Inlägg från: Anonym (Ansvar) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Ansvar)

    DU skapar DITT liv!

    Froststar skrev 2015-04-03 21:45:55 följande:
    Men om du inte tycker att det är värt det då gör du ett val. Då är det ju ditt val att fortsätta stå och stampa på samma ställe om 10 år där du är nu. Så när du är 35 kommer du att skylla på..., ja, vadå? När du inte har pengar, inget jobb, kanske ensamstående med ett par barn vars fäder är inte med i bilden.... Du kan ju inte skylla på alla andra för det var ju du som gjorde valet 10 år tidigare att det är inte lönt att studera. Så istället för att ha lagt ner de där 6 åren och varit klar när du är 31, har du slösat bort 10 år och har det likadant om inte ännu sämre än tidigare?

    Det är ju just det här jag menar (och troligtvis TS också) med att alla har val. Men med alla val följer konsekvenser och tänker man inte igenom det innan man gör sitt val hjälper det inte att skylla på allt annat och alla andra. För då istället för att ta ansvar för de val man gjort, drar man en offerkofta på sig fast det är man själv som har stickat den, man är inte precis offer för omständigheterna. Eftersom omständigheterna skapades av personen själv.
    exakt det jag menar ja.
  • Anonym (Ansvar)
    Anonym (Hmm) skrev 2015-04-03 22:22:14 följande:
    Vem har då bestämt att man ska ha fullständigt gymnasiebetyg? 
    Men det är väl självklart att du måste ha. tror du att du ska få någon särbehandling eller. Nej nu får du skärpa dig. Plugga och få dina betyd eller sluta gnäll. det är INTE samhällets fel. Det är du som tror att du ska få glida på ett bananskal på grund av dina diagnoser. lägg av
  • Anonym (Ansvar)
    Anonym (deprimerad) skrev 2015-04-03 23:26:01 följande:
    Dina nivåer bla noradrenalin, serotonin och dopamin bestämmer hur du mår. Det är just dessa nivåer man försöker normalisera med antidepressiva mediciner.

    Du kan påverka dem med din vilja precis lika mycket som du kan läka ett brutet ben med din vilja. 
    ja fast du behöver inte gå och vara euforisk jämt. Inte poängen. Utan att du ska vara tillfreds med ditt liv och känna lycka av det.
    Det betyder inte att du är hög på lycka jämt.
  • Anonym (Ansvar)
    tankfull skrev 2015-04-04 08:19:46 följande:

    Så nu har du ADHD också...Ja, ja. Jag skulle vilja få en konkret och utförlig beskrivning på hur barnet till en rumänsk tiggare ska göra för att skapa ett bra liv och "välja glädje"! Du säger ju att ALLA har den möjligheten.


    Ja det har jag. Fick diagnosen i fjärde klass men har aldrig skyllt på det. Så tyckte inte det var relevant.

    Det handlar inte om att skaffa sig ett bra liv det handlar om att se glädjen i det man har.
  • Anonym (Ansvar)
    Anonym (Realist) skrev 2015-04-04 01:07:29 följande:

    Instämmer fullständigt.

    Har både erfarenheter från båda sidorna vare sig det gäller att vara psykiskt sjuk eller fullt friskt och människan är dum nog att hitta på och skylla på saker när det i grund och botten finns lösningar bara man väljer att lösa dem på ett sätt som fungerar för en.


    Precis. Skönt att höra att någon förstår hur jag menar.
  • Anonym (Ansvar)
    Anonym (Nonon) skrev 2015-04-04 01:15:42 följande:

    Ja. Missbrukare KAN bli friska. Folk med anorexi KAN bli friska. Folk med cancer KAN bli friska. Sen KAN dom förlora kampen också. Och viljan att bli frisk är en nödvändig ingrediens, men bara en av dom. En ingrediens gör ingen kaka.

    Du svarade aldrig vad du grundar denna stensäkra nedsättande teori på?


    Fast jag tycker inte att man kan jämföra cancer och missbruk på samma dag. Missbruk kan man stoppa själv men inte cancer. Missbruk är självförvållat. Det är inte cancer.

    Jag grundar det inte på något. Det är vad jag tror och lever efter.
  • Anonym (Ansvar)
    Anonym (deprimerad) skrev 2015-04-04 08:08:38 följande:

    Och du missar poängen igen. Signalsubstanserna styr ditt grundmåeende, inte om du är hög på lycka. Det är svårt att vara lycklig om du har helt fel på kemin i hjärnan och den säger att du är totalt värdelös och borde ta livet av dig. 

    Klinisk depression. Det är en sjukdom som gör att folk mår dåligt. Men de har mått dåligt länge innan de får sin diagnos. En del inser vad de lider av innan de tar livet av sig, andra inser det aldrig utan blir bara ännu en tragedi. Att säga åt en som är deprimerad eller har nån annan psykisk diagnos att bara skärpa till sig och vilja vara lycklig är ungefär lika smart som att säga till nån som brytit ryggraden att skärpa till sig och vilja gå. 

    Det är egentligen väldigt enkelt och vi som drabbas är oftast offer för vår uppväxt. Det betyder inte att vi drar på oss offerkoftan utan att vår depression beror på vår uppväxt och en genetisk sårbarhet. Vi väljer inte att vara sjuka.

     

    När jag började hos min KBT-terapeut så ville hon höra min livshistoria. Efter att jag berättat den så sa hon bara "Jag är inte förvånad att du har problem med depression och ångest, jag är förvånad över att det ändå tog så här lång tid innan du kraschade totalt" 


    Ja jag kan säga att grunden till att man från början mår dåligt må vara uppväxt. Men det är du själv som gör ett val att fortsätta i den nedåtgående spiralen och inte ändra och sen blir det värre och värre och svårare att ta sig ur.
  • Anonym (Ansvar)
    tankfull skrev 2015-04-04 10:39:51 följande:
    Så trådstartens rubrik "DU skapar DITT liv" är inte vad vi pratar om här?
    både ja och nej. vi pratar om att du själv väljer din lycka och att många skyller på omgivningen för att dom är olyckliga men att dom flesta helt har skapat sin situation själv
  • Anonym (Ansvar)
    Froststar skrev 2015-04-04 11:44:24 följande:
    Det är just precis det där som är problemet. Folk beter sig som om de varit viljelösa offer. De ser inte skillnaden på det som är självförvållat och det man inte kan hjälpa. Vill man supa sönder eller knarka sönder sin skalle, ja, då får man ju göra det men det är ingen annans fel. När man tar det där tredje glaset vodka för sjätte dagen på rad ska man börja tänka. Det är ju inte så att fok blir alkoholister från ena dagen till den andra. Knark, ja, vilken idiot som helst vet att knark är beroendeframkallande. Då får man ju tänka på det innan man röker den där första jointen eller tar första ecstasytabletten. Om man nu är en nyfiken jäkel och inte kan låta bli att prova en gång är det bäst att fundera på innan en nästa gång varför man då vill ta det igen.

    Anorexia då? Bulimi? Alla vet ju vad det handlar om. Vilken barnunge som helst vet vad som krävs för att få kroppen att fungera. Att då tro att man kan leva på 2 salladsblad om dagen??? Anorexia är inte heller något som händer från ena dagen till den andra. Inte bulimi heller. Visst är de klassade som sjukdomar men de är högst självförvållade.

    Vem ska skidåkaren skylla på om denna bryter benet? Bergsklättraren som ramlar eller slår i bergssidan? Taksnickaren som ramlar för att denna inte förankrat sig? Alla de här behandlas ju för sina skador för de är ju rent faktiskt skadade. Men de har ingen annan att skylla på. Och skidåkaren kan inte sitta 5 år senare, inte tränat en enda dag däremellan och klaga på att hans skada gör att han inte kan träna. Alls. Taksnickaren tar inga jobb på 10 år med ursäkten att man inte kan jobba på tak för då bryter man armen. Eller någon lika korkad undanflykt.

    Det är ju på den nivån folk diskuterar och lägger sina bortförklaringar och ursäkter till varför de är "offer".
    Ja men precis. missbruk och anorexi är självförvållat oavsett och ett val att ta sig ur. cancer not so much.
    så jag håller helt med dig i allt du säger.
  • Anonym (Ansvar)
    athanatos skrev 2015-04-04 13:59:04 följande:

    Nej man kan faktiskt inte skapa sitt eget liv, det samhälle vi har idag påverkas oss extremt genom olika lagar och regler och genom det ekonomiska systemet.


    det är väl klart som fan du skapar ditt eget liv. Det liv jag lever har jag helt skapat själv. Jag lever med den man JAG valde, jag jobbar som det JAG valde att utbilda mig till, jag bor i den stad JAG valde att bo i, jag har ett barn för att JAG valde att ha det, jag har en hund för att JAG valde att ha det osv osv osv. Jag har valt allt i mitt liv och därmed så har jag skapat mitt liv. som sagt sjukdomar kan man inte göra så mycket åt men inställning tar en lång. jag har vetat vad jag velat ha i mitt liv och jag har jobbat för det. HÅRT! Och det har lönat sig.

    Jag har varit mobbad både psykiskt och fysiskt hela mitt liv, en pappa som stack och en mamma som hade för lite tid och för lite pengar och som slet som ett djur. Men jag har ALDRIG skyllt på dessa omständigheter i mitt liv. Mitt liv har jag ansvar för och är jag i en dålig relation är det MITT fel, hatar jag mitt jobb är det MITT fel osv osv.
Svar på tråden DU skapar DITT liv!