• samedase

    Fil till frukost??

    Äter fil blandat med allt möjligt :) (oftast kör jag på hälften fil hälften kvarg, för proteinets skull)
    Brukar bli detta som bas: havregryn, linfrön, solrosfrön, osötade dinkelflakes.
    Sen en av dessa nötsorter: mandlar, cashew, hasselnötter, kokos eller valnötter.
    Därefter blir det att jag skär ner lite av någon frukt jag har hemma, vilket kan bli äpple, persika, päron, klämmer över en passionsfrukt, vindruvor, torkade bär/frukter som tex russin, aprikoser och tranbär) ja vad som helst som ger lite sötma :)

    Gör min egen sylt också, med endast lite socker i för att det inte ska bli så surt :)

    Med tanke på hur många ingredienser man har i så blir det inte mycket av varje, men mättar - det gör det :)

    Goda kombinationer
    Gryn-/frö-basen + päron, lite valnötter och sen ringla över lite honung :)
    Gryn-/frö-basen + äpple, mandel och torkade tranbär.
    Gryn-/frö-basen + persika, passionsfrukt och kokosflingor (helglyx då det är så sött :P)
    Gryn-/frö-basen + äpple och kanel.
    Gryn-/frö-basen +  lite hallon-/blåbärssylt och kokos.

    Om jag inte har tid så kör jag bara på fil/kvarg med lite sylt plus en naturell knäckemacka :) 

Svar på tråden Fil till frukost??