• criss00

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Angla skrev 2012-07-09 18:55:11 följande:
    Är ju 12:e gången aldrig förr har jag känng så här tydligt kan jag säga men försökt bortförklara allt
    Gisses!! Ja då förstår jag! Det måste ju bara vara din tur nu. Glad
  • criss00

    TWH och Ljusgläntan: Ni är väl i Aten nu för besök hos Dr D imorgon om jag inte minns helt galet?
    Lycka till!! Glad

  • criss00
    HollyGolightly skrev 2012-07-09 21:58:24 följande:
    Hej allihop, ledsen för frånvaron - har varit på resande fot idag.
    Men! Mitt HCG var 246 i morse! Jag har inte testdag förrän på fredag så jag törs faktiskt inte tro på det här riktigt, men det känns så klart fantastiskt bra att ha gått från 4 till 246 sen i onsdags. Ett litet steg på vägen. =)
    Det låter ju fantastiskt!! Även om det kanske är lite för tidigt att säga grattis så viskar jag "grattis" iaf. Flört
  • criss00
    Hjärtefröjd skrev 2012-07-09 20:38:53 följande:
    Nu fick vi en faktura för konsultation under graviditeter, vilket känns lite ironiskt då det mejlet är det enda vi hört från Dr D på en vecka. 

    Så nu har jag svarat att vi gärna betalar, men att vi då förväntar oss nödvändiga recept och framför allt svar på de frågor vi ställer...

     
    Bra svar!! Vore ju toppen om du fick lite svar också på alla mail och inte bara en faktura. Flört
    Har inte heller fått något svar på mail (men jag skickade det iofs idag). Men jag vill ju gärna veta om jag ska sätta igång med Serapafar imorgon (typ Pergotime). Hör jag inget så kör jag från dag 2 iaf vilket är imorgon.
  • criss00
    Hjärtefröjd skrev 2012-07-10 10:59:43 följande:
    Nu är jag sjukt irriterad på Dr D efter att ha fått följande "ganska" otrevliga svar på mitt mejl:

    "Dear Jessica

    Despite your comments at your previous email I think that I have been very careful and correct with you. I am not here to answer all the email I received especially if they don’t need to be answered medically and there is no need to be done something at that point. I expected your blood test results and when I had them I replied to you.

    I am not pleased at all with your comments and I am more than happy to discontinue your follow up if you are not happy with my way."

    Så nu funderar vi ärligt talat på att inte betala för fortsatt konsultation, utan försöka klara oss på egen hand med IL var tredje vecka... men jag vet inte, kanske är det dumt.
    Oj! Här har det hänt grejor idag! För det första måste jag säga att Hjärtefröjd, du får inte ta detta personligt. Du blev mottagaren när bägaren rann över för Dr D. Man märker så tydligt att han har tagit sig lite vatten över huvudet och detta är en ren stress-reaktion från honom. Han vill så gärna hjälpa så många som möjligt. Han är också affärsman och vill ha kunder att fakturera. Jag tror han genuint verkligen vill hjälpa oss men räcker inte till. Däremot har han inte medlem för hur han ska få den anstormning han har att fungera än så länge. Han hinner helt enkelt inte med. Han har svårt att säga nej och tar på sig det ena och det andra och sedan sparkar han bakut. Tyvärr och orättvist blev du mottagaren. Det kunde ha varit vem som helst av oss andra.

    Jag vet också att han till mig (ungefär som också Snart Lycklig också kommenterade): Vi svenskar är så kunniga och pålästa (även om jag inte riktigt kan hålla med om det för egen del) medan grekiskorna inte alls vill höra att de har ett immunproblem. De tror att allt bara löser sig och slår helt ifrån sig. Vi har alltså helt olika sätt att engagera oss i det hela. Jag tror han både gillar oss svenskar och förstår oss samtidigt som vi är lite tidskrävande och påfrestande. Hela medelhavsmentaliteten är ju lite "manjana" och så är ju verkligen inte vi svenskar. Flört
    Jag vet inte vad du och din man kommer fram till i ert beslut att avbryta eller inte men jag tycker verkligen att du oförtjänt fick utstå kritik som var oförtjänt och som handlade om oss alla, hans svenska patienter. Kram Hjärtefröjd!
    Men jag hoppas verkligen att han ställer upp på recept om det verkligen behövs. Han hjälp är ju inte bara att vara medicinskt råd utan att vi även får de mediciner vi behöver. Känner mig lite oroad över det.
  • criss00
    myran6801 skrev 2012-07-10 14:05:15 följande:
    Jag tror Dr D är överhopad med mail fr många som är här och läser och kontaktar honom utan att ge sig tillkänna här. Kan inte ni som betalt för hans hjälp och varit där be honom lägga upp ett nytt email konto som han sedan bara lämnar ut till "sina patienter". Det är ju tråkigt om denna fina man inte kan ta hand om dem som behöver honom och onödiga missförstånd uppstår. Bara ett litet tips eftersom jag upplever att det är lite dålig stämning. Kram vänner
    Tycker det är ett jättebra förslag!! Det blir ju enklare att skilja på redan patienter och allmänna frågor från eventuella nya patienter. De sistnämnda borde ju även en assistent kunna svara på. 
    Frågan är bara hur vi ska föreslå det. Vi kan ju inte gärna maila det iaf. Flört
    Kanske TWH kan föreslå det om du ska dit igen på torsdag?
  • criss00

    Vi får kanske ta till oss den lite svenska vårdsättet att bara höra av sig till sin läkare när det är akut.
    Det är så lätt för oss som är vana, t ex bara genom detta forum att skicka ut en fråga som någon så snabbt och kunnigt har svar på och så gör vi samma sak med Dr D då vi kan maila honom. Han är ensam om att svara och det blir ju så klart ohållbart att hinna med att träffa patienter då. Man brukar inte kunna mail sin läkare.
    Jag har ju precis som ni skickat mail till honom så jag är likadan. Jag mailade flera frågor i ett mail igår och fick eg bara svar på en fråga, men fick iaf svar idag. Så jag tar för givet att jag kör på som han sagt tidigare. Och det är troligt dumt av mig att fråga. Så jag förstår honom också.

    Men om det ska fungera att vi ska maila in svar från FBC-tester, HCG-tester mm och han inte svarar så tar han ju samtidigt verkligen på sig ansvaret för att inte göra någon förändrad åtgärd. Blir det fel någonstans t ex att man skulle gjort si och så för att han i efterhand inte reagerat på ett värde så ställer det ju verkligen till det.
    Bara att hoppas att om mailskörden minskar lite så blir den individuella behandlingen bättre.

  • criss00
    TWH skrev 2012-07-10 15:15:28 följande:
    Tack, både bra o dåliga nyheter för oss, jag skriver detta så att fler kan läsa som har samma problematik. Vårt embryo såg bra ut i stlk för att vara vecka 6+1, däremot ser hinnsäcken alldeles för liten ut för veckan, den ser ut att vara v 4+6. Detta, menar dr, är ett typiskt fall av immunologiproblem. Imunförsvaret angriper tillförseln av näring (blodtillförsel o därmed syre o vad det nu är), genom att klottra ihop små proppar som täpper till, därför växer inte hinnsäcken som den ska, till slut slutar embryot också växa o dör. Han trodde vi har chans att rädda embryot då den fortfarande är tillräckligt stor, genom IL ikväll o öka progesteronet till 2 ggr dag. Han säger att förmodligen har fragminet räddat embryot hittills. Vi ska tillbaka på tor igen, vi åker ibte hem förrän då, för att kolla blodvärden etc igen. Så nu gäller det att ha tur!!
    TWH: Håller alla tummar jag har för att ni kom dit till Dr D i rätt tid. Du är verkligen på rätt ställ för att få hjälp just nu.
    Jag har ju haft flera missfall och varit på VUL när fostrena fortfarande har levt. Men denna hjälp som du får nu finns ju verkligen inte att få annat än genom denna immunbehandling. Hoppas så att allt går bra för er. Kram
  • criss00
    Ljusgläntan skrev 2012-07-10 18:22:44 följande:
    En sak jag reagerade på var att Dr D tyckte inte att jag ska ta nåt prednisolon innan jag får plus på stickan utan börja då för att det enligt honom blir sämre effekt av de för att kroppen vänjer sig vid läkemedlet.

    Men alla här verkar tagit prezolone innan och de har ju gått bra?!? Vad gör man liksom...
    Dr D sa även till mig att jag absolut inte skulle ta detta innan jag blev gravid och han sa till att jag skulle ta det(även om han bad mig köpa det på apoteken i Aten i förebyggande syfte).
  • criss00
    Cice skrev 2012-07-09 12:50:56 följande:
    Criss00
    Det har hänt mig samma sak, jag fick Mens 5 dag för tidigt efter jag hade fått IL. 
    Dr D sa att jag skulle börja dag 2 ( med Serpafar= pergotime) när jag hade en cykel på 29 dagar.

     Det ska roligt veta vad är det som Dr.D ska säger till dig.

    Jag frågade Dr D om Pergotime-kuren hade gjort att min cykel blev endast 23 istället för 27 dgr.
    Han svarade bara kort att han trodde att det pga att folliklarna var dåliga. Svarade inte på om jag skulle ändra dagen att börja på dag 2 eller inte. Så jag kör från dag 2 som förra gången.

    Har fått tid för telefontid på fredag för att gå igenom blodproverna. Han har skrivit kl 11:30 pm. Hoppas det är en felskrivning och att det är 11:30 på förmiddagen och inte 23:30 på kvällen. Förvånad Men det får funka vilket som helst iaf. Jag tänker inte maila och fråga. Flört

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!