• trex2013

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Ingrid1989 skrev 2014-05-19 23:05:11 följande:
    Hej tjejer! Ville bara hojta att efter tre dagars inbektioner och fem dagars pergotimeknaprande och en del predenisolon åkte jag idag till Falun. Tack o lov hittades både fina äggblåsor och min vänsta äggstock denna gång. Värdet var bra och jag fick även första påsen IL. Ett extra vul på fredag blir det för säkerhetsskull och förmodligen äp i början av nästa vecka. Jag vet dock inte när nästa il blir av. Det va tydligen lite olika? Vi pratade en hel del om il jag och sköterskan och hon tycker det är jättetrist att inte fler erbjuder den tjänsten. Varför ska det behöva vara så svårt?! Tittade nyss på alla fem filmer. Vackert och innehållsrikt!! Hoppas det blir många visningar på dem!! Bra jobbat! Håll någon tumme extra åt mig nu och att det går så långt som till ET, och denna gång med två ägg:)
    håller tummarna! :)
  • trex2013
    Redan47 skrev 2014-05-20 10:35:09 följande:
    Det finns ett nytt märke med solskydd som heter Eco Cosmetics Solkräm, de marknadsför det så....

    Weleda gör inte längre solskydd då de inte kan garantera eko och det deras varumärke står för, och samtidigt hålla solfaktor.

    Det mest naturliga är cocos fett ekologiskt, solhatt och skugga. Samt som en hudläkare sa till mig; vit blus. Och låta bli att just sola mitt på dagen solen, var man än är på jorden. Det finns en bra lista på soltimmar på strålskyddsinstitutets hemsida. "Min sol tid" www.stralsakerhetsmyndigheten.se/start/Sol-oc.../
    jojobalojan ger ett naturligt skydd på ca spf 4 sen brukar jag använda green peoples solskydds creme. den funkar bra. :)
  • trex2013
    RobSab skrev 2014-05-20 10:57:44 följande:
    Hej tjejer!
    Jag var i Falun igår för äggplock. 10 ägg fick de ut.
    Nu ringde de och sa att 3 har blivit befruktade. Jag bad om att få 2 vid återförandet och det var inga problem (jag har aldrig fått två tidigare trots upprepade försök från min sida. Här i Uppsala sa de blankt nej) samt får IL vid återförande och har fått hjälp med alla blodprover.
    Testdagen kommer vara på min 28-årsdag och det är då vårt 7e ivf efter 7 års tid. Det kan banne mig inte bli ett minus, eller hur?! ð
    håller tummarna , nu ska allt gå vägen!   :)

  • trex2013
    Snart lycklig skrev 2014-05-20 22:20:49 följande:
    Jag är lite glad idag för mina blodprover, FBC, var riktigt bra. Jag behöver inte ens ta IL nu i veckan, får se efter nästa veckas blodprov. Mitt TSH hade nu gått ned till 0,7, mitt prolaktin låg på låga 47 (t.o.m. under det lägre referensvärdet). Mitt TPO hade minskat ytterligare, nu till 75. Detta innan jag ens börjat med Neupogen och Prednisolon. D var säker på att det var hysteroskopin som balanserat immunsystemet. Vet inte om mina två Humira påverkar oxå, eller om det endast påverkar Tnf. Däremot trodde han att jag fått svampinfektionen pga av att mitt immunförsvar nu är lägre. Hur som helst ordinerade D igår en ytterligare en Diflucan-tablett (min andra) och det känns att det går åt rätt håll. Gyn sa idag att det var rött men inga svampbeläggningar (ja, jag vet, låter äckligt) och hon ansåg inte att något annat än möjligen utvärtes salva behövs, liksom vad D sa ikväll. Båda säger tydligt att det inte påverkar kommande transfer. Jag är nedreglerad och min första Progynon-tablett är tagen. Börjar med Prednisolon imorgon och Neupogen-injektioner på torsdag.
    heja heja! kram
  • trex2013
    Snart lycklig skrev 2014-05-21 19:22:49 följande:
    Hjälp! Är det någon annan som haft oerhörda kramper i äggstockarna el däromkring, vid nedreglering och började med Progynon igår. Varit ute och gått mkt idag, men bara lugnt. Varit på akupunktur i em, men det har jag ju gjort "tusen" ggr. Jag har riktigt ont!!!! Vet inte vad jag ska göra el ta vägen. Aldrig haft såhär. Behöver inte gå på toa och göra nr 2 så det borde inte vara det. Någon? Orolig för att äggstockarna vridit sig el ngt, men de var ju "tysta och lugna" igår hos gyn.
    jag brukar inte ha kramper men blir väldigt öm nere i buken under nedregleringarna. om jag ex nyser så känns det som om äggstockarna rycks lösa och det är en djävulsk tillfällig smärta. hoppas du inte har lika ont i dag?
    kram
  • trex2013
    Snart lycklig skrev 2014-05-22 09:46:50 följande:
    Trex2013, förra inlägget var till dig, blev lite konstigt. Tack för svar om kramperna. Det är bättre. Det var riktigt hemskt, fruktansvärd smärta och kramp. Kom på att jag hade en burk papaverin, som jag fått av min gyn. Det är för kramper. Fick det en gång när har var där och orolig för om jag hade några cystor. Jag hade inte det (vilket jag visste, för det var bara en anledning som jag sa för att få komma dit). Hur som helst pratade hon om gångar i tarmarna etc, jag lät henne hållas och tog tacksamt emot receptet, när hon förklarade att denna medicin har de sedan länge använt i hennes land i samband med ivf. Man tar denna efter insättning för att minska risken för kramper o dyl. Hur som helst tog jag en tablett och efter en halvtimme var det mkt bättre. Det släppte. Tog en till innan jag skulle sova. Det konstiga är att jag nu har som träningsvärk och är öm precis där det krampade. Ska ta upp både kramperna och medicinen ned D.
    Vad skönt att det känns bättre nu. jo lika bra att du nämner det till Dr D.
    Låter som du hittat ett bra hotell, lika bra att lägga en slant extra på bra boende så slipper du stressa.
    Du får gärna berätta sen hur boendet var.

  • trex2013
    Solkattan skrev 2014-05-22 12:21:17 följande:
    Snart lycklig: Åker du nu i helgen..? Jag är mer nervös inför din resan än för mitt stundande försök... så mycket som du har slitit så framstår mitt eget slit som en "piss i rymden". Men vi har ju alla "olika" problem men samma mål... :). Kan inte önska nog med lycka till (eller kanske break a leg?) inför din resa....

    Kan Ni tänka Er.... det har kommit till en lösning...!!!! jag kommer få 3 st remisser för blodprovstagning..!
    Det går alltså att kryssa i nån ruta på remissen när den skrivs att det är jag som privat person som ska betala fakturan. Är så himla glad att jag slipper åka till Stockholm eller Eskilstuna eller liknande bara för ett ynka blodprov. 3 prover räcker visserligen endast till ev. positivt test. Men "bättre" än inga remisser alls!

    Ni som "kan". Jag var övertygad om att jag skulle få progynon som östrogen nu inför stimulerat FET. Nu när jag hämtade ut medicinerna igår så har de skrivit ut Femanest. Bör jag meddela Dr D om medicinbytet...? Eller är de helt jämförbara..? Nån som vet..?
    vilken lättnad att det löst sig med blodproverna! =)
  • trex2013

    Bakslag för mig i dag.. Var på UL för att kolla hur nedreglerad jag är. Visade sig att endometrios cystan nu har växt sig så stor att de inte kunde se vänster äggstock.


    Läkaren var förvånad över att inte IVf kliniken sagt något om att cystan borde opereras bort. Risken finns att jag blir av med vänster äggstock om de opererar. Någon med liknande erfarenhet?


    =(

  • trex2013
    NinaCamilla skrev 2014-05-26 15:31:25 följande:
    Jag har endometrios också och blev av med min vänster äggstock i förra året. Jag har gjort flera ÄD försök utan att lyckas och jag misstänkte att det var endo som spökade. Enligt Serum är det viktig att bli av med inflammerad äggstock eftersom den läcker vätska i livmoder och förhindrar äggen att fästa sig. Innan dess har varken min IVF-klinik eller ÄD-klinik givit mig info att jag borde operera mig. Hoppas att du får hjälp nu och kan fortsätta vidare.
    Hej och tack för svar!

    Grejen är det att av all info jag hittat så står det på vissa ställen att man bör operera bort  cystor som är större än 5cm. På andra ställen står det att man ska helst undvika det eftersom man minskar ägg reserven avsevärt + att man med stor sannolikhet hamnar i ett förtidigt klimakterie. snacka om att välja mellan pest eller kolera.

    www.inviafertility.com/ivf/drvkarande/do-endometrioma-cause-a-decrease-in-amh-levels/

    www.centerforhumanreprod.com/endometriosis_infertility.html

    " AS fertility specialists we, however, are always concerned about the surgical treatment of endometriosis: especially if surgery involves the ovaries, we often see that such surgery ends up removing the last vestiges of functioning ovarian tissue, and puts the patient into menopause. CHR, therefore, rarely recommends surgery before patients have completed their families."

    Ja, min ivf klinik i umeå har inte sagt ett ljud om att det bör opereras utan det var en gynekolog på orten som jag inte haft tidigare som reagerade på detta i dag. Hur länge har du gått via Serum?

    Hur går det för dig nu. Medicinerar du fortfarande eller kan/kommer du kunna påbörja något nytt försök igen i år?


Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!