Rataxes skrev 2023-01-30 12:40:33 följande:
" Bland de 50-tal nya medlemmar som infann sig till mötet i Folkets hus i Hallunda fanns, enligt flera källor inte bara personer som knappt ens kunde svenska och som inte tycktes begripa vad de gjorde där. "
" Dessutom ska män med omfattande kriminalitet i bagaget plötsligt inte bara blivit politiskt aktiva på gräsrotsnivå utan även övertygade socialdemokrater.
Enligt en av Aftonbladets källor deltog personer som associeras med gängkriminalitet i bortröstandet av Östlin."
Forumets koprofagvänster har säkert någon ursäkt, dessutom har de inte fiskat ål...
Tidigare var det M som 'inte fiskade ål'
www.expressen.se/nyheter/nar-gangen-styr-gatorna-vill-de-snart-aga-politiken/
" Kupp hos Moderaterna i Botkyrka
För några år sedan, 2016, granskade jag en annan politisk kupp som började bara meter från platsen där S förtroendeomröstning skedde i lördags, Hallunda Folkets Hus. Den gången var det inte en S-ledare, utan Moderaternas oppositionsråd i Botkyrka, som kuppades bort. Ersatt av en man som satt i styrelsen i en syrisk-ortodox kyrka. 150 kyrkomedlemmar och släktingar kom till årsmötet då i förhyrda bussar och fick under omröstningen indikationer på hur de skulle rösta. En snabb genväg in i kommunpolitiken, hjärtat av svensk demokrati.
Korruptionen kunde spåras från kommunhuset till ett köpcentrum som gängkriminella tagit över
I Botkyrka kunde korruptionen spåras från kommunhuset, till ett köpcentrum som gängkriminella hade tagit över i Norsborg, 800 meter från Hallunda Folkets Hus. Centrumet ägdes då av personer med kopplingar till inflytelserika, lokala kyrkor, hela vägen in i kommunhuset via kuppen i M:s årsmöte. Mammon, tron, makten.
Förra året visade Botkyrka kommuns externa granskning av ABF:s fritidsgårdar att personer dömda för grova brott arbetade med unga och att medlemmar med kopplingar till ett kriminellt nätverk hade vistats i lokalerna, där knark hittats. Kommunen stängde då ner fritidsgårdarna och en intern konflikt uppstod, en maktkamp, som vi ser resultatet av i dag. "
Redan på 1980-talet började den orgaiserade brottslihheten att etablera sig i delar av det offentliga samhället och i näringslivet. Utvecklingen följer samma linje som all annan verksamhet, laglig eller olaglig, med skillnaden att det bland de grovt kriminella finns ett våldskapital som inte finns i det civial samhälletet.
www.advokaten.se/Tidningsnummer/2010/Nr-7-2010-Argang-76/Organiserad-brottslighet--en-historik/
"Maffiaproblemet har under senare decennier förvärrats och betraktas allmänt som ett av de större hoten mot italiensk demokrati.
I många andra länder och områden där statsmakten varit eller är svag och inte har medborgarnas förtoende har liknande organisationer vuxit fram, inte minst i de forna kommunistsländerna i öst. Geografin i ett samhälle spelar också roll – i vidsträckta och svårkontrollerade länder och regioner har den organiserade brottsligheten lättare att få fäste än när människor lever tätt ihop och har god social kontroll.
Maffian fördes över till USA genom immigrationen, men även andra etniska grupper deltog i den gängbildning som startade under 1920-talet. Utvecklingen på 1920-talet var en följd av spritförbudet, som skapade en lönsam marknad för smuggelsprit.
Även i Sverige förekom tidigt välorganiserad alkoholsmuggling, som tog fart när motboken infördes år 1917. Spriten hämtades från så kallade spritskutor som låg utanför territorialgränsen på internationellt vatten och väntade på smugglarna.
Under 1960-talet kom fokus i stället att hamna på narkotikahandeln, en brottsform som ofta kräver någon form av organisation. Först på 1970-talet började man dock använda uttrycket organiserad brottslighet.
Sociologen Tage Alalehto pekar på en rad faktorer som avgör om den organiserade brottsligheten kan växa sig stark i ett land:
1. En historia av att man blivit invaderad ett flertal gånger.
2. Folket i regionen har helt tappat förtroendet för staten, ekonomin och rättsväsendet.
3. Omsättningen inom regionen är mycket liten. Invånarna lever från vaggan till graven i samma område."
sv.wikipedia.org/wiki/Organiserad_brottslighet_i_Sverige
"
Organiserad brottslighet är en del av
brottsligheten i Sverige och har funnits i landet under lång tid, men har ökat kraftigt i omfattning sedan mitten av 1990-talet, och fått ökad geografisk spridning över
Sverige.
[1][2][3] Många grupperingar har kommit och gått under åren, men sedan 1990-talet utgörs många av de mer beständiga grupperna endera av
kriminella motorcykelklubbar respektive etniskt sammansatta kriminella grupperingar.
[uppdatering behövs]Aktörerna inom den organiserade brottsligheten är vanligen geografiskt rörliga. Det innebär att organiserad brottslighet som begås i Sverige i stor utsträckning begås av personer som bor i ett annat land eller på annan ort än där brottet sker. Många brott som den organiserade brottsligheten utgörs av är dessutom transnationella till sin natur (transnationell brottslighet), eftersom smuggling och penningtvätt är omfattande. Internet används ofta vid brotten. Också prostitution är vanligen organiserad genom kriminella nätverk.[4]"