• Eos79

    Tvillingar bf feb 2014 - Någon som vill följas åt?

    Hej!

    Vi väntar tvillingar via ivf med bf januari 2014. Vi satte tillbaka ett fruset embryo som delat på sig och bildat två foster.

  • Eos79

    Ja det blev en verklig överraskning för jag trodde inte det kunde ske. Nu har vi börjat landa i tanken att det faktiskt ska bli två.

    Jag är i v10+1 och längtar till nästa ul som vi ska göra 29/7. Vet ju att risken fortfarande finns att båda inte klarar sig.

    Mår också illa och är väldigt trött. Mådde illa även under min förra graviditet men såhär trött kommer jag inte ihåg att jag var. Nån foglossning har jag inte kännt av än hoppas jag blir förskonad från det även denna gång. Har förstått att det är väldigt besvärligt.   

  • Eos79
    Anzz skrev 2013-07-05 23:01:33 följande:
    Har ni tvillingar i släkten eller?? Sånt mirakel! 

    Vi har inget ul inbokat för tillfället men kommer troligen få en tid i v 32, hur man nu ska stå ut tills dess vet jag inte? Skönt för er att ha en tid att se fram emot även om det är en stund kvar!

    Samma här tröttare än i förra graviditeten, denna tröttheten gör mig helt oduglig :P Men däremot så kräktes jag från morgon till kväll i förra graviditeten och i denna kräks jag inte alls än så länge men mår konstant illa istället.. Hade foglossning från v 11 sist och nu dök den upp redan i v 4 någonting. Så man undrar hur detta ska gå??   
    Nej inga tvillingar i släkten. Vad jag har läst mig till är inte enäggstvillingar ärftligt utan mer en slump medans tvåäggstvillingar är ärftligt. Vet inte om det stämmer till 100%.

    Man vet ju att det är en riskgraviditet med tvillingar och det är skönt att läsa här att flera har haft väldigt normala graviditeter. Jag är mest orolig över om det blir snitt. Vill gärna föda vaginalt.  
  • Eos79
    Eliezer4 skrev 2013-07-11 16:50:19 följande:
    Jag hoppar också in här. Är gravid med enäggstvillingar efter IVF. Är vår första graviditet och tvillingar hade vi inte trott att vi skulle få. Nog för att vi har skojat om det ibland, men aldrig trodde vi att det skulle hända. Jag har BF 2014-02-11. Är i vecka 10 (9+2). Nästa vecka den 17/7 ska vi på inskrivning hos MVC. Det är både pirrigt och spännande. Är supertrött, illamående som kommer och går hela tiden. Tur man har semester nu så man kan lägga sig och vila på dagen och inte känna att man missar något. 

    Grattis till twinsen Glad

    Är så glad över att gå på semester imorgon. Senaste veckorna har varit hemska med illamående, kräkningar och denna trötthet som gör att man känner sig helt orkeslös. Ska på inskrivning hos mvc imorgon också. Ska bli kul att träffa barnmorskan igen som vi hade förra gången.  
  • Eos79

    Någon som kan lägga till mig på BF-listan? 2/4. Hoppas också att det blir 2014 bebisar Jag och min man har diskuterat dethär med KUB och kommer välja att göra det. Är 34år och vi gjorde kub när vi väntade våran dotter 2010 och fick då ett resultat som visade liten risk. Men om det nu visar en ökad risk vet jag ej om jag är beredd att gå vidare med fostervattenprov. Finns ju som sagt en större risk för missfall eftersom man måste göra två prov. Svårt att ta ställning till och hur ska man tolka mätningarna? Förra gången tog vi inte reda på kön men jag var väldigt övertygad då att det skulle bli en tjej. Denhär gången vill vi veta kön och jag tror på tjejer. Vet ju att det är enäggs. Hoppas få veta på ul 29/7. Ska träffa läkaren på torsdag och hoppas att allt ska vara ok. Mste säga att jag är mer orolig denna graviditet än förra. Kanske inte så konstig egentligen.... Är i v 11+4 och magen syns ganska väl, helst på kvällen. Hade några kilon extra denna gång plus andra graviditeten så magen började puta ut ganska tidigt. Dom flesta i vår omgivning vet om att vi väntar tvillingar.

  • Eos79

    Det slog mig just -vad skrev jag egentligen för datum...och det blev ju helt fel. Ska vara 2/2. Ursäkta! Lite för trött ikväll tror jag....

  • Eos79

    Tack majken30 för det positiva och peppande inlägget! Håller med....Heja oss och våra små!!

  • Eos79
    Eliezer4 skrev 2013-07-22 11:34:30 följande:
    Var på läkarbesök idag och fick se våra två små skruttar igen. Deras hjärtan slog fint och de sprattlade med både ben och armar. Det var helt underbart att se. Går in i vecka 12 imorgon. 



    Vi ska på vårat första läkarbesök på torsdag och hoppas också på att få se våra små liv igen. Har varit lite nojig över att den ena inte överlevt så det ska bli skönt om den oron släpper lite. Vi var inte överlyckliga från början över att det skulle bli tvillingar. Skulle ju bara ha ett barn till.... Men nu skulle jag bli väldigt ledsen om det visade sig att båda inte utvecklats.

    På tal om illamående så minskade det för mig då jag var i v.11 (är ni i v.13) nu mår jag mest illa och kräks på kvällarna. Det konstiga är att jag blir jättesur i magen på efm och kvällen som om jag skulle ätit tio citroner. Underligt:/

    Under min förra graviditet måtte jag jätte illa fram till v.14 och kräktes både nu och då. Så till viss del är det bättre denna gång.

    Thirtyplus, om dina bebisar kommit så jättegrattis!! Ska fortsätta kika in på din sida:)
  • Eos79

    Eliezer4, nu längtar jag ännu mer:). Vi hade egentligen fått en läkartid i början av augusti efter ultraljudet vi ska göra på måndag men vi åker utomlands nästa v så bm ville vi skulle träffa läkaren innan vi åkte. Det är jag glad för.

    Vi ska göra KUB test på måndag, hur kommer ni andra göra?

  • Eos79

    Gokväll alla blivande tvillingmammor!

    Vi har idag varit på ultraljud och sett våra små liv fara runt i magen. Vilken lycka att äntligen få se dom igen! Såg ut som dom hade det bra i magen. Mätningarna visade en liten skillnad på storleken mellan 1:an och 2:an men det var normalt. En tunn skiljevägg hittades mellan dom vilket också var normalt när det är enäggstvillingar. Vi gjorde även kub test idag som visade en låg risk vilket kändes väldigt skönt.  

    Imorgon åker vi till Mallorca en vecka och har varit lite orolig över hur det skulle se ut idag och vad vi skulle få för resultat. Men nu känns allt bra och jag hoppas kunna njuta av lite sol och bad.GladSolig 

Svar på tråden Tvillingar bf feb 2014 - Någon som vill följas åt?