Inlägg från: Anonym (Ansvar) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Ansvar)

    DU skapar DITT liv!

    Astarte skrev 2015-04-05 17:41:09 följande:
    Inte för att det var mig du svarade, men att säga att alla kan nå framgång är att ta i. Det krävs ändå ett visst mått av begåvning för att ta sig fram. Alla kan inte bli läkare, eller ens akademiker. Det bara är så.
    nej men det är inte bara läkare eller akademiker som är framgångsrika. Man kan vara framgångsrik inom många olika saker. Och det är inte bara jobb så räknas som framgång heller. utan det där är personbundet vad man själv anser vara framgång. :D
  • Anonym (Ansvar)
    Aniiee skrev 2015-04-05 17:58:52 följande:
    När du säger alla så tror jag att du menar alla. I hela världen. Eller har du lust att räkna upp undantagen?

    Vissa saker går att lösa, men inte alla saker. 
    Ja jag kommer faktiskt inte på något som inte går att lösa så om du kommer på något så får du gärna berätta det. för alla problem har någon slags lösning. man kanske inte kan fixa problemet helt och hållet men man kan lära sig att leva med det och vara lycklig på ett sätt eller ett annat
  • Anonym (Ansvar)
    Anonym (Maria) skrev 2015-04-05 17:54:30 följande:
    Jojo, om man menar att allt man gör är en framgång är det ju lätt att säga att alla kan nå dit, men de flesta använder inte ordet så.
    menar inte att allt man gör är framgång. Men det enda som är framgång är väl inte att vara läkare?
    Jag tycker jag har framgång bara genom att jag utbildat mig och därmed blivit akademiker även om det inte är som läkare, även för att jag har ett bra stabilt jobb och även för att jag hittat en underbar man och fått ett helt perfekt barn. Det är framgång i mitt liv. sen är det som sagt olika för alla.
  • Anonym (Ansvar)
    Aniiee skrev 2015-04-05 20:10:42 följande:
    Barnsoldater och traffickingoffer kan man ju börja med. Sen kan vi jobba oss uppåt därifrån.....
    ja i dom fallen kan man inte ta bort det som hänt men det finns fortfarande en väg för dom att bli lyckliga även om det är en svår och jobbig väg. Men att det absolut inte skulle finnas någon lösning är ju bara dumt att tro. visst dom kommer få leva med ett trauma och det är jätte hemskt. men man väljer själv om det är de som ska definera ditt liv eller om du vill jobba mot lyckan.
  • Anonym (Ansvar)
    Anonym (tycker) skrev 2015-04-05 20:53:24 följande:

    Alla har olika förutsättningar. Du talar om sjukdom som ett undantag. Du kan emellertid icke dela in människor i de bägge kategorierna sjuka och kärnfriska. Många personer (de flesta?) befinner sig på en flytande skala där emellan. Beroende på var på skalan man befinner sig och sjukdomens art så kan möjligheten att styra över sitt liv e olika ut. Dessutom finns det oerhört många andra faktorer som kan ställa oöverstigliga hinder i vägen alternativt skapa gynnsamma förutsättningar. Människan är mycket mer styrd av omständigheter än vad många vill tro. För det är modernt och "inne" (ligger i tiden) att ha en viss övertro på individualism och människans fria vilja och förmåga.


    jag säger som alltid. Det är bara ursäkter. Du kan inte styra om du får en sjukdom eller ej. Det ligger inte i din makt. MEN du väljer själv hur du vill att ditt liv är oavsett. Som jag sa tidigare. Steven Hawking är ett praktexempel då han har en allvarlig sjukdom som dessutom skulle innebära döden för honom men han fortsatte sitt liv som vanligt och arbetade med det han älskade och skaffade barn som vilken annan människa som helst och han lyckades. Han är väldigt inspirerande och ett levande exempel på vad jag menar. Vem som helst hade nog bara gett upp efter den diagnosen och skyllt på att man inte kan för man är sjuk. men han fortsatte och lever än idag fast han bara skulle leva 2 år enligt läkarna.
  • Anonym (Ansvar)
    Anonym (deprimerad) skrev 2015-04-05 23:53:10 följande:

    Hur är det med alla andra som har ALS har de haft samma möjligheter som Hawking eller kan det vara så att han har turen att föddas med en hög intelligens som gör det möjligt för honom att leva ett helt annat liv än hur hans liv hade sett ut om han varit som gemene man?


    Klart det kan finnas massor med anledningar till varför en inte klarar skolan. Dyslexi, mobbing, vanvård, misshandel, NPF-diagnoser, låg intelligens (ej tillräckligt låg för att vara på särskola) osv. Det handlar extremt sällan om att barn väljer att inte klara skolan. 

    Även vid jobb kan sjukdomar, funktionsnedsättningar och personlighet göra det svårt eller omöjligt att jobba. Vart ska en lågbegåvad person med ALS-jobba? Hur mycket jobb finns de för dem som inte är stresståliga, sociala och duktiga på att sälja sig själva?


    Alla har vi olika bagage och det bagaget påverkar vilka val vi kan göra. Och vi kan aldrig vara helt säkra på vilka konsekvenser våra val kommer att ha, vi kan göra mer eller mindre kvalificerade gissningar. 


    ja det är absolut hans höga intelligens som gjort att han kunna leva ett normalt liv. Inte för att intelligensen i sig behövdes för att utföra ett jobb utan mer för att han var intelligent nog att faktiskt inse att man INTE behöver gräva ner sig och vänta på att dö. Han hade nog likaväl kunna hitta något annat att jobba med om det var så. Nu valde han detta men jag tror att det finns jobb för alla. Så länge man inte är helförlamad från nacken och ner så tror jag att det finns något jobb man kan utföra om man vill. Men folk ger upp.

    dyslexi lever många med och klarar skolan ändå. mobbning lever var  och varannan unge i skolan med, inklkusive mig själv där jag blev slagen och psykiskt mobbad hela min skoltid men inte fan fick det mig att inte klara skolan.
    Jag kunde gå runt ett hörn och så hoppade någon fram och slog ner mig med första bästa grej dom kunde hitta, var oftast en kvast.
    Men som sagt det gjorde inte att jag grävde ner mig och lät det definiera resten av mitt liv.
    Plus att jag har en ADHD diagnos. Men som sagt jag använder inte något utav detta som ursäkter. Jag har gett mig fan på att lyckas i mitt liv och vara lycklig. och vet du, det är jag!

    Som sagt det finns något jobb som dom allra flesta kan utföra. så vida du som sagt inte är förlamat från halsen och ner och inte kan röra dig. det är en annan historia.

    nej vi kan aldrig vara säkra på konsekvenserna men man kan ju använda hjärnan lite och tänka vad som kan vara bra och inte.
  • Anonym (Ansvar)
    Froststar skrev 2015-04-06 00:09:42 följande:
    Ta och läs inläggen från TS MINST en gång till. Det är väldigt lätt att avfärda folk som tar eget ansvar med att de säkert fått allt serverad.

    Vet du, Sverige är nog enda landet i världen där offermentalitet, svaghet, beroenden av olika slag, ansvarslöshet och skyll-på-alla-andra attityd premieras medan eget ansvar, ansträngning, viljan att göra något och "jag kan"-attityd klankas och ses ner på. Frunktansvärd syn på livet måste jag säga.
    ja du har så rätt i dina tankar och det är väldigt illa. att ha en vilja att göra något och att faktiskt göra det verkar inte tas emot så väl av väldigt många.
  • Anonym (Ansvar)
    Astarte skrev 2015-04-06 10:16:54 följande:
    Eller så hade just han förmånen att inte vara genetiskt sårbar för depression, dessutom har han begåvats med en ovanligt hög begåvning, vilket inte alla har.

    Depression är en sjukdom och det finns personer som är drabbade under lång, lång tid. Då är det inte möjligt att bara välja att vara glad istället.
    nej självklart inte. att bara välja är nog svårt. men att vilja jobba för att komma dit är nog inte fullt lika svårt.
    jag hoppas att det är så i alla fall.
  • Anonym (Ansvar)
    Anonym (Maja) skrev 2015-04-06 10:20:53 följande:
    Fast det förutsätter ju att man kommer ur det (hoppas jag att du menar i alla fall) och den typen av situationer kan man oftast inte komma ur enbart med egen vilja och drivkraft. Lösningar mot barnsoldater finns (men det är ju en oerhört komplex fråga) men lösningen ligger inte hos barnet självt.

    Sen finns det saker som är så grymma att de kan knäcka en människas vilja och drivkraft totalt - och då krävs det ett yttre stöd på många olika sätt och kanske i ett helt liv för att personen ska kunna återfå sin vilja och drivkraft. Så det är ju inte på något sätt ett ansvar som man helt och hållet kan lägga på en individs axlar.
    självklart är det en komplex fråga och väldigt svårt men oavsett vad som hänt en individ så kan inte en annan människa komma och säga att nu ska du må bra. För att en person ska kunna må bra så måste den personen vilja det själv.
    vill personen inte själv går det inte.
  • Anonym (Ansvar)
    Anonym (Maja) skrev 2015-04-06 10:36:46 följande:
    Är det det du menar med din tråd - att den egna drivkraften behövs - att man måste kämpa själv, inte att det räcker med det.

    För den biten är jag med på att har man inte den egna vilja och drivkraften kan man inte nå "lyckan" (vad det nu kan tänkas vara), däremot räcker det inte alltid med att vilja och att kämpa för att nå dit.
    ja i det stora hela. Det innebär att du själv har ansvar för att nå dit. Men självklart kan man ibland behöva stöttning i det men då är det även ens eget ansvar att se till att få det.
Svar på tråden DU skapar DITT liv!