• TWH

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Ninninn skrev 2012-12-22 08:53:06 följande:
    TWH: hur ofta ska du ta il nu? Och hur hög dos pred tar du?

    Grattis! Jag har fått il: 3 dgr innan bim, sedan 8 dgr senare och nu 9 dgr senare. Jag hade också tagit il 3,5 v innan äl i och med ivf-en. Du har väl tagit dag 10? jag har fått ordinerat 10 på morgon och 5 kväll när det gäller pred. Fragmin, trombyl o pred började jag med innan jag plussade, så fort jag misstänkte och det var ca 6 dgr innan bim.
  • TWH
    enäggs81 skrev 2012-12-22 10:31:39 följande:
    Jag har inget i denna tråd att göra men jag brukar läsa den ofta och har märkt att ni besitter mycket kunskaper. Därför har jag en fråga till er experter! Jag gjorde en IVF behandling för 2 månader sen som sket sig. Fick 2 ägg i frysen. Nu är det ett FET på gång med ÄL tester. Har inte fått nån glad gubbe på ÄL testerna. Så nu lutar det åt FET i januari. Men vem säger att ÄL testet kommer ge utslag i januari?! Min läkare vill inte ge mig tabletter för att framkalla ÄL eftersom han anser mig frisk! Vadå ska man behöva vänta flera månader mellan försöken . Nej tack! Vad hade ni gjort? Han har inte ens kallat mig för någon undersökning efter förra IVF:en. Funderar på att byta klinik snart . Går på CVL privat....

    Hej! Jag kan inte så mkt om detta men själv skylle jag ändå invänta min naturliga äl, brukar du ha den sällan? Jag blir spontant gravid men skulle försöka ivf för att kunna sköta och kontrollera min immunmedicinering. Det gick åt pipan, jag upplevde att min kropp inte responderade på alla tillsatta hormoner etc. Därför tycker jag du ska vänta tills dess att kroppen är naturligt redo, med normala slemhinnor etc. Lycka till💝
  • TWH

    Jag vet faktiskt inte, men clearblue brukar väl funka. Det är inte så konstigt om kroppen är lite i ofas månsden efter ivf, skulle jag tycka. Jag känner inte att jag kan så mkt om detta, kanske ngn annan mer kunnig på ivf kan svara?

  • TWH
    Ninninn skrev 2012-12-22 11:43:24 följande:
    TWH: har D ordinerat dig il så ofta nu då? Är de bara nu i början?

    Ninnin, han ordinerar mig utifrån de fbc jag skickar ned till honom så jag vet inte hur det kommer att se ut framåt. Jag tycker du ska meddela honom att du är gravid o köra på hans ordinering! Har du börjat m fragmin, pred, trombyl? Vilken dag i cykeln är du?
  • TWH
    Ninninn skrev 2012-12-22 15:44:27 följande:
    TWH: Jag är på dag 26 idag och började med asprin, fragmin och progesteron idag, pred har ja redan ätit sen ägglossning! Kanske ja ska betala för hans hjälp ändå då?!!!! MEN kommer få panik om han inte svarar på mina fbc då har man liksom betalt helt i onödan..

    Ok, han har svarat på alla mina mail sedan jag blev gravid nu, bra att du har köprt pred sedan äl och bra att du börjar m fragmin o co nu också. Jag sökte på undersköterska o dropp och jag får fram attde inte får sätta dropp tyvärr. Kan du ringa sjukhuset? Kan din moster hjälpa dig till ngn annan? När är hon tillbaka?
  • TWH

    Absolut, skriv pregnant i subject. Jag har fått hjälp m fbc av flera olika läkare så vårdcentralen borde kunna hjälpa till, dock bör du ju kunna få svaren snabbt. Jag vet ju var du skulle kunna få il i sthlm men du är väl i gbg? Har du dr Ds ordinering så du kan skriva ut den till en svensk läkare? Alla mina har varit villiga att hjälpa till om en annan läkare har gjort ordineringen.

  • TWH
    Ninninn skrev 2012-12-22 16:24:21 följande:
    TWH: ja har en tjej som kan hjälpa mig med dropp problemet e bara att hon födde en pojk i onsdags så ja kan liksom inte med att ringa, vet ju att hon har fullt upp nu + att De är julafton snart :( jobbigt detta är alltså att man ska vara så beroende av andra! Min moster kommer tyvärr inte tillbax förrens om 6 veckor och de är ju även hon som tar fbc på mig så ja får försöka på en vårdcentral men va säger man där? Bara att man vill ta fbc eller? Mailade precis mina senaste fbc till D den som ja tog förra tisdagen, han svarar ju inte på den men kanske han svarar om ja säger att ja fått plus idag!

    Jag tycker du ska fråga din vän om hon ev har ngn annan som kan hjälpa dig, förstår att det tar emot men vad är alternativet?
  • TWH

    Be honom skriva en ordination när det gäller il infusion så att du kan visa för läkare här vilken blandning av natriumklorid o il du ska ha.

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!