• Cathy

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    trex; det finns två olika typer av cystor, den ena typen försvinner av sig själv (oftast på ett par månader) medans den andra typen inte brukar göra det utan behöver opereras. Vet du vilken typ av cysta du har och hur stor är den? Hur länge har du haft den nu? Eftersom en cysta som kommer och går av dig självt växer tack vare LH och FSH så är det inte bra att påbörja en stimulering med en cysta, speciellt om den är lite större. Om du nu råkar har den andra sorten (som inte försvinner själv) så är det lika viktigt att få bort den så att den inte stör en implantation av ett embryo. Gå till en gynekolog som kan tala om för dig vad för cysta du har, din klinik verkar inte riktigt bry sig. Lycka till kram

  • Cathy

    trex; det låter ju som om den inte kommer att försvinna själv utan måste tas bort. Landstingsförsöket kostar ju inte dig nåt men tror jag ändå själv skulle avvaktat med försöket och fått veta exakt status på cystan och tagit bort den om det behövdes. För en cysta kan vara 'i vägen' vid en implantation. Du hade inte varit ner till Dr D? Han kunde ju gett dig exakt besked.

  • Cathy

    Snart lycklig; papaya ska man inte äta om man vill bli gravid/är gravid. I vissa kulturer använder man papayafrön som preventivmedel..gurkmeja är också något man ska undvika.

  • Cathy

    Nja osäker på om gurkmeja är bra ens innan. Diskuterade det med en annan tjej här på FL vars (svenska) läkare hade gett henne rådet att skippa gurkmeja helt och hållet så länge hon ville bli gravid.

  • Cathy

    pink lily; jag har gjort det 'alternativa' salivtestet (såldes då av Scandlab) och det analyserades av ett lab i USA och det bara bekräftade att jag hade uttröttade binjurar. Kortisolvärdet var ok på morgonen men alltefter dagen gick så sjönk värdet. Om man i Sverige får ta ett salivtest så är det ju ett på morgonen som ofta ger ok värde och då får man ju ingen behandling. Men har du tur att hitta en endokrinolog som 'vill' hjälpa så kör på! Den erfarenheten jag har dock är att de flesta svenska läkare inte vill behandla uttröttade binjurar med kortison. Och i många fall kan man faktiskt behandla själv med hjälp av kosten/vitaminer och mineraler. Eller ta hjälp av en duktig näringsterapeut. Eller så kan du boka tid hos Hybinette?

  • Cathy

    Det är klart att det inte är bra att äta mängder av något men nu råkar gurkmeja och papaya vara sådana livsmedel att man inte behöver leva på endast dem för att påverka sin fertilitet. Här en studie på gurkmeja och dess påverkan på fertilitet ajpls.com/admin/issues/pissue127.pdf Vi är så inriktade på att tänka antiinflammatoriskt i den här tråden att det lätt blir för många alternativa preparat som varken gör till eller från eller gör mer skada än nytta. Och i längden så är det trots allt våra immunmediciner som spelar mest roll (förutom en normal vettig kost).

  • Cathy

    pink lily; jag känner till de där hemma testerna man kan göra själv. Den jag tyckte funkade bäst och gav nån slags antydan till mina binjureproblem var den med blodtrycket. Har du testat den? Efter salivtestet beslutade jag att testa kortison och det gav mig plötsligt tillbaka den orken jag tidigare hade att jag tyckte det bekräftade mina binjureproblem. Att ta kortison själv kort tid, låg dos är helt ok. Helst hydrokortison med tanke på en möjlig subklinisk kortisolbrist .om ditt tsh ligger över ref värdet och du precis innan inte gjort ivf (eftersom östrogenet kan höja värdet rätt mycket) så ska du absolut börja med levaxin! Men har du även problem med binjurarna så kan du först må jättebra av levaxinet men efter en tid när det kickat igång även binjurarna så kan du börja må sämre om du inte tar även kortison. Och det där kan tyvärr inte våra läkare.

  • Cathy

    Zwillinge; ditt FSH ligger väldigt bra nu! intressant är även hur ditt LH ligger, inte för lågt och inte för högt, i samma nivå med FSH är bra för bra ägg

  • Cathy

    Åh Snart lycklig, äntligen händer det stora du väntat på. Jag tänker på dig och önskar av hela mitt hjärta att allt går väl. Tänk på hur stark du är som kämpat dig till alla dessa fina ägg! Stor kram

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!