Inlägg från: FruRundberg |Visa alla inlägg
  • FruRundberg

    Marsbebis 2013

    EnStoltMamma skrev 2012-08-23 08:59:36 följande:
    Igår va faktiskt en hyfsat bra dag!:) illamående på morgonen och kräktes en gång men efter det fick jag behålla allt jag åt:) och lyckades faktiskt tvätta 4 maskiner tvätt!;) och vara vaken hela dagen fram till klockan 21... Idag är illamåendet tillbaka på morgonen, men det känns ändå som "normalt" och hanterbart att må illa på morgonen... Hoppas verkligen att det är på väg att vända nu så jag orkar komma igång med skolan nästa vecka! Hade jag i förväg vetat att jag skulle må såhär dåligt såhär länge hade jag faktiskt inte skaffat fler barn.. Märker på sonen att han inte mår bra av att inte få lika mycket tid med mig, och det gör att jag verkligen känner mig misslyckad som mamma:( dom på förskolan säger att sonen varit väldigt orolig och svår att hantera.. Och jag förklarade att det nog va pga ändringar i rutiner hemma som gjorde det, just att sambon fått tillbringa mer tid med min son än jag, vilket såklart inte är helt rätt eftersom det är mitt barn och min sambo är inte hans pappa.. Men jag är väldigt glad att min sambo hjälper till med allt och verkligen tar till sig sonen.. Men jag är rädd att förskolan ska tycka att jag inte är någon bra mamma för att jag lägger allt på sambon:(

    Detta blev längre än jag hade tänkt.. Men mår väldigt dåligt och känner mig så orättvis mot sonen:(
    Tycker inte du behöver ha dåligt samvete. Du har ju inte själv valt att må såhär. Sen kan man se det på ett positivit sätt. Din son och din sambo har fått tid med varandra och komma varandra närmare. Det är bara en kort period av din lille sons liv så detta är inget han tar skada av. Klart det kan påverka honom om han är van att ha dig hela tiden men samtidigt kan det vara en bra sak. När bebis kommer så kommer din sambo behöva ställa upp igen och ha honom lite mer, då man är väldigt bunden till bebisen första tiden.
    Sen är det lättare säga än känna att man inte ska ha dåligt samvete.
    Men du är ingen dålig mamma för att du har mått dåligt och din sambo har tagit mer ansvar. Din son har ju haft någon som bryr sig hela tiden. Bara att det va någon annan än just du (jag menar inte att du inte bryr dig men att han har ändå haft en vuxen som har funnits där )
    vittsomsocker.blogspot.com - 4 barns mamman med 5 barn
  • FruRundberg
    Hokuspokusan skrev 2012-08-23 21:08:03 följande:
    Sushi.... Jag skulle ha ätit det innan jag blev gravid men hann inte haha. (anledning: den ska tydligen vara fräscht tillagad på restaurang och dom här har gjort det på morgonen och jag kan inte göra sushi) Men efteråt.. Vilket sushikalas jag ska ha.

    är nog f.ö sugen på allt "man inte" ska äta.. färdigskivat pålägg, kaffe, energidryck, brieost, ölkorv... Jag kan fortsätta!  Jag älskar mat :p det kan man nog inte ta ifrån mig x) Så när pluttis är ute är det lite men det jag vill äta omgång. haha.  
    Kaffe får man ju dricka upp till tre koppar per dag, skinka som är köpt över disk eller har lång hållbarhet. Alltså rätt nyligen förpackat.

    Min BM sa att det inte var någon fara äta sådant ibland. Det är väldigt ovanligt att någon blir listeriasmittad i sverige.
    Bara man äter med måtta och håller koll på utgångsdatum.
    vittsomsocker.blogspot.com - 4 barns mamman med 5 barn
  • FruRundberg

    Idag ringde en BM från mitt mvc och sa att ämnesomsättningsprovet de tog på mig va lågt. Jag ska dit på måndag igen och ta nya prover. Nu undrar jag, ni som VET vad kan detta innebära för bebisen i magen och graviditeten? Kan det bli fosterskador för att man har för lågt eller vara risk för missfall?
    Är det någon här som har kunskap om detta?
     


    vittsomsocker.blogspot.com - 4 barns mamman med 5 barn
  • FruRundberg

    Fyyy va trött jag är! Har jobbat hela helgen och äntligen hemma! Har inte orkat eller hunnit läsa ikapp. Men alla mår väl bra? Ingen som drabbats av mf eller något annat hemskt? HOPPAS INTE DET!!!!

    Jag lever på postafen just nu för att klara av att gå upp 5 och jobba till 16. Men fyyy va trött jag blir!
    Hopppas så att illamåendet går över snart så jag kan ta mig en kopp kaffe på morgonen och bli människa! Har inte kunnat dricka kaffe på jättelänge. Och jag älskar kaffe..

    Är det bara jag som är så grymt sugen på onyttigheter!!!!??? Hela tiden!!!! Jag blir tokig! Vill inte trycka i mig massa skit och gå upp i vikt i "onödan" men det verkar ju inte bättre då jag inte har någon karaktär

    Imorgon är jag ledig och då ska jag iväg till MVC för att lämna nya blodprover.. Ämnesomsättningsprovet de tog på mig va för lågt.. får se vad de säger om några dagar igen..


    vittsomsocker.blogspot.com - 4 barns mamman med 5 barn
  • FruRundberg
    mie02 skrev 2012-08-27 13:54:38 följande:
    Hej! Ni som väljer att göra kub, har ni tänkt på hur ni ska hantera ev negativt besked? Jag tror jag har betämt mig för att göra testet, men det känns inte som jag vet vad jag skulle göra ifall det visar på hög risk..
    Vi har bestämt oss för om det är DS så behåller vi barnet. Detta barn har rätt att leva trotts DS. Det är inget fel på dessa barn mer än friska barn. Klart de kan ha det mer kämpigt men det är det vi kommer att ta då isf.
    Jag älskar detta barn redan så det är ingen anledning att ta bort det tycker jag. Inte för oss iaf.
    Kärleken sitter inte i hur barnet ser ut. Utan att det är en del av oss oavsett hur det kommer se ut eller vara.

    vittsomsocker.blogspot.com - 4 barns mamman med 5 barn
  • FruRundberg
    Charlow skrev 2012-08-27 19:58:42 följande:
    Är det några här som bor i göteborgs området förresten? :)
    Jag, eller nästan Bor på Tjörn. Det är ju inte allt för långt från Gbg
    vittsomsocker.blogspot.com - 4 barns mamman med 5 barn
  • FruRundberg

    Vi har tid för Kub den 17 september. Känns som en evighet dit. Om vi får "dåliga" nyheter på Kub så väljer vi att göra FVP för att få en mer klarare bild av vad det är som barnet har. Om det nu visar sig att bebisen är såpass sjukt att det inte kommer att överleva efter. Ja då blir ju beslutet annorlunda. Då hade vi nog valt att avbryta. Men det är verkligen inget lätt beslut.
    Men vad det gäller DS så behåller vi barnet.

    Har idag haft ont i längst ner i ryggen och haft riktigt molvärk. Blir såklart orolig direkt men hoppas att det bara är vanlig växtvärk.
    Känns inte som om det är så många som bor i Gbg området eller strax utanför..?


    vittsomsocker.blogspot.com - 4 barns mamman med 5 barn
  • FruRundberg
    Hokuspokusan skrev 2012-08-27 21:07:33 följande:
    Bor ca 2 tim ifrån gbg Nära Uddevalla. Brukar säga jag bor långt ifrån allt för så känns det!
    Inte så långt ifrån mig då
    vittsomsocker.blogspot.com - 4 barns mamman med 5 barn
  • FruRundberg
    Charlow skrev 2012-08-27 23:00:43 följande:
    Aha nice tjörn! Har hört att det är en riktig pärla på sommaren :) Själv bor jag i kortedala göteborg. Mindre fancy :) Men hoppas på flytt härifrån snart
    Hehe joo på sommaren är det jättefint, men vi bor inte jättefacy En helt vanlig villa med massor av renoveringsbehov Men vi trivs bra på landet.
    Vi bodde i Tynnered innan vi flyttade hit så visst är det skillnad.
    Jag har med bott i Kortedala. Allhelgonakyrkan
    vittsomsocker.blogspot.com - 4 barns mamman med 5 barn
  • FruRundberg
    Hute skrev 2012-08-28 05:45:38 följande:
    Jag är verkligen jättenojig över vikten.
    Började på 71,6 när jag plussade (74,4 när jag skrevs in för en vecka sen) och idag vägde jag nästan ytterligare ett kilo till. VA I HELVETE??????
    Jag har nästan slutat äta sötsaker, chips och att dricka cola zero, men ändå spurtar vikten iväg. Har ju hört att vissa går upp mycket tidigt, medans andra lägger på sig sen...men jag VILL JU INTE!!!! låg i överkant på normalt bmi vid  71kg, men nu känns det jättejobbigt =(
    Innan jag var gravid så åt jag frukost och sen middag. Kroppen gick på svält så det stod härliga till. Det kan ju också vara en anledning till att jag nu ökar kraftigt...kroppen tar till sig allt...sen jag fik plus så har jag ju ätit ordentlig frukost, lunch och middag, ngn frukt där emellan...

    vikten med sonen såg ut såhär från inskrivningen:
    v24+3: +8kg
    v.27+6: +8,75kg
    v.31+2: +13,7kg
    v.35+1: +16kg
    v.36+6: +19kg 
    v.38+2: +19,8kg (slutvikt 104kg)

    Men iaf viktnojan kommer knäcka mig och BM sa inget speciellt om det när jag var där, utan hon sa att brakar det iväg så får dom ju se om dom kan göra ngt (vad undrar jag då???) men är det mest vätska, ja då kan vi ju inte göra något, sa hon. Men nu är det INTE vätska.....

    Förlåt för tråkinlägg om mina viktproblem =( 
    Jag förstår din känsla! Jag har redan gått upp snart 4kg. Strax innan jag plussade vägde jag 61,5 kg. Nu väger jag 65,2kg. Fattar inte varför det går upp så fort?! Jag hade redan 5+kg innan för att vara på min normalvikt. Och när man är så kort om jag är 160cm så syns vartenda kilo med en gång på mig. Jag skäms så för min vikt. Jag har med sån viktnojja.. hatar det. Det är ju inte så att kilorna fördelar sig fint på mig heller utan allt hamnar där det syn med en gång!
    Har försökt att tänka att jag tar och kämpar sedan och går ner i vikt. Lyckades ju gå ner 15kg tidigare men nu är alltså vikten stadigt på väg upp  

    Vet inte hur vi ska göra för att tänka positivt.. har inte lyckats med det än. Men kommer du på något sätt så säg till Jag behöver all hjälp jag kan få :-/

    Kram på dig!
    vittsomsocker.blogspot.com - 4 barns mamman med 5 barn
Svar på tråden Marsbebis 2013