• Emmissara

    Tråden för oss som använder NaturalCycles

    Eloons skrev 2017-07-04 14:30:59 följande:
    Hej! Min dotter blir nu 11 veckor och jag fortsätter att tempa då det är tänkt att vi vill ha syskon tätt. Det jag har märkt är att vissa dagar så funkar det helt enkelt inte att tempa då sömnen inte alls blir sammanhängande, men blir det fyra timmars sömn och jag kanske sovit 00-04 så tempar jag då, och då har temperaturen stämt med tidigare dagar!
    okej, bara att testa sig fram helt enkelt :) 
  • Emmissara
    Bobno1 skrev 2017-07-04 15:36:32 följande:
    Har inget svar men ville bara säga hej! Minns dig från i höstas då även jag plussade. Har en 5 veckor gammal pojke hemma

    åå va mysigt :) grattis 


    är du med i någon fb grpp, tänkte om vi kanske är med i samma? :)

  • Emmissara
    Bobno1 skrev 2017-07-09 12:24:34 följande:
    Preggo-gruppen men inga fler, du?
    jag är med i 2 hemliga grupper (sånna som man ej kan söka efter), maj-bebisar och vårbebisar :) 
  • Emmissara
    Bell13 skrev 2017-07-09 13:41:41 följande:
    Vill bara säga grattis så roligt att allt gick bra, blev det son eller dotter?

    tack :) hur har de gått för dig? 


    en liten dotter blev de :D 

  • Emmissara

    Hej jag va med i den här gruppen när den började, och har nu ett barn på 14 månader och vi är inne på andra försöket till syskon. Är idag på äl+3 så den långs väntan har börjat.

  • Emmissara
    Eloons skrev 2018-07-05 06:25:14 följande:

    Hej! Jag tror jag kommer ihåg dig, har en dotter på 15 månader just nu Hoppas det går vägen för er snabbt!


    Och jag tror ja känner igen ditt namn, hur gr de för dig?

    Ja jag hoppas de går snabbare än förra gången och utan MF/MA
  • Emmissara
    Eloons skrev 2018-07-05 09:12:28 följande:

    Ja hoppas på det!

    Vi har praktiskt taget kört oskyddat sen dottern kom i hopp om att få barn tätt, men det har inte gått... har inte mått bra heller (konstant trött, oregelbunden cykel, kall, nedstämd, grinig osv) så uppsökte läkare och jag har hypotyreos. Så jag äter levaxin nu för att få ner mina värden och hoppas på att en bebis kommer växa i magen snart. Tempar inte för tillfället heller för att jag känner att det är onödigt, men följer tråden iallafall kör på äl-test och sekretkoll.


    Skönt att du har fått diagnosen iaf, många går ju med de utan att veta om de. Håller tummarna för dig, jag har haft oregelbunden cykel innan mitt första barn, nu verkar den vara lite bättre, diffar endast på några dagar.

    Hur ligger du till i cykeln?
  • Emmissara
    Bobno1 skrev 2018-07-05 09:33:26 följande:

    Minns dig också! Min lilla är 13 månader och vi väntar nu en till i januari Lycka till med syskonverkstaden!


    Hej, ja ditt namn känner jag igen, så kul att du väntar en liten till :D stort grattis
  • Emmissara
    Eloons skrev 2018-07-05 09:55:11 följande:

    Ja väldigt skönt! Har flera i släkten som har problem med sköldkörteln så jag hade mina aningar efter jag läst symptomen. Den har faktiskt blivit redan blivit en vecka kortare och även lutealfasen har blivit längre, så kul och väldigt skönt! Ligger på CD13, fick äl CD21 förra cykeln men vi är tvungna att skydda oss tills jag får ner värdet, annars finns risk för missfall och massa annat hemskt


    Men så härligt att de blivit kortare, håller tummarna att värdena går ner fort :)

    Jag äter rosenrot och munkpeppar innan äl och tar progesteronkräm efter äl fram till jag testar negativt runt bim (om ja är gravid fortsätter jag med krämen fram till v.12)

    Rosenrot och munkpeppar gör att min cykel blir mer lik så som den ska vara
  • Emmissara
    Sanne88 skrev 2018-07-05 17:18:35 följande:

    Hej! Mitt första inlägg på familjeliv. Har läst rätt mycket och lärt mig mycket men känner nu att jag skulle behöva lite input på min egen graf!

    Jag använder NC, Flo och fertilityfriend. Flo och ff har satt ut ÄL på cd16 men NC först på cd18. Jag hade positivt LH test på cd15.

    Vad skulle ni alla duktiga gissa på utefter min graf? Om Flo och ff har rätt så har jag BIM imorgon! :O


    Har du lagt in positivt LH test i NC? ????
  • Emmissara
    Sanne88 skrev 2018-07-08 12:42:49 följande:

    Min temp hade inte droppat imorse så jag sprang och köpte ett test. Gravid! 2-3 v säger clearblue. Tur att jag tog testet tillsammans med sambo, bröt ihop. Skrattade och grät om vartannat. Alldeles skakig.

    Bifogar min kurva. Det är inte så stor skillnad mot min vanliga kurva, annat än att den inte fortsatt nedåt de 2 senaste dagarna.


    Stort grattis :D
  • Emmissara

    Är på äl+10 idag, på äl+7 hade jag smärtor i livmodern på kvällen och har haft lite känningar då och då sen dess. När jag blev gravid med dottern så hade jag också ont i livmodern äl+7. Så är lite spännande inför helgen men tror ändå inte på att de skulle gå vägen den här gången, är bara på försök 2 och dottern tog typ 2 år.

    Hur ligger ni andra till i cykeln?

  • Emmissara
    Bobno1 skrev 2018-07-10 07:31:14 följande:

    Åh! Håller tummarna! När ska du testa?

    Vårt första barn tog några månader att få till men tvåan gick på första försöket. Trean i magen nu blev till på vad jag tror var första ÄL efter förlossningen utan att vi ens ?försökte?.


    Jag ska försöka hålla mig till fredag eller söndag, jag har bim på söndag så om jag inte är gravid måste bag sluta med progesteronkrämen innan.

    Åå de ger mig hopp om att de kommer gå snabbare nu med andra
  • Emmissara
    Asplövet18 skrev 2018-07-11 11:39:59 följande:

    Oj, ja det var ju lite längre tids försök. Vad kul att det gick så bra med lite hjälp på traven. Jag har alltid haft regelbunden mens, fram tills maj-cykeln. Då var den sen två veckor så hoppades givetvis på ett plus, men sen kom den. Mensen cykeln innan var bara 1 dag, brukar vara 2, detta var 26/4, nästa kom 7/5. Sedan dess har min cykel blivit förlängd och mensen kommer mycket senare, blöder en halv- en dag, så märkligt!!

    Hypotyreos går bland kvinnorna i släkten. På grund av mkt låg ämnesomsättning och fler symptom kollade jag upp mina värden 2015. Läkaren sa att om man bara tittar på TSH, T3 el T4 var för sig fanns det inget att anmärka på, men att de tillsammans inte verkade optimalt. TSH var då 2,78 och jag har läst att man ska ha under 2 för god fertilitet.. Efter 6 mån på prov med Levaxin sjönk det till 0,7, men av någon anledning tyckte inte läkaren att dessa var tillräckliga resultat för att behöva fortsätta??

    Hur som haver så ska jag ta nya prover i augusti, kan det vara värt att nämna för läkaren att vi försöker skaffa barn?

    Oj nu blev ju det här superlångt svar haha <3 


    Absolut säg till läkaren att ni vill ha barn och hur långe ni har försökt,

    Håller tummarna för er
  • Emmissara
    Eloons skrev 2018-07-28 14:21:04 följande:

    Jag plussade i förrgår! Helt otroligt. Ska gå och ta nya blodprover på måndag för att se hur mitt tsh-värde ligger till men tydligen räckte det med en gång innan äl! Otroligt glada att det äntligen gick!


    Åå så härligt, stort grattis
Svar på tråden Tråden för oss som använder NaturalCycles