Bra mellanmål
Jag äter till exempel:
- Röra på tonfisk eller rökt lax och kvarg, till exempel på hårt rågbröd med någon grönsak till.
- Röra på ägg och keso, på eller utan hårdbröd
- Olika sorters omeletter/pannkakor utan gluten. En favorit är sötpotatispannkaka som jag gör på mosad, ångad sötpotatis och äggvita.
- Hummus, till exempel som smörgåspålägg
- Sardiner eller gravad lax
- Keso eller kvarg med bär. Man kan piffa upp det med nötter, kokosmjölk, kakao och andra smaksättningar.
- Smoothie med kvarg, mandelmjölk (osötad), bovete eller havregryn, bär och proteintillskott.
- Proteinfluff (dvs frysta bär som mixas och sedan vispas med proteinpulver till en mousseliknande konsistens)
- Hårdbröd med sardiner eller lax
- Mugcakes på ägg, havregryn/havremjöl, lite frukt eller bär och bakpulver (bakas i mikron)
- Räkor eller ost med lite grönsaker till.
Några förslag.