Inlägg från: Anonym (anonym) |Visa alla inlägg
  • Anonym (anonym)

    Soc delar ut liserbergsbiljetter

    Jättebra initiativ speciellt som det visat sig att 50% av de som har försörjningsstöd egentligen inte borde ha det eftersom de har det pga arbetslöshet, sjukdom som inte längre godkänns och liknande. Barnen ska inte straffas för att det inte finns arbete som går att försörja sig på för alla de 400 000 arbetslösa eller för att FK inte längre godkänner sjukdom. Många av de på försörjningsstöd får försörjningsstöd för att de får så lite lön att det inte räcker eller för att den ersättning de får för att 40 timmar i veckan vara i åtgärd inte räcker.

    Varför ska de barn som har föräldrar som är sysselsatta på heltid men ändå måste få försörjningsstöd också få gå på Liseberg?

  • Anonym (anonym)
    Anonym (Galet!!) skrev 2014-07-01 23:31:11 följande:
    Jag tycker det är helt galet!
    Jag har hört om att soc hjälper till att betala kolonilotter/stugor till folk med försörjningsstöd för att barnen ska få "frisk luft". Men vad fasiken! Vad hände med att själv hitta på saker med barnen?!?!
    Varför inte gå till nån park med barnen, de flesta städer har parker med smådjur som man kan få titta och klappa på helt gratis. Och lekplatserna där brukar vara bra.
    Jösses vad bortskämt!
    Min mamma kunde ta mig till Liseberg kanske vart tredje år, men det var inget konstigt med det. Hon fyllde ut min fritid med andra gratisgrejer att göra.
    50% av de som går på försörjningsstöd gör detta för att de är arbetslösa, sjuka utan rätt till sjukpenning, arbetande men får så lite arbetstid att de ändå måste gå på försörjningsstöd, de arbetslösa är dessutom inte sysslolösa utan är i någon form av program som är på heltid om de varit arbetslösa en längre tid. Det är de arbetslösa som arbetar i dessa parker med smådjur som barn kan komma och klappa eller röjer i de friluftsområden där man gratis kan vara, de arbetar heltid, en tredjedel av dem för endast försörjningsstöd.

    Förr kunde barn vars familjer levde på försörjningsstöd åka på koloni flera veckor på sommaren för att komma bort från vardagen, varför unnas inte dessa barn en dag på Liseberg?
  • Anonym (anonym)

    Arbetslöshet – vanligaste orsaken till ekonomiskt bistån


    Nästan hälften av alla vuxna som fick ekonomiskt bistånd 2012 fick det på grund av arbetslöshet. Den näst vanligaste orsaken var arbetshinder på grund av sociala skäl följt av sjukskrivning med läkarintyg.


    Resultatet i rapporten Statistik över försörjningshinder och ändamål med ekonomiskt bistånd 2012 visar att 46 procent av de 252 763 vuxna som fick ekonomiskt bistånd 2012 var arbetslösa.


    Det näst vanligaste förekommande försörjningshindret var arbetshinder på grund av sociala skäl med 11 procent. Tredje vanligast, med 7 procent, var sjukskrivning med läkarintyg.

    Så de arbetslösas och sjukas barn ska inte få ta del av något roligt en dag per år, de ska vara glada att de kan ta sig till en 4H-park och klappa samma getter de klappat de klappat hela sitt liv, gå till närmaste lekplats och gunga trots att de är 10 år?
    De som har försörjningsstöd för att de inte tagit sig i kragen brukar dessutom inte ta sig i kragen för att göra något aktivt med sina barn.

    Mina barn åkte till Liseberg över dagen 30 mil  TuR med sitt fritids i hyrd buss, matsäck ingick, detta subventionerade min kommun till alla barn från detta fritids från ett välbärgat villaområde, skulle min kommun istället lagt pengarna på skola, vård och omsorg?


  • Anonym (anonym)

    Massor av grupper får massor av saker kraftigt subventionerade, pensionärer åker på utflykter hela tiden för en liten penning inom de olika pensionärsföreningarna som får kommunala bidrag detta oavsett om pensionären är fattigpensionär eller miljonär. Finns subventioner för alla möjliga fritidsaktiviteter i kommunal regi egentligen skulle bara de som har råd att betala vad det egentligen kostar för olika idrottsaktiviteter, musikaktiviteter osv så att pengarna kan läggas på vård skola och omsorg istället om man inte kan tänka sig att fattiga familjer som har försörjningsstöd kan få gå på Liseberg gratis en gång per år.

    Kan det vara så att det känns lite bättre om de allra fattigaste alltid ska känna att de fattiga, att barnen verkligen tar med sig en barndom som inte innehöll något speciellt, inga semesterresor, inga nöjesparksbesök utan bara hänga i lekparken i det nedgångna bostadsområdet.

  • Anonym (anonym)

    Tydligen har många missat att regeringen  är bekymrad över den höga arbetslösheten, att arbetsgivare inte anställer människor så nu ska det bli nya satsningar med matchningsanställningar där företag ska få betalt om de lyckas ordna arbete till alla de arbetssökande.

    Eftersom de på försörjningsstöd tydligen är lata och inte lyckas skaffa arbete kan väl ni som påstår att det är så hjälpa regeringen att lösa problemet istället för att de ska införa en ny dyr åtgärd som troligtvis blir lika lyckad som coacher, praktik och Fas3, vilket kostat skattebetalarna enorma summor pengar som kunde gått till vård, omsorg och frukt på förskolan..

  • Anonym (anonym)
    Moonis skrev 2014-07-02 22:10:14 följande:
    Konstigt att företagen inte anställer människor när dom kan ta in massa från Fas 3 som dom till och med får betalt för att ta in Obestämd
    Precis de tar in människor som utför låtsasjobb för skattepengar istället för att använda skattepengar till att anställa inom vård, skola och omsorg, klart en del anordnare för påhittade sysselsättningar har ju blivit rika på arbetslösa som skriver livsböcker, mediterar, lär sig snickra fågelholkar, virkar tomtar...
  • Anonym (anonym)
    Anonym (G) skrev 2014-07-03 08:57:06 följande:
    Jag tycker att det är härligt när vi öser pengar när vi inga pengar har.

    Jag ska hänvisa till denna tråd så fort någon gnäller över att det inte finns pengar inom vård och omsorg. Att vi ska vara så solidariska och generösa och ge pengar till "fattiga" familjer för roliga saker.

    Det räcker liksom inte att man får mat och tak över huvudet, vilket jag anser vara det minimala som samhället ska ställa upp med. 

    Ni vet om att socialbidragen är en av dom största utgifter som Sverige har?
    www.ekonomifakta.se/sv/Fakta/Offentlig-ekonom.../

    Nu såg jag att Liseberg bjuder på mycket av kostnaden, men även om det inte hade varit så, så hade många ändå tyckt att det varit rätt att lägga ca 5 miljoner på sådant här. 

    Är det inte bättre att vi jobbar för att så många som möjligt ska ut och jobba istället?

    Hur kan vi försvara att vår välfärd monteras ner?
    Bara Fas3 kostar 5 miljarder per år så nog läggs det pengar på att människor ska ut i jobb dessvärre floppar alla dessa åtgärder.
  • Anonym (anonym)
    Anonym (G) skrev 2014-07-03 09:44:22 följande:
    Jag tycker att det är fantastiskt med FL. I många trådar så gnälls det över hur dåligt det är i Sverige, men i nästa andetag så är det ju jättebra att ta flera miljoner från tex barn och gamla för att lägga på fattiga barnfamiljer.

    Hur ska Svensken ha det? Vi kan inte ha behålla kakan och samtidigt äta upp den.

    Med tanke på PISA resultatet, så har jag förstått att många inte förstår hur ett samhälle är uppbyggt. Man förstår inte att det bla är skattepengar som gör att barn kan gå gratis i skolan, att vi kan ha så billig sjukvård, att man kan få hjälp när man inga pengar har. Att  vi kan vara hemma länge med barn och få betalt för det osv..

    Ju fler som jobbar desto mer pengar i skattkassan, dessto färre som jobbar desto mindre pengar i kassan. 

    Men Lisebergsbesöket var uppskattat....
    Lisebergsbesöket kostade tydligen några tusen förstår inte att det hade varit bättre att var och en av barnfamiljerna istället sökt och fått rekreationspengar i handen för att själva betala inträde och åkband på Liseberg, soc. brukar nämligen dela ut extra-pengar till barnfamiljer så att även de ska kunna göra någon aktivitet på sommaren.

    Hör inte en massa klagande här på FL eller på andra ställen om hur mycket pengar som slösas på insatser på
    arbetslösa varav hälften har försörjningsstöd i meningslösa dyra åtgärder där anordnare blivit mångmiljonärer på verksamheten, är det för att människor vet att de som tvingas till meningslösa aktiviteter lider av detta så att de verkligen får veta att de inte är så mycket värda medan Lisebergsbesöket är något som de kan känna glädje över att få ge sina barn?
  • Anonym (anonym)
    Anonym (G) skrev 2014-07-03 10:03:30 följande:
    Jag vet redan att Lisebergs besöket i princip är "gratis" om man tycker att ett par hundra tusen är ingenting. Men det är inte frågan.

    Även om det handlat om flera miljoner så hade folk tyckt att det varit rätt och då måste jag undra hur man i ett andetag tycker att det skärs ner i välfärden men i ett annat tycker att det är bra att man slänger ut pengar på roligheter?

    Jag misstänker att det är mycket pengar som rinner igenom på socialkontoren på saker som inte är nödvändiga. 

    Jag tycker att vi har haft en fantastiskt land där vi värnar om folk, men det har gått till överdrift. Om man nu vill dela med sig till allt och alla så borde ju åtmindstone dom som betalar kalaset får vara med och bestämma vart pengarna ska gå.

    Det finns ingen öppenhet hur Sverige använder sina pengar, varför är det så undrar jag?
    Verkar vara  helt ok att arbetslösa vistas hos anordnare för 5000 kr per månad plus försörjningsstöd eller max
    10 000 kr netto för att sitta vid dator och surfa som jag just nu gör eller syssla med mindfulness år ut och år in utan att det leder till arbete, det är 35 000 människor som gör detta varje dag i sysselsättningsfasen, gissa hur mycket dessa pengar hade kunnat ge i omsorg, skola och vård det är nämligen 5 miljarder bara i anordnarbidrag varje år.
  • Anonym (anonym)
    Jeaninne skrev 2014-07-03 10:21:56 följande:
    Fast jag tycker att man glömmer i debatten, att de allra flesta faktiskt trivs på sina FAS 3-platser. Det har gett ett mervärde i deras liv, att komma ut och träffa andra människor på dagarna, ha några att prata och fika med... Och många hittar nya sidor av sig själva, när de får syssla med något kreativt. (På studieförbunden får ju "fasorna" ofta välja bland ett stort antal kreativa aktiviteter.)

    Vuxna lever ju inte heller av bröd allena, utan det kan vara värt att satsa en del på att folk ska må bättre. Och i den mån folk fuskar med bidragen fast de egentligen inte VILL jobba, så är det bra att de ser att de måste göra något annat i stället. För då kan de lika gärna söka riktiga jobb.
    De flesta trivs inte alls på sina platser, det gjordes en undersökning för några år sedan 800 svarade på frågan om de var nöjda med arbetsförmedlingens insatser svaret på den frågan har omtolkats till att de var nöjda med sin
    placering hos anordnare. Frågan ställdes aldrig om de var nöjda med att vara på sysselsättningsplats.

    Jag har varit på ett studieförbund jag där fanns inga kreativa aktiviteter förutom om man ville göra ett eget projekt som inte kostade några pengar.

    De flesta trivs inte på sina platser men en del är nöjda att de inte hamnat på secondställen där de är tungt fysiskt arbete och i princip stämpelklocka, klart man är nöjdare om man inte befinner sig i lokaler man inte får lämna utan att stämpla ut och be om lov för att exempelvis gå till tandläkare och dessutom slipper jobba in tandläkarbesöket.

    Eftersom många i sista fasen är över 50 år så bör de väl redan ha lärt sig att umgås och fika har de inte gjort det så är det sådana människor som inte är så bra på den sociala biten och kommer inte lära sig detta fäör att de ska umgås under tvång.

    Nu har ju detta program sågats av skaparen själv, av Borg och av Centerpartiet det har uttryckligen sagts att det inte blev speciellt bra men att man måste lägga pengarna på något det har alltså kastats bort miljarder på något fullständigt värdelöst istället för att dessa pengar kunde använts till att tex anställa några av de 3000 arbetslösa undersköterskor som istället suttit och surfat på nätet hor anordnare på heltid vars barn på Fl inte ens unnas att få en dag på Liseberg.
  • Anonym (anonym)
    Anonym (G) skrev 2014-07-03 10:55:41 följande:
    Kan du räkna? 25 * 11500 = 287500

    Jag räknar på att socialen får betala runt 25 kr för kort och administration...

    Så där ser man att ett par kronor kan bli ganska mycket pengar...
    Vad tror du det kostat om dessa 11 500 var och en sökt om någon aktivitet under sommaren, sommarkort på spårvagn för att kunna åka till ställen där man gratis kan klappa djur, inträde till nöjespark, inträde till badhus, biobesök....

    Du tror inte att var och en av dessa skulle fått mer än 25 kr till aktivitet om de sökt?
  • Anonym (anonym)
    realist14 skrev 2014-07-03 14:59:38 följande:
    Ja tex var det en tolk som skrev i en insändare att det rutinmässigt begärs tolk till tex sjukhusen om invandrare ska komma vilket i de flesta fall var onödigt enl henne, då de klarade sig själva med hjälp av medföljande svensktalande. Man kollade alltså inte upp behovet först utan bara bokade. Hon hade ju jobb i massor iofs men tyckte ändå det var slöseri med skattepengar.
    Det är stor brist på medicinska tolkar i Sverige, vanlig tolk har inte mycket att göra som medföljande vid sjukhusbesök.
  • Anonym (anonym)
    Anonym (elle) skrev 2014-07-04 18:21:58 följande:
    Hur menar du nu?
    www.google.se/url&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&cad=rja&uact=8&ved=0CCMQFjAB&url=http%3A%2F%2Fwww.svt.se%2Fnyheter%2Fsverige%2Fbristande-tolkning-har-bidragit-till-dodsfall&ei=-da2U52FK6iCzAOD2oCQAQ&usg=AFQjCNGz3zXVjOvBAwymBrP8FMo7i7A6PA

    En tolk som arbetar inom sjukvården kan få mindre än hälften så mycket betalt som den tolk som arbetar inom rättsväsendet. Intresset för att bli sjukvårdstolk är därför mycket lågt och bristande kommunikation mellan läkare och patient kan få allvarliga konsekvenser

    Att förstå allt som läkaren säger kan vara svårt, även om man pratar samma språk. Så för att inte läkarbesöken ska bli helt obegripliga om man inte kan svenska  kan man få hjälp av en tolk. Och konsekvenserna om läkare och patient inte förstår varandra kan bli ytterst allvarliga.


    Annika Esscher är förlossningsläkare och har forskat om mödradödlighet.


    – Bland de fall som vi undersökte hittade vi flera dödsfall där vi anser att bristande tolkning och brister i kommunikationen bidrog till att kvinnan faktiskt dog, säger Esscher.


    Hon säger att det för läkaren är viktigt att tolken är objektiv och fristående.


    – Så att jag kan känna mig trygg med att tolken översätter det jag säger och det patienten säger till mig och som inte sållar eller lägger till information, säger Annika Esscher.

Svar på tråden Soc delar ut liserbergsbiljetter