:

    Nyfiken du är. I hennes fall är det csn, bostadsbidrag, barnbidrag, undethåll.

     

     

    Nä behöver vi barnvakt har vi alltid farmor och farfar. Henne ber vi aldrig, hon har fullt upp med sin grabb som som sagt är fruktansvärt trotsig. 

     

     

    Nä hon har inte dålig ekonomi, VI har det. Hon shoppar ju hur mycket som helst, tycker att hon kan undgå lite shopping då och hjälpa oss istället när vi har honom så mkt under sommaren. Hon får dessutom en lön nu på 14 efter skatt, den lönen har jag aldrig fått i hela mitt liv. Jag har mest studerat och småjobbat lite.. har ju inte ens råd med körkort. 


    Okej. Tror du behöver läsa på lite kring bidrag, CSN och lön. För det du säger stämmer inte. Orkar inte gå in på vilka punkter, för har inte de faktiska uppgifterna, men man får inte CSN och full lön, det finns en gräns på hur mycket man får tjäna för att få beviljad csn. Likaså gäller bostadsbidrag.

    Sedan, hon verkar tjäna ihop sina pengar, visserligen är det inte så mycket, men väljer hon att shoppa är det upp till henne. Jag håller med att om ni nu är så fattiga att ni inte kan ombesörja en 2 åring mat, så kan hon stå för det. Blir lite upprörd över att du sätter på dig offerkoftan, det är inte din systers fel att du skaffar tre barn utan att kunna försörja dem. 14000 i månaden är inte mycket, kan man inte tjäna ihop den summan i månaden, bör man inte skaffa barn. Men det är ot.

    Du säger att du älskar din syster, men gör du verkligen det?
  • Anonym (Anna)
    Anonym (Gratistjänster) skrev 2015-05-22 22:43:09 följande:

    Tack, men jag har fina syskon och vänner också. Jag gör ingenting för dem som inte de skulle göra för mig. Vi ställer alltid upp för varandra. Att veta det ger en stor trygghet, och är guld värt. Vi kan ju alla behöva hjälp ibland.


    Det du skriver är så sant. Resonerar som du. Ge och ta. fint!
  • Anonym (Anna)
    Anonym (moster) skrev 2015-05-27 08:52:27 följande:

    Men kära nån, nu handlar inte ens tråden om dethär. Men en sista gån för er som fortsätter att tjata om att hon måsye ha mycket mindre pengar efter räkningar än er:

    1) vi bor inte i stockholm precis, hyresrätter ÄR billiga här.

    2) jo hon har csn under sommaren, hon pluggar på distans.

    3) man får tjäna ungefär 60 000 om året och ändå behålla hela csn

    4) hon får underhåll för pappan har inget med barnet att göra

    5) vi bor i hus och det innebär bra mycket fler/större utgifter än en lägenhet

    6) hon har inga lön/krediter

    7) vi kan visst försörja våra barn, jag hann bara inte arbeta så mycket mellan studierna och mammaledigheten så mammapenningen är den lägsta

    8) min sambo har 2 jobb och en bra inkomst MEN 3 barn kostar och huset renoveras

    9) jag har själv hjälp henne med hennes ekonomi av olika skäl så jag vet hennes inkomster/utgifter

    10) sluta vara så förbannat nyfiken - svara på ts och lämna sen tråden !! :)

    Nu lämnar jag inte ut fler uppgifter om våra ekonomier, hon tjänar ihop 14 0000 som hon kan lägga på resor eller vad som och jag tycker inte att det är mer än rätt att hon betalar lite av det för att vi tar hand om hennes son. Vore det inte för oss hade hon inte kunnat jobba något. Hela familjen tycker att hon har ett väldigt bortskämt beteende, väldigt otacksam och beter sig otrevligt när inte allt går som hon vill då det här är ett bra tillfälle där hon får lära sig stt "ge och ta". :)


    Okej. Då förstår jag. Ber om ursäkt för mina förutfattade meningar. Är hon otacksam förstår jag att du tvekar. Det är ju ändå en otrolig uppoffring för dig och förstår hon inte det kan jag förstå att du resonerar som du gör. Lycka till. Ta dig inte vatten över huvudet! :)
Svar på tråden Ta betalt för att ta hand om min systers barn under sommaren?