Varför hatar folk SD?
Det var du som påbörjade det här dumma resonemanget.
Barnfattigdom (2/3 av fattiga barn har utländskt bakgrund enligt Rädda barnen)
Ökning barnfattigdom (100% av ökning har drivits av invandring, barnfattigdom har sjunkit bland de med svensk ursprung men ökat överlag)
Ungdomsarbetslöshet (uppskattningsvis hälften är första eller andra generation invandrare)
Socialbidragsberoende (59% av socialbidrag gick till invandrare förra året)
Problem i skolan (nästan 50% av de i lägsta decil i PISA har utländsk bakgrund)
Långtidsarbetslöshet (43% är idag invandrare)
Brottslighet (51% av de i Sverige med långa fängelsestraff är idag invandrare enligt The Economist, 76% av gängmedlemmar har utländsk bakgrund enligt forskare på Stockholms Universitet)
Inkomstojämlikhet (en tredjedel av omdiskuterad ökning av ojämlikhet i Sverige som OECD nyligen pekade på drivs mekaniskt av invandring)
Notera att invandring driver så mycket av sociala problem i Sverige trots att invandrare ännu bara är 15% av befolkningen. Hur mycket tid lägger media på de samhällsproblem jag listade upp ovan? Samtliga är omöjliga att förstå utan att ta in invandring. Invandring är utan jämförelse Sveriges idag viktigaste samhällsfenomen.
www.tino.us/2013/08/flykting-och-anhoriginvandringens-ekonomi/
Invandringen skulle däremot på sikt kunna vara ett hot mot den bild av Sverige jag kan identifiera mig med, i och med att invandrare ofta är präglade av omständigheter där såväl konflikter som religion tillhör vardagen - men min utgångspunkt är att invandrare i betydligt större utsträckning måste anpassa sig till oss än vi till dem.
Och så är det ju. Särskilt som politikerna har börjat förstå att den unika svenska självbelåtenheten som inte brydde sig om att ställa krav på invandrare eftersom de inte var som vi - en självbelåtenhet som präglade invandringspolitiken under några årtionden - inte var så lyckad.
Det här är nog det smartaste jag någonsin sett dig skriva.
Rapporten, som presenteras av partiledaren Lars Leijonborg och integrationstalesmannen Mauricio Rojas, definierar utanförskapet utifrån följande kriterier:
Att sysselsättningen ligger under 60 procent för personer mellan 20 och 64 år.
Och att antingen skolresultatet eller valdeltagandet ligger under 70 procent. Med skolresultat avses andelen niondeklassare som går ut grundskolan utan fullständiga betyg.