Inlägg från: Eliezer4 |Visa alla inlägg
  • Eliezer4

    Tvillingar bf feb 2014 - Någon som vill följas åt?

    Jag hoppar också in här. Är gravid med enäggstvillingar efter IVF. Är vår första graviditet och tvillingar hade vi inte trott att vi skulle få. Nog för att vi har skojat om det ibland, men aldrig trodde vi att det skulle hända. Jag har BF 2014-02-11. Är i vecka 10 (9+2). Nästa vecka den 17/7 ska vi på inskrivning hos MVC. Det är både pirrigt och spännande. Är supertrött, illamående som kommer och går hela tiden. Tur man har semester nu så man kan lägga sig och vila på dagen och inte känna att man missar något. 

  • Eliezer4
    Vad sägs om en bf lista? Kan ni andra fylla på???

    majken30 - bf 14 februari
    Anzz - bf 16 februari
    Förväntansfulla - bf 17 februari
    Eliezer4 - bf 11 februari
  • Eliezer4

    Vilka söta kläder, Anzz. Jag har inte köpt något än, men tänkte börja göra det så smått efter vi har träffat läkaren på måndag och fått se våra små skruttar igen. Då ska jag fråga min mamma om hon vill åka ner till Ullared och shoppa lite. Då kommer jag köpa lite kläder. Bra att börja lite smått för rätt som det är så är tiden inne för våra små skruttar att komma ut. 

    Vi har också hoppat KUB. Är 39, men vi känner inget behov av att ta reda på om barnen kan få Downs. Vi kommer älska dem lika mycket för det. Har en kusin som är 1 år äldre än mig och hon är handikappad, ej Downs, och hon är världens goaste tjej.  

  • Eliezer4

    Var på läkarbesök idag och fick se våra två små skruttar igen. Deras hjärtan slog fint och de sprattlade med både ben och armar. Det var helt underbart att se. Går in i vecka 12 imorgon. 

  • Eliezer4
    Eos79 skrev 2013-07-22 21:16:25 följande:


    Vi ska på vårat första läkarbesök på torsdag och hoppas också på att få se våra små liv igen. Har varit lite nojig över att den ena inte överlevt så det ska bli skönt om den oron släpper lite. Vi var inte överlyckliga från början över att det skulle bli tvillingar. Skulle ju bara ha ett barn till.... Men nu skulle jag bli väldigt ledsen om det visade sig att båda inte utvecklats.
    På tal om illamående så minskade det för mig då jag var i v.11 (är ni i v.13) nu mår jag mest illa och kräks på kvällarna. Det konstiga är att jag blir jättesur i magen på efm och kvällen som om jag skulle ätit tio citroner. Underligt:/
    Under min förra graviditet måtte jag jätte illa fram till v.14 och kräktes både nu och då. Så till viss del är det bättre denna gång.
    Thirtyplus, om dina bebisar kommit så jättegrattis!! Ska fortsätta kika in på din sida:)
    Det var väldigt skönt att få se dem och få se att båda levde. Har också varit lite nojig över att de inte hade överlevt, men nu är jag lugn igen när jag fått se deras hjärtan slå och att de sprattlade med både ben och armar. Enda tråkiga idag var att min sambo inte kunde följa med på besöket och få se dem, han var tvungen att åka iväg till Hässleholm på jobb. Men jag skickade ultraljudsbilden till honom så han fick se en av dem i varje fall. Nästa gång vi får se dem blir förmodligen den 26/8 då vi ska till specialistultraljudsmottagningen på Östra Sjukhuset. 
  • Eliezer4
    Eos79 skrev 2013-07-22 22:03:16 följande:
    Eliezer4, nu längtar jag ännu mer:). Vi hade egentligen fått en läkartid i början av augusti efter ultraljudet vi ska göra på måndag men vi åker utomlands nästa v så bm ville vi skulle träffa läkaren innan vi åkte. Det är jag glad för.
    Vi ska göra KUB test på måndag, hur kommer ni andra göra?
    Vi har bestämt oss för att inte göra något KUB test. 
  • Eliezer4

    Förväntansfulla: vad härligt att få se dem.

    På onsdag den 7 augusti ska vi till Östra sjukhuset på läkarbesök. Läkaren på MVC vågade inte säga om det fanns någon skiljevägg mellan våra små skruttar så hon skickade mig till spec MVC. De har lite bättre utrustning för att kunna se det. Så på onsdag får vi se våra skruttar igen.

  • Eliezer4

    Idag har vi varit på Östra Sjukhuset för ultraljud. Läkaren såg en tunn skiljevägg och att de delar på samma moderkaka. Nummer ett var 69,6 mm lång och nummer två var 72,7 mm lång. Allt såg jättebra ut. Nästa besök blir den 26 augusti. Sen blir det varannan vecka fram till vecka 30 sa hon. Så kul att få se dem igen och nummer ett tar lite mer plats än nummer två sa läkaren. Men de följer sin egen kurva och det är bra. Hon mätte huvudet också och det fanns inget att anmärka på där.

  • Eliezer4
    Rue skrev 2013-08-07 15:59:01 följande:
    Eliezer4- grattis! Vilken v är du i nu, var det rul du gjorde? Förstod att kontrollerna skulle öka efter det.
    Jag är i vecka 14 (13+1). Nej, det var inte rul vi gjorde. Läkaren på MVC kunde inte riktigt se om det fanns någon skiljevägg eller inte så hon skickade en remiss till Östra där de har bättre utrustning för att kunna se det. 

    Ja, det är jättekul att vi kommer få se dem varannan vecka.  
  • Eliezer4
    kattm skrev 2013-08-07 16:12:46 följande:
    Vad skönt att allt såg bra ut, Eliezer, och att det finns en skiljevägg. Det minskar ju risken för komplikationer. Härligt att ni kommer att få se dem så ofta.
    Ja, det är helt underbart att vi får se dem så ofta. Det är så häftigt att se dem när de ligger där och sprattlar med armar och ben. 
Svar på tråden Tvillingar bf feb 2014 - Någon som vill följas åt?