• trex2013

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Vilket hotell bodde du nu igen på :)


    Snart lycklig skrev 2014-06-02 09:17:09 följande:
    Jag har det i alla fall ganska bra! Behöver inte laga mat, inte städa, inte jobba, inga direkta måsten. Skön säng med ett jättetäcke. Bra frukostbuffé med valmöjligheter. Nu en långpromenad i solen (idag hade strandhäng varit perfekt) med en fika kanske, koffeinfri cappuccino är ju inte fel. Synd att klaga.

  • trex2013

    Tack, jo man orkar tydligen med mer än man tror. Alla gånger man gråtit och trott att tårarna tagit slut och ändå orkat fortsätta. Heja oss! :) quote=73361448][quote-nick]Snart lycklig skrev 2014-06-02 17:23:20 följande:[/quote-nick]


    trex2013 skrev 2014-06-02 16:35:02 följande:
    Är kräknervös, OM allt klaffar (pengar,jobbledigt osv)så sitter jag på flyget ner till Aten på lördag. Blir lite turistande i några dagar men sen på torsdagen allvar och undersökning hos Serum. Förmodligen operation (hysteroskopi och laproskopi) på fredagen och sen hem på söndagen. Hoppas, hoppas att jag inte kommer ha så ont på hemresan nu bara.
    Hejja, hejja! Var inte orolig, har jag klarat allt detta, så klarar du det säkert med bravur. När jag efter supersnabbt bokat möte skulle åka för utredning till D (precis efter min sjätte misslyckade ivf och precis fått veta att min tvillingsyster var gravid med ditt fjärde barn), stod jag vid boardingen på Arlanda och storgrät med min sambo i telefonen. Var så nervös för engelskan, var så under isen mentalt och "ensammast i hela världen". Jag har klarat mycket sedan dess! Det kommer att gå bra. Lycka till![/quote]
  • trex2013

    Tack detsamma! skönt att det gick bra denna gång. Är inte så insatt i ÄD utredning. Varför skulle er önskan om att utreda henne inte vara ok ?


    Zwillinge86 skrev 2014-06-02 20:00:03 följande:
    Vill återigen önska alla som har saker på gång ett enormt lycka till, håller alla tummar och tår för er! Ni är så värda att lyckas :) Lite ego: revansch på ÄD-samtalet idag. Även om jag hoppas och litar på Ds bedömning att vi på sikt kommer lyckas på egen hand så var det en enorm lättnad att äntlugen få ställa oss i kön idag. Nu vet jag att nedräkningen för plan B börjat istället för att tiden bara går. Blir dock lite irriterad på hur godtycklig bedömningen är. Förra gången nekades vi att ställa oss i kön pga att jag gärna ville utreda min syster som donator. Nu hade vi noga gått igenom vad vi skulle säga och nu satt beteendevetaren och nickade nöjt åt våra svar. Men men om det krävs att hon tror att hon hade rätt om oss så bjuder vi på den "underkastelsen" för att komma vidare i processen men galet att ett så stort ingrepp ska avgöras på att vi anpassar vilka vi är för att behaga hen. Inte särskilt professionellt :(

  • trex2013

    [quote=73364441][quote-nick]Vilaa skrev 2014-06-02 23:20:03 följande:[/quote-nick]Alltså nu har jag träffat en gyn som tyckte det var "medicinskt motiverat" att göra en hysto, hen tycker det ser ut som jag har sammanväxningar. För bara typ 2 veckor sedan sa en annan gyn att det såg jätte fint ut där inne..alltså hur underligt är inte det där att dom ser och bedömer så olika? Men ingen antibiotika fick jag, "kan inte skriva ut någon medicin på beställning". Antibiotika bad jag om, inte något spännande narkotikaklassat preparat ;) så ja en sak på g, en annan att fixa. Annars får jag be om recept från dr d men det känns ju lite överdrivet för en vanlig antibiotika, IL påsarna fattar jag men antibiotikan.. Jaja.. The show just go on... Ang olika svar... Har ju också varit med om väldigt olika bedömningar , ibland har man nästan blivit mörkrädd.. Hoppas det löser sig m antibiotikan. Kram

  • trex2013

    Aha, tack för tipset ska kolla lite boenden nu har inte hunnit med det ännu men jag skippar nog ditt hotell då. ;)


    Snart lycklig skrev 2014-06-02 22:31:48 följande:
    Trex, jag bor på Achillion athens hotels. Det är inget fel alls på hotellet, men jag rekommenderar inte detta område till en ensam tjej som inte varit här förut. En bit att gå till tunnelbanan och även in till city. Hotellet lovade egen restaurang, men måste man säga till på morgonen och boka middag, av det som erbjuds för dagen. Jag vill gärna bestämma var och när jag ska äta, när det börjar närma sig middag. Därmed måste du ta dig någonstans för middag och sedan tillbaka. De varnar för detta område, tjuvar om dagen och natten. Jag har ju turistat färdigt, efter alla ggr jag varit här, så jag kan nöja mig med en medköpt sallad på rummet och jag vet ungefär var jag ska gå för att känna mig trygg. Är inte ute på kvällarna, när jag bor här. Dessutom är vila om kvällarna prio för mig nu, så det funkar, annars skulle det bli tråkigt. Jag rekommenderar att du bor runt Plaka, Monastiraki, Syntagma (helst) om du hittar ngt överkomligt. Omonia och Metaxourgio är inte att föredra (jag bor precis emellan dessa). Några har bott nära Serum, men jag vet inte var.

  • trex2013

    Från det ena till det andra . Någon mer som har problem med torr/kliig hårbotten och tappar massor av hår!? Tycker att det började när jag startade mina ivfer och tog blodförtunnande. Aldrig haft problem tidigare. :(

  • trex2013

    Jo det är likadant för mig , gruvar mig för att kamma håret varje dag. Är det inte bara under grav som hår o naglar får sig en boost och att man efteråt tappar lika mkt hår som tidigare? Har för mig att jag läst det. :/


    Angel00 skrev 2014-06-03 05:57:44 följande:
    Det där känner jag igen. Tappade mycket hår under året som jag körde IVF:er. Så pass att jag knappt ville borsta håret till slut. Vad jag har läst mig till beror håravfallet på att när man tillför höga nivåer av östrogen för att stimulera foliklarna, producerar du även mer progesteron (Varje folikel genererar en viss mängd progesteron). Och progesteron nivån kan orsaka håravfall. Det drabbar inte alla och progesteron tillskott har inte samma effekt. Det positiva i det hela är att blir du gravid så slutar håravfallet nästan direkt ;)

  • trex2013

    Har också varit nojig att det var mitt eko shampoo som ställde till det men efter att ha testat lite olika periodvis så var det inte fallet. Snart måste nog jag också klippa av mig håret :( Det tar emot. Knölarna du får är det som finnar med vätska eller bara oömma knölar? Får det förstnämnda då och då, bara nån enstaka. Som pubertets acne i hårbotten när man närmar sig 40 håhåjaja ;)


    Snart lycklig skrev 2014-06-03 07:13:38 följande:
    Jag har tappat massor av hår under behandlingarna. Från jättetjockt ganska långt, har jag fått klippa av mitt pga av det blivit så slitet och tunt. Däremot har det blivit lite lockigt. Efter råd från frissan har jag nu köpt en utredningskam istället för borste. Kommer inte alls lika mkt hår i kammen, konstigt nog. Jag har också fått torr, men inte kliande hårbotten. Får liksom knölar som man lätt krafsar på. Tänkt och trott att knölarna kommer från mitt ekologiska hårschampo och balsam, men vet inte. Jag har inte haft det så länge, några månader bara.

  • trex2013

    Ja stressad är man ju inte heller ;) Ja,vad säger man, helt sjukt att en person kan bestämma och avgöra ens liv sådär. Förstår ju såklart att det finns regler man måste följa och ha hänsyn till men i ert fall är ju alla inblandade med på detta. Trist. Men bra att du har flera bollar i luften. Hoppas du lyckas bli spontant gravid och slipper byråkrati trasslet nu. Kram


    Zwillinge86 skrev 2014-06-03 07:16:22 följande:
    Jag tappade också mycket hår i vintras. Jag tror dock att min anledning var stress, vet inte om det dessutom är ett symtom på trötta binjurar men har fått för mig det.
    trex2013 skrev 2014-06-02 23:29:05 följande:
    Tack detsamma! skönt att det gick bra denna gång. Är inte så insatt i ÄD utredning. Varför skulle er önskan om att utreda henne inte vara ok ?
    Hmm vet egentligen inte varför beteendevetaren var så avigt inställd. Vi förklarade att vi vet att socialstyrelsen inte rekommenderar närståendedonationer, men var ändå tydliga med att vi resonerat kring tänkbara scenarion och att vi därför ändå ville utreda möjligheten. För mig kändes ÄD inte lika stort om det skulle vara min systers ägg. Fick då till svar att vi inte bedömdes som redo varför vi inte fick ställa oss i kö. Fick också veta på sittande möte att hon aldrig skulle godkänna min syster. Moment 22 för oss som blev bakbundna och inte kunde komma vidare i processen. Så från det att vi meddelade att vi ville ställa oss i kö tog det ett år innan vi tilläts göra det. Och då var vi som sagt tvugna att låtsas att vi nu var så mkt klokare och förståndigare än vid förra samtalet, att vi nu ser ÄD som enda utväg oavsett vem äggen kommer ifrån. Vilket bara delvis är sant eftersom vi tror på spontan graviditet genom immunsupport samt ev tänker genomföra närståendedonation i Danmark. Men att svälja stoltheten och underkasta oss beteendevetarens oproffessionalitet fick oss iaf in i kön.

  • trex2013

    Men åhh strålande nyheter! :D kramar


    Snart lycklig skrev 2014-06-04 11:39:06 följande:
    Äntligen efter en skitjobbig kväll och lite sömnlös natt, har jag fått svar från D: "Hello Xxxxx. Just to let you know that 15 embryos survived thawing and continue growing.well done!!have a nice day." 15 av 16 st klarade steg 1!! Äntligen kan jag koppla av lite igen och bara andas! Sååå tacksam!

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!