• Snart lycklig

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Tack Södertjej!

    Skönt att du kommit en bit på vägen med din acceptans. Starkt av dig! Man lär sig nog leva med det, även om sorg kommer upp då och då. Kommer inte ihåg hur gammal du är, men om du har några år kvar till 50-51, så är det som du säger, du har tid att ändra dig. Se på mig, fyller 49 innan förlossning.

    Stor kram.

  • Snart lycklig

    Tack Ananda B!

    Sådan otur med embryona. Du väljer ändå att se det positiva i det hela, att du får stressa ner, vilket säkert gynnar dig. Du hinner mentalt att ställa in dig.

    Hoppas verkligen på bättre tur vid nästa försök.

    Stor kram till dig också.

  • Snart lycklig

    En fråga till ni som varit gravida. Kommer inte ihåg vem som skrev om detta tidigare.

    Min fråga är om det finns någon annan kontroll än notch som man bör göra? Har för mig att det finns två tester för flödet, men inget som vanligtvis erbjuds. Vill vara påläst (och krävande) nör jag blir kallad till besök hos specialistmödrarvården.

    Tacksam om någon vet. I så fall också vad är skillnaderna på undersökningarna?

  • Snart lycklig

    Jag har ju tagit Neupogen sedan en bit in i behandlingen inför ÄD som givit mig denna graviditet. Jag har också tagit IL. Jag har tagit FBC 1-3 ggr i veckan hela tiden. Likaså IL. Tog mitt 25:e IL idag och är idag i v16 (15+1).

    OBS! Jag tillhör extremfallen, med som det verkar otrolig "jobbig" immunproblematik. Har inte hört ngn som tagit lika mkt, så värre än så blir det inte. ;) Antagligen mkt mera sällan.

    Mina Leukocyter och Netrofila granolocyter har legat mellan/omkring 60-70 när jag tagit/tar Neupogen.

    Har inte heller läst om ev biverkningar av Neupogen. Har inte vågat och vill inte stressa upp mig.

  • Snart lycklig

    Singhali: Jag tog två Humira i maj. Gjorde ett FET i juni och ett i juli. Sedan ÄD i november och jag är ju nu gravid.

    Vid samtliga har jag tagit Prednisolon, Neupogen, Intralipider, Clexane och Baby Aspirin.

    Vid min första ÄD i november som givit mig min graviditet (fick tidigt missfall med mina egna ägg i juni), har jag sedan i november tagit 26 IL, ca 200-250 ml per gång, 30 mg Prednisolon, samt en hel flaska Neupogen injektioner varje kväll. Ännu inte trappat ned ngn av dessa immunsänkande mediciner, då min immunbalans inte är helt i balans. Är idag i v17 (16+0).

  • Snart lycklig
    singhali skrev 2015-03-01 09:45:27 följande:

    Har någon av er någon aning om hur snabbt Neupogen börjar verka till att se någon förändring i FBC? Vilken dos har ni haft och hur långt efter första neupogen dos har ni testat FBC?

    Har ni tagit intralipider även efter transfer innan testdag menar jag? 


    Syns redan lite på flrsta FBC efter svar med Neupogen. Började med halv flaska per dag och ökade innan transfer till hel flaska. Allt beroende på värdena efter taget FBC. Dos och FBC alltid taget efter ordination av min läkare D förstås. Intralipider likaså. Ja, jag tog ett IL sex dgr efter 5-dgrs-transfer, men damma dag visste jag också att jag var gravid, alltså innan testdag.
  • Snart lycklig
    singhali skrev 2015-03-01 09:58:26 följande:

    Tack snart lycklig hur långt efter första neupogen dos var det du tog första FBC som det märktes en liten förändring?

    Hur långt innan et började du med Neupogen?


    Kan vara olika för olika personer och åkommor, så bäst att kolla med din behandlande läkare. Neupogen tas alltid under sträng läkarkontroll.

    Kommer inte exakt ihåg hur jag gjorde. Måste då kolla i mitt Excelark och i gamla mejl, vilka jag inte har tillgång till just nu härhemma.
  • Snart lycklig

    Carrey, jag blir uppriktigt rörd av att höra att du orkat och velat ta del av min historia. Det har varit en lång kamp, men idag känner jag mig "äntligen lycklig" istället för "snart lycklig".

    Jag önskar dig all lycka till!

    Lite nojjig som jag är, gick jag på drop-in till BM idag för en extra koll av hjärtljuden, då det är nästan två veckor till RUL. Tickade på som bara den, 164 slag/min och bebisen sparkade och sparkade. Vi hörde det med dopplern, men jag kände inte sparkarna samtidigt, så få nog vänta ett tag till på det. Idag lördag vecka 18 (17+2). Ofattbart!

  • Snart lycklig
    HRE skrev 2015-03-08 13:46:52 följande:

    Nu är stora nojandet igång! Satte in två embryon i fredags. Under natten fick jag svettningar och frossa, sen dess har jag mått fint. Så här skrev Dr. D: It seems that this time your body is in better condition and you had implantation and attack. Let's keep fingers crossed now.

    Förra gången blev jag sjuk - varade i flera dagar. Så antingen så har äggen stått emot attacken eller så var det snabbt överstökat den här gången.

    Mentalt och fysiskt är jag starkare än på länge - både min egen akupunktör och akupunktören i London tyckte det. Kan säga att ingen akupunktör har någonsin sagt att jag har bra puls och det har jag tydligen nu. Dessutom så var akupunktören i London gravid och det tog jag som ett mycket gott tecken;.)


    Exakt så reagerade jag första dygnet denna graviditet. Jag håller allt som kan hållas för dig nu.
  • Snart lycklig
    Ananda Balaganapati skrev 2015-03-12 15:11:23 följande:

    Häääärligt Snart Lycklig... Så glädjande! Glad 



    Tack rara! Hur går det för dig?

    Lite ego: vi var på RUL imorse och allt såg normalt ut. Exakt stl för tidpunkten (v19, 18+6). Vi blundade när de skulle mäta lårbenen, så vi inte skulle se om det är en flicka eller pojke. Jag var så nyfiken, men knep ihop ögonen tills de sa till att vi fick titta igen. Kan inte förstå att jag går in i v 20 imorgon. Trodde aldrig jag skulle få uppleva detta, då allt varit så motigt i min långa kamp.

    Jag hoppas för er alla som kämpar!
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!