Inlägg från: themia |Visa alla inlägg
  • themia

    Varför hatar folk MP?

    AnnaSthlm skrev 2014-07-02 19:24:38 följande:

    MP är idealister. Idealister är farliga, oavsett vilka idéer de vill påtvinga, eftersom de är beredda att offra människor som är oliktänkande.


    Du inbillar dig väl inte att någon tror dej?
  • themia
    Flash Gordon skrev 2014-07-02 17:26:41 följande:

    I sexton är var hon yrkespolitiker och under tolv år satt hon i riksdagen och tyckte och bestämde om frågor som ex energi och miljö.

    Nu åtta år senare har hon tagit sig för att skaffa sig lite faktiska kunskaper på området också.

    Yvonne Ruwaida, affischnamn för MP under en lång tid har nu, till slut, utbildat sig. Det blev en elkraftsingenjör av henne och därmed sitter det faktiskt en person med åtminstone teoretisk kunskap på området i MP:s styrelse.

    Grattis MP!

    http://www.nyteknik.se/nyheter/karriarartiklar/article3833969.ece


    En politikers roll är inte att vara faktakunnig, sånt finns det folk för som är bättre skickade.
    Politikerns uppgift är att vara visionär och fördela samhällets resurser enligt det stöd man har i väljaropinionen.

    Sen är det förstås alltid en tillgång att dessutom vara faktakunnig, så är bara att, som du skrev, gratulera Yvonne Ruwaida.
    Utbildningen kommer hon säkert att glädje av den dagen hon lämnar politiken. 
  • themia
    Flash Gordon skrev 2014-07-02 17:07:08 följande:

    Inte ens de ledande miljöpartisterna klarar av att ta kritik från miljöforskare utan går till personangrepp:

    http://www.svd.se/nyheter/valet2014/miljopartiets-dag-i-almedalen_3710200.svd?sidan=11

    "Vi tar gärna en debatt, om argumentationen baserar sig på fakta och inte på falska anklagelser ? som i dessa fall:


    ? I partiledardebatten inför Europaparlamentsvalet den 7 maj sade språkröret Åsa Romson att regeringen ?tvingar vissa forskare att skriva vinklade rapporter? om den svenska vargstammen. En av oss, Olof Liberg, är huvudförfattare till dessa rapporter utförda på regeringens uppdrag och kände sig utpekad. Romsons respons var att hon ?inte syftade på Olof Liberg utan på andra forskare? som hon dock inte ville namnge. Vilka hon faktiskt avsåg och vad hon grundade detta på har hon inte velat precisera men det måste rimligen röra sig om forskare vid Institutionen för ekologi vid SLU som skrivit samtliga dessa rapporter.


    ? Under en radiodebatt om genmodifierade växter i P1 den 20 maj inför Europaparlamentsvalet uttryckte EU-parlamentarikern Isabella Lövin sin irritation över att bli motsagd av en av oss, Stefan Jansson. I debatten ? inför publik och ledd av en journalist ? som följde efter sändningen sade hon ?jag vet ju inte vem som betalar din lön? och lämnade scenen utan att ge möjlighet till svar.


    ? I efterspelet till denna debatt avfärdade kommunpolitikern Anne-Sophie Dureigne i en artikel i Trelleborgs Allehanda Stefan Janssons argument med att ?Det är kanske värt att tillägga att vissa av hans bästa samarbetspartners är Gynsenta och Strube, två av världens största GMO-företag. En slump??.

    ...


    Att svenska politiker anklagar forskare för att vara köpta eller fabricera resultat är unikt och det kan knappast vara en tillfällighet att det i samtliga dessa fall varit miljöpartistiska politiker som gjort dessa blundrar. Vi tror dock inte att Miljöpartiets politiker är vare sig mer eller mindre erfarna än andra partiers, eller att de har ett vidlyftigare förhållande till sanning och fakta än andra, ens i stridens hetta.


    Vår enda tolkning av det inträffade är att Miljöpartiet saknar erfarenhet av att forskare kritiskt granskar deras politik från ?det gröna hållet? och att man därför blir provocerade och reflexmässigt bemöter sådan kritik på det sätt som är vanligt inom politiken:

    ...

    Men forskning är inte politik. Även om forskare förstås får ha politiska preferenser så är politiska argument för den ena eller andra värderingen något helt annat än när forskare förklarar vad forskningsresultat visar. Och det vi har gjort är att vi ? baserat på oberoende forskning finansierad av offentliga medel ? pekat på att Miljöpartiets dogmatiska inställning i vissa frågor står i konflikt med forskning och beprövad erfarenhet.

    ...

    Det står förstås Miljöpartiet fritt att ta hänsyn till annat än forskningsresultat när man utformar sin politik, eftersom politik även styrs av intressegrupper och av ideal. Men vi tycker det är ytterst uppseendeväckande och upprörande att miljöpartistiska politiker offentligt går ut med ärekränkande uttalanden mot enskilda forskare bara för att de senare kommunicerar egna eller andras forskningsresultat som inte stödjer deras partilinje."


    Du inser kanske att detta är en partsinlaga, eller ...?
  • themia
    Flash Gordon skrev 2014-07-02 17:44:11 följande:

    Miljöpartiet siktar på utbildningsminsterposten men deras idéer saknar verklighetsförankring ...

    ... enligt forskare och lärarfacket:

    http://www.svd.se/nyheter/valet2014/miljopartiets-dag-i-almedalen_3710200.svd?sidan=9

    Miljöpartiet har inför valet profilerat sig som ett nytt skolparti. Språkröret Gustav Fridolin brukar i partiledardebatter ofta referera till sin bakgrund som folkhögskolelärare, och ligger bra till för jobbet som utbildningsminister vid en rödgrön valseger.


    Men delar av partiets skolpolitik får nu kritik av forskare och fackförbund. Särskilt det förslag som partiet lade i höstas om 10 000 nya medarbetare i skolan, av vilka 600 ska vara speciallärare och 6000 nyrekryterade eller vidareutbildade förskollärare.


    Lärarförbundet frågar sig i en ny analys som SvD har tagit del av hur de personerna ska kunna lockas till skolan och menar att alla förslag om fler lärare saknar verklighetsförankring, eftersom det inte finns några nya lärare att tillgå.


    Naturligtvis förstår även Lärarförbundet att detta är en vision, och att de kommer att ta tid att utbilda dessa lärare.

    Vad är din åsikt? Anser du att skolans personella resurser idag är tillräckliga för att lyfta det svenska skolan?
  • themia
    Flash Gordon skrev 2014-07-03 10:52:59 följande:
    Det var den där biten med att såväl professionen som forskningen säger att  MP saknar verklighetsuppfattning som är intressant att fundera kring för den som till övers funderar att rösta på MP.

    Inte ens i deras paradfråga skolan lyckas alltså MP ingjuta något förtroende hos de berörda.
    Du har alltså ingen åsikt, eller är du för feg för att lämna ut den?
    Rädd för att bli slagen på fingrarna?
  • themia
    Flash Gordon skrev 2014-07-03 11:05:24 följande:

    Vi känner till den inställningen: ?En politiker behöver inte kunna någonting för det finns det andra som kan. Vi kan ta beslut ändå. Hej och hå!?


     


    Håller dock inte nödvändigtvis med om den analysen och till skilnad från den typen av Kalle Anka-politiker kan det nu faktiskt bli intressant att börja lyssna på YR, nu när hon skaffat sig kunskap.


    Du har uppenbart inte förstått någonting av hur vår demokrati fungerar - och ska fungera.
    Vad skulle vi få för samhälle om vi krävde sakkunskaper i alla tusentals frågor som våra våra valda representanter inom kommun, landsting och riksdag måste ta ställning till?
    En teknokrati eller något ännu värre?

    Att du inte håller med, är bara en bekräftelse på det jag misstänkt länge. Du har absolut noll erfarenhet av hur politik fungerar.
    Kverulera är ju ingen konst, det kan t.o.m. en fyraåring.
  • themia
    FDFMGA skrev 2014-07-05 19:41:18 följande:
    Jag tror att det kan finnas skäl att använda ett anpassat språk när man diskuterar med sverigedemokrater. Det var väl du som en gång skrev "en bekännelse under galgen" och råkade ut för att någon trodde att du hotade med dödligt våld.

    Man kan tro att betydelsen av uttrycket som "slå på fingrarna" ska var bekant för alla, men så är det inte.
    Bifogar en länk till en lista över idiomatiska uttryck man bör vara försiktig med i diskussioner med sverigedemokrater.

    sv.wikipedia.org/wiki/Lista_%C3%B6ver_svenska_idiomatiska_uttryck
    Ja, du har rätt - tänkte inte på att utbildningsnivån bland sverigedemokrater är under medel. Måste försöka uttrycka mig med enklare ord, och undvika metaforer som kräver en viss mental styrka.
  • themia
    Flash Gordon skrev 2014-07-05 19:21:22 följande:
    Så nu hotar MP:arna med våld också?

    När inte ens lärarna ser storheten i MP:s förslag så skall det tas till knytnävarna?
    themia skrev 2014-07-05 18:20:19 följande:
    Du har uppenbart inte förstått någonting av hur vår demokrati fungerar - och ska fungera.
    Vad skulle vi få för samhälle om vi krävde sakkunskaper i alla tusentals frågor som våra våra valda representanter inom kommun, landsting och riksdag måste ta ställning till?
    En teknokrati eller något ännu värre?

    Att du inte håller med, är bara en bekräftelse på det jag misstänkt länge. Du har absolut noll erfarenhet av hur politik fungerar.
    Kverulera är ju ingen konst, det kan t.o.m. en fyraåring.
    Jag förväntar mig tillräckligt mycket kunskap i de frågor man engagerar sig i för att kunna göra en rimlighetsbedömning, så att man inte hamnar i händerna på lobbyister.

    Har man energi, miljö och infrastruktur som specialområde bör man åtminstone kunna skilja på KWh och km. Man måste kunna förstå varför vindkraft inte kan fungera som producent av bas-el. Är det för mycket begärt av en miljöpartist?

    Ok, du är oförmögen att uttrycka en egen åsikt i frågan.

    Ge mig ett exempel på en miljöpartist som har energi som specialområde och inte kan skilja på kWh och km.

    Vad du inte verkar förstå är att en politiker måste kunna fatta beslut inom många vitt skilda områden, som sjukvård, transporter, åldringsvård, förskolor, energiinvesteringar, bostadsprojekt, integration, avfallshantering, vattenförsörjning, idrottshallar, järnvägar, gruvindustri, osv ...

    Politikerns uppgift är att fatta beslut, som på bästa möjliga sätt gagnar folket.
    Att begära att en politiker ska ha egen utbildning inom alla dessa områden är milt uttryckt naivt.
  • themia
    Flash Gordon skrev 2014-07-05 19:21:22 följande:
    Har man energi, miljö och infrastruktur som specialområde bör man åtminstone kunna skilja på KWh och km. Man måste kunna förstå varför vindkraft inte kan fungera som producent av bas-el. Är det för mycket begärt av en miljöpartist?

    Vem hävdar att vindkraften ska fungera som bas-el?
     (är inte säker på vad du menar med uttrycket, men jag gissar att du syftar på reglerkraft)

    Hör du till dem som fortfarande tror att vindkraft inte går att reglera?
    Kan du redogöra för skillnaden mellan kW och kVA?
  • themia
    Philipsson skrev 2014-07-06 10:23:21 följande:

    Folk hatar väl Mp för att åtminstone det ena av partiets nuvarande språkrör, tycks hata män.

    Hörde ni inte hennes tal från Almedalen?

    Maken till manshat har väl sällan hörts.


    Ja, så tolkar en som känner sig skyldig
Svar på tråden Varför hatar folk MP?