• Cathy

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    blåklint; har man en pappersremiss och bockar för akut så kommer svaren samma dag. Det har jag erfarenhet av från ivf kliniken och en annan klinik där jag tagit prov. eftersom du gör ivf så är ju E2 ett viktigt prov att få svar på samma dag, LH spelar nog inte roll.

  • Cathy

    Zwillinge; åh stackars dig, jag förstår precis hur påfrestande det är med alla prov som ska tas. Dr D vill alltid ha hela FBC:n men kan du inte ringa Werlabs imorgon om resultaten inte kommit in? När tog du IL sist? Kram och hoppas du får en god nattsömn

  • Cathy

    Zwillinge; gissar att D ville att du skulle ta dropp pga molvärken Håller tummar och tår!

  • Cathy

    Solkattan: Hade så hoppats på ett plus för dig!! Tråkigt att det inte gick vägen. Men jag är glad för din framåtanda och tycker inte du ska kasta in handduken riktigt än. För det första rekommenderar jag att du tar en konsultation med Dr D. Vad gick fel? Och han måste komma med tankar om vad som gick snett (på basen av FBC:na) och vad som är nästa steg immunologisk. Inget mail svar utan tel konsultation! Han tror att han alltid bara kan svara på mail för hela pengen. Med tanke på att gjort hysto och din endo så skulle jag kanske göra FET istället för ny ivf. Men OM du går vidare efter det med ny ivf så är det skäl att börja med Q10 nu! Den förbättrar äggkvaliteten. Gäller att lägga krut nu på immunologin - fler IL och större dos kortison? Tog du IL tidigt nog inför detta FET? Hade du testat ditt prolaktin? Och du har inte förhöjt TSH? Eftersom ditt hcg steg för att sedan snabbt sjunka tror jag att din kropp stötte bort embryot. Styrkekram

  • Cathy

    Solkattan; ja, det låter ju som om det är embryot som inte vill utvecklas vidare...om det nu är så att du tog tillräckligt med IL och i tid? Sorry, tjatar om det för att jag sett att Dr D ordinerar IL dropp lite för sent innan FET. Man ska börja i tid och även med kortisonet. Helst månaden innan. Men om det nu är äggen och att de inte utvecklas vidare så skulle du göra (nästan iaf) underverk med Q10. Allvarligt. De behöver energi för att utvecklas (Q10) och alla äldre ägg har mindre energi i sina mitokondrier. Jag minns hur våra embryon slutade utvecklas dag 5/6 även om äggen från början såg fina ut. Men efter att jag tog Q10 så blev det ju annorlunda. Eftersom du nu ska googla imorgon så googla Q10/egg quality/age osv. Hittade en bra video på youtube, ska posta länken lite senare. Jag menar bara att vid 40 hinner man ännu göra några ivfer, innan man övergår till ÄD...kram

  • Cathy

    Zwillinge; åh molvärk låter lovande Ruva lugnt du! Hoppas hoppas!

    barcelona: med lågt AMH skulle jag absolut ta dhea! Det finns många studier som visar att den ökar AMH värdet. Annars vad gäller protokoll är svårt men har läst att i vissa fall är kort att föredra för att inte äggstockarna ska 'stängas ner' och behöva starta om igen och kan då vara trögstartade och ge färre ägg. Särskilt för lite äldre. Annars är väl det viktiga att äggen växer i jämn takt och det gör det inte för alla med kort metod. Om du har LH värde som är relativt lågt så skulle jag föredra menopur som innehåller även LH. Men eftersom puregon innehåller endast FSH så brukar det generera fler ägg. Haha, du blev säkert inte klokare nu men kanske du kan ta upp dessa funderingar med Falun. De verkar ju relativt vettiga i denna ivf karusell. Och Q10 rekommenderar jag förstås också Uniquinol formen.

  • Cathy

    barcelona; testa testosteron och dhea så får du veta dina värden. Jag tror att endon mest blommar upp av östrogen. Har läst på om dhea och det verkar som att små doser (särskilt under 50mg/dag) inte påverkar testosteronnivån nämnvärt. Om dina ägg varit mogna vid ÄP så kör puregon, den ger säkert fler ägg.

    MoM; tråkigt att ivfen inte lyckades. Hmm, svårt att säga vad för blödning du hade. Hormonobalans efter ivfen?

    leah: jag tycker absolut du ska medicinera mot högt prolaktin. Kör prolaktinet i botten. Då får man bästa balans mellan de andra viktiga hormonerna. Jag kör en sådan kur just nu, berättar sedan hur det gick. Melatonin rekommenderar jag inte, så stor positiv verkan har den inte på äggen och sänker dessutom östrogennivån, så inte att föredra...Vill man ta vitaminer och tillskott så tycker jag man ska satsa på ett multivitamin, D-vitamin (D pearls, finns på apotea) och Q10. Lipoinsyra förbättrar också äggkvaliteten.

  • Cathy

    Oj så det skrivs här

    lill: har inte varit hos Hybinette men rekommenderar inte honom så där direkt. Har hört av många att han har ett 'standarupplägg' och tar mycket betalt. Dina spottings - som första steg, ta ett prolaktinvärde och är det inte lågt så börja med pravidel för att sänka det. Då höjs ditt progesteron/östrogen naturligt av kroppen och du blir av med dina spottings! Har gjort det själv så jag vet att det funkar!

    leah; ditt prolaktin är högt.... Q10 fungerar säkert för dig men om ditt prolaktin är högt så har du möjligen inte äl (äl stickor kan ge utslag ändå!) eller dina ägg mognar inte som det ska och då kommer ju inget bra ägg ut. Pravidel, pravidel, pravidel Ja, vi funderar på syskon. Det är nu eller aldrig

    Linnea: jag tar pravidel mot prolaktinet. Får provsvar imorgon och då vet jag vad jag ligger på men mitt mål är att få prolaktinet ner på det lägsta ref värdet.

    Snartlycklig; Hej! Det var ett tag sedan. Hur har du det?

    astmatiker; jag tog Q10 ett par veckor in i min graviditet för jag visste inte att jag var gravid. Ingen större risk men det är sant att det finns lite studier på gravida.

    Kram på alla!

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!