• TWH

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Holly, fick du din check av "förkalkning"? Var det en flödesmätning? Vad det är nära nu för dig o Hjärte🌺

  • TWH

    Che, vi var så uppgivna av alla missfall och inga fel i svenska utredningar så vi bara åkte ned och chansade på dr Ds kompetens. Dessutom fick jag en stark sjukdomskänsla varje gång vid implantation och det läste jag var ett tecken på immunreaktion. När ni har haft konsultation m dr D så kommer han kunna ge er sin diagnos utifrån hans erfarenhet - i vårt fall stämde den m provresultaten, därav köpte vi medicin på plats. De flesta får kortison, baby aspirin (trombyl) men framför allt clexane (fragmin) ordinerat då immunproblematik ofta orsakar små blodproppar och därmed förhindrar implantation och/eller skapar missfall. Om ni inte skulle behöva dessa mediciner finns det ett helt gäng hemma som vill köpa, det lovar jag😉 Jag har inte hört att ngn har fastnat i tullen men il finns i Sverige, kortison och clexane också men under andra märken - så det är inget konstigt, ni har rätt att ta med för eget bruk. Ni behöver inte oroa er för det. Inom Schengen (där Grekland ingår) så kan läkare skriva recept över landgränserna.🌺

  • TWH

    Det var ngn som tidigare frågade om det fanns någon som åkt ned där dr D inte har konstaterat immunproblem - och ja, två stycken i denna tråd vad jag minns. MEN det verkar vara så, som Alan Beer har konstaterat, att ca 80 procent av de patienter Beer träffade med diagnosen oförklarlig barnlöshet lyckades bli hjälpta av immunbehandling - så det är nog mkt mer utbrett än vad man tror.

  • TWH

    Jag tar 5000 dosfragmin. Men intralipider har varit det viktigaste för oss - jag nämnde inte det tidigare för det kan man inte löpa på apotek i grekland (vad jag vet), enl dr D är intralipider o fragmin de två viktigaste komponenterna för mig och min immunproblematik, jag får även prednilsolon, trombyl, fiskolja!

  • TWH
    Strumpan81 skrev 2013-02-16 10:07:56 följande:
    Om man åker ner till Athen och dr D och det visar sig att inte finns några immunproblem - blir summan fortfarande ca 25000 kr? För som jag fattar det så innefattar 25000 kr även konsultation med dr D även under ivf-behandling i Sverige.

    Strumpan, nej, om du inte har immunproblem så kostar det inte så mkt, men om ni misstänker immunproblem så måste ni ta proverna och då kommer det kosta, men inte 25000 utan snarare 17-18000 (beroende på vilka prover).
  • TWH

    Maxad, intralipider är en näringslösning bestående av bl a sojafett, och det är ett läkemedel som används i Sverige - och som uppfunnits i Sverige! Det används framför allt till cancerpatienter och anorektiker som behöver näring. Jag tror du tänker på LIT?

  • TWH

    Jag kan bara hålla med Zin gällande när och hur proverna tas i Aten. Jag var gravid när jag var hos dr D och då visade proverna förhöjd, mkt förhöjd, nk cell aktivitet. Jag skulle gissa att om jag tog proverna mellan graviditeter så hade säkert inte värdena varit så höga. Det mest intressanta är, m en svensk utredning inte har visat ngt, diagnosen ofrivillig barnlöshet - då finns troligtvis fog för immunfrågor. LIT är när du skickar in din mans blod i dig för att vänja ditt blod vid hans. Detta gjordes i Sverige också standardmässigt men har tagits bort sm rekommendation pga ngt fall hade visat hepatitsmitta (enl min gyn). LIT kan ges om du och din man har liknande genuppsättning, DQ alpha - se Zins hemsida för förklaring till DQ...😄 Dr D behandlar detta med intralipider.

  • TWH

    Nej, vi harinte provat LIT🌺 nu verkar det som att dr Ds ordinering funkar för oss vid första försöket så vi håller tummarna nu. Om detta skulle sluta i mf så skulle vi gå vidare o kolla DQ alpha, i London för det kollar inte dr D.

  • TWH
    Zinfandel skrev 2013-02-16 22:19:30 följande:
    Peny gör LIT (Lymphocyte Immune Therapy), kan även vara från donor och kostar ca 500?/gång. TWH: jag vet inte exakt till vilken nytta man bör kolla DQ, för vad är alternativet? Vi byter ju inte ut mannen ändå... Och medicineringen är ungefär densamma som den vi redan får, om man inte väljer LIT/Neupogen/Ivig som många redan slutat med. Så jag väljer att inte veta men behandla utifrån den teorin 

    Nej, det är ju mer för psyket, att förstå vad som är fel - och kolla hur matchande vi är. Enl dr Sher så har ju en 100 procentig match i stort sett obefintliga chanser oavsett behandling så då är det ju adoption som gäller. Men det vore ju höjden av otur, denna gång verkar ju gå framåt🍀
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!