• lisa73

    Forts.-tråd för "Vi som precis plussat med syskon"

    4månkoll idag. 7580 och 65 cm. Riktig tungviktare. Tur det, för hon strular väldigt mkt med amningen idag och är superförkyld. Hostar och nyser och snoret forsar. Så synd om henne. Dock ingen krupp inatt, bara vanlig hosta.

    Erik strular med maten i perioder och det är så jobbigt. Vi försöker ignorera det för det handlar nog en del om trots. På dagis menar de att han alltid äter mkt och allt. Här hemma är han väldigt kräsen. Har tyvärr inga tips. Frågade du om hakningen Krabbo? Erik kan också säga samma ord 10 gånger eller mer innan han kommer vidare.

  • lisa73

    Stackars er Adora! Hoppas verkligen Agnes klarar sig el får en mild variant. Som ni har förstått är magsjuka min skräck. De små blir så snabbt uttorkade.

    Väcker Erik senast 7.40 och vi går 8.50. Frukosten är seg här. Erik pratar o grejar så mkt vid bordet att jag får påminna honom hela tiden om att äta. Brukar försöka gå upp själv en stund innan så att jag har hunnit tvätta mig och ta på mig. Erik dricker ju inte välling, hade varit bra vid ett sånt här tillfälle när man är stressad. Vill ju inte att han ska gå till dagis på tom mage. Sen är det overallen...Är väldigt frestad ibland att ta bilen så att han bara behöver dra på sig jacka o skor. Men vi har bara 5 min till dagis så Erik står på brädan i ur o skur.

    Oj, vad stor Max är Jenny.

  • lisa73

    Just det. Nu har vi börjat med lite gröt o smakprov från vår mat. Potatismos ikväll. Funkar helt okej och hon gapar glatt. Ikväll fick Erik mata lite. Första skedan körde han in lite väl långt i munnen, men sen gick det bra.

  • lisa73

    Det här kör vi en gång i veckan. Pastasås bestående av vitlök, spenat, räkor och creme fraiche. Gärna med lite parmesan på.

    Tydligen inte bara jag som har strulig amning. Har skrivit flera gånger här att Tova matvägrar. Jag måste nästan alltid också liggamma. Precis som Adora skriver funkar det inget vidare när Erik är hemma. Han ska också upp i sängen o gärna hoppa i den eller veva med benen så vi får dem på oss. Tova släpper ofta när hon hör ljud och ska titta och då sprutar bröstmjölken henne i ansiktet vilket leder till att hon börjar skrika.
    Med andra ord börjar det här bli jobbigt. Satsar på att gå över helt till mat vid 6 månader och kanske amma 1-2 gånger per dygn. Så gjorde jag med Erik av samma anledning. Nyfikna barn som inte vill missa något.

  • lisa73

    Vad är det för fel på mitt högra bröst. Nu vägrar Tova precis som Erik också det. Knappt någon mjölk i det längre. Skillnaden var att Erik b.örjat äta en hel del gröt när han vägrade. Kommer Tova att bli mätt på bara ett bröst!? Hon är så tjurig med amningen. Flaska vill hon inte heller ha så det är ingen lösning i nuläget. Hon går ju upp i vikt som hon ska, men det är jobbigt för mina bröst och mitt tålamod. Sen verkar hon vara i någon fas just nu i v 20. Blir fruktansvärt arg ibland och vägrar sitta. Babybjörn el hoppgunga som gäller eller stå i ens knä. JKobbigt för armar o rygg. Massage i emGlad.

    Nåväl, vi har varit friska o krya i vabruari så här långt, förutom kruppen Tova hade. Är mkt glad över det.

    Kan inte klaga på varken mannen eller vårt boende hellerGlad.

  • lisa73

    Tycker nästan att det är enklare att bjuda hem folk även om det är en del jobb än att gå bort på middag/fika. Eftersom Tova vill liggamma o endast sover i vagnen ute blir det smidigare.
    Fast jag o Erik åker gärna iväg några timmar när mannen är hemma med Tova. Skönt för E att vara själv med mig o se något annat än hemmet o dagis.

  • lisa73

    Ni skrev om sömn för ett tag sen. Tova sover ca 13 timmar/dygn vilket är mindre än vad Erik sov i den åldern.( Det är vad han sover nu 12-13 timmar, sov 15 dygn när han var mindre).Brukar bli ca 9 timmar på natten och 4 timmar på dagen uppdelat i 2 pass för Tova.
    Hon vänder inte sig än, men stöder sig på handflatorna nu när hon ligger på magen. Brygga går hon inte upp i. Tvärtom försöker hon resa sig när hon ligger på rygg eller sitter i sittern. Lyfter ilsket på huvudet.

  • lisa73

    Här gick det bra med maten de första dagarna, men sen började hon med ovanan att ständigt ha tungan ute. Inte lätt att få in mat då, så nu har vi gjort en paus. Hade nästan glömt hur kladdigt och segt det är med smakisar.

    Blåsigt idag, men Erik har härjat i skogen med sin springcykel och Tova sov i vagnen.

  • lisa73

    Nu vet jag vad ni menar med brygga. Det har Tova tyvärr börjat med nu också. Tycker inte alls om att sitta.
    Så skönt att Max sov bättre efter flaskan. Varför hade han vantar?

    Soligt idag, men vinden är iskall. Erik älskar sin springcykel, ska ut igen nu.

  • lisa73

    Stackars er Jenny! Låter som flunsanRynkar på näsan.

    Skönt att allt gått bra Alexe, trots att magen strular. Min mage hade nog strulat av nervositet om jag skulle vara ensam m barnen så. Flört

    Jag är helt förundrad över att vi klarat jan o feb utan feber. Hoppas det fortsätter så ett bra tag till, men det är väl tveksamt nu när flunsan härjar.

    I em ska jag till spec dr  med Erik. Han snarkar något hemskt m andningsuppehåll. Ska kolla mandlar o ev polyp. Han brukar skrika o gråta när de ska kolla halsen, ska inte bli kul alls.

Svar på tråden Forts.-tråd för "Vi som precis plussat med syskon"