• trex2013

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Vilaa skrev 2014-04-17 11:13:09 följande:
    Ibland får mannen stå tillbaks ;) Har mailat ett föreslaget datum nu, ibland måste man chansa i livet!
    Vad tuff du är som far själv! jag vet att det är ju flera i tråden som har farit själva tidigare.
    Känner mig osäker på det mesta just nu men man kanske blir tuffare ju mer man (tyvärr) fått gå igenom?

    Jag är i varje fall oerhört imponerad över hur modiga och så mycket kunskap ni alla har! Jag har ju inte så mkt erfarenhet att komma med ännu men jag lär mig ju hela tiden så jag hoppas att jag också kan hjälpa/stötta någon i min tur.
  • trex2013
    Snart lycklig skrev 2014-04-17 12:13:35 följande:
    Välkomna ni nya! Hoppas denna tråd kan bidra med lite hjälp till er.

    Glad påsk!
    Tack och detsamma till dig! hoppas att din påsk blir bra trots allt tråkigt som hänt. Jag har följt er allas resa sen i höstas och vet hur mycket du och ni alla kämpar.

    stor kram till dig
  • trex2013

    lill111 och Solkattan - jag känner så igen mig  i era tankar och hur ni känner er, fastän jag inte genomgått lika många behandlingar och tråkigheter ännu. Det där svara hålet man hamnar i titt som tätt som slukar en totalt. Att gå upp ur sängen på morgonen och orka jobba (med "happyface" påslaget) är en bedrift bara i sig.
    Många kramar {#emotions_dlg.flower}

  • trex2013

    En fråga till er som vet.
    Jag ska äntligen börja med lång nedreglering (synarela) på måndag den 28/4. Det pågår i ca 5-6 veckor.
    Är utredd blodproppsbenägen och ska ta maxdos heparin (innohep) under min IVF behandling. MEN behöver jag verkligen börja ta sprutorna under själva nedregleringen? Vid start av Menopuren kan jag förstå att det behövs men redan nu?
    Jag slutar knapra Waran på söndag, känns skönt att slippa råttgiftet. ;) även om jag är djävulskt spruträdd.

  • trex2013
    Redan47 skrev 2014-04-23 16:23:34 följande:
    Jag tycker absolut du ska följa ordination på heparin. Du behöver ju ersätta waranet. Efter npgra gånger är du immun mot sprut rädsla. Be din läk/ask om hjälp så kommer det säkert kännas bättre än att göra det själv första gången.

    Åter oå hotellet efter dagens hysto i Aten. Ärrvävnader togs bort. Hoppas det var orsaken till skörden av minus.
    Tack för ditt svar! Ska försöka få ta i en läkare som kan ge mig besked. Har ätit waran i snart 6 mån pg av blodproppar.

    Gör du hysto under bedövning eller narkos, och har du mkt ont nu efteråt?
    Hoppas att det hjälper dig nu.
  • trex2013
    lill111 skrev 2014-04-23 19:50:52 följande:

    Tack gulliga du - ja det där falska leendet, avskyr verkligen det det är såååå omig....jag som alltid var den goa superglada tjejen som alla sa till mig att det är så kul att se och möta dig, för du är alltid så glad, man blir på bra humör av att träffa dig - det stärkte verkligen - nu är det ingen glad tjej längre----detta tar verkligne döööd på mig...usch, sorry, men ville bara beskriva känslorna - jobbar varje dag för att hitta tillbaka - och när man väl är där, då är det dags igen för det svarta hålet - så har det varit för oss...

    Hoppas det går bra för dig nu!! Kram
    Känns skönt att veta att man inte är ensam, precis så har det varit för mig också. Den glada fasaden börjar rämna, stackars sambon hemma som får ta all frustration och tårar när ingen annan ser.

    Tack, och en STOR kram tillbaka!
  • trex2013
    Redan47 skrev 2014-04-24 12:18:15 följande:
    Trex, hysto under narkos. Tog ca 30 min. Jag vet inte hur länge jag var borta. Men man får bara en släng av narkos typ. JG har lite mensvärk. Jag tog en alvedon 1g före op, förebygga värk sedan tog jag en till 4h senare. Då jag kände det började mola. Eftersom jag inte visste hur ont det skulle bli, förebyggde jag. Jag var jättetrött på kvällen, somnade 1930 ich sov till 21. Somnade om vid 23. Idag lite mensvärk slängar klarar utan alvedon. Blöder lite ljusrött. Jag hoppas verkligen detta kan ge oss chans att bli gravida i maj.
    Tack för infon, hoppas värken lättar. Tror nog detta är något för mig eftersom jag har endometrios bla. Ska starta mitt sista landstingsförsök nu på måndag och plan B är att vända mig till Aten om även detta försök också misslyckas. Jag håller tummarna för dig nu! kram
  • trex2013

    Nu är jag äntligen på gång igen, startade med nedregleringen i dag.


    Förra veckan så bråkade jag mest med olika läkare från IVF kliniken för att försöka få utskrivet prednisolon igen (som jag fick vid mitt förra avbrutna försök innan jag fick blodpropparna.)


    Kunde inte bli så förbannad som jag egentligen ville på dem för då hade de väl vägrat skrivit ut något alls åt mig. Den här läkaren hade iaf läst min journal den här gången. Vilket inte andra gjort tidigare.


    Hon ifrågasatte så klart VARFÖR jag ville ha kortisonet utskrivet, jag förklarade att det kan hjälpa till att dämpa att dämpa mitt  immunförsvar iom att jag har Endometrios. Då säger läkaren att det finns inte några tillförlitliga studier om att detta alls hjälper. Tror ni att jag var nära att be (ursäkta) kärringen att fara och flyga..!?


    Men jag försökte hålla mig så lugn som jag kunde så till slut efter att vara mycket påstridig så gick hon med på att skiva ut det ändå. Det lät som på henne hon bara skriver ut en burk på 5 mg eftersom hon sa att jag bara ska äta det i samband med ET och till testdag. Rekommenderad dos 5mg och sen 10mg vid ET.  5mg är ju  knappast verksam, det vet vi ju alla här…  =(


    Tänker att om det skulle gå bra denna gång så behöver jag ju äta kortisonet till minst v12-20. Det kommer det knappast att räcka till eftersom jag planerar äta en högre dos.


     


    Har kanske någon av er någon burk över som jag skulle kunna få köpa?! Vet inte annars hur jag ska kunna få tag på mer prednisolon?


     


    Så här ser min (egna) planering ut inför behandlingen.


     


    Prednisolon minst 10mg öka till 15 efter ET. Trappa ner till v12 -20 (OM jag får tag i mer kortison!)


      Trombyl : Fick inte det utskrivet. Ska istället äta Albyl Minor (1/3 dels barnalbyl motsvarar 75g Trombyl dos)


    Innohep 2 st sprutor a 4500 morgon och kväll (eftersom jag nyss haft proppar och är blodproppsbenägen)


    Progesteron (LUTINUS) 3x1 börjar ta dem samma dag som ägguttaget. Har kvar lite sen tidigare så med det jag får utskrivet så borde det räcka ca 4 veckor.


     


    Vitaminer dagligen (sen december 2013)


    C vit


    D vit


    E vit


    magnesium


    zink


    q10 (trappat upp så ligger jag på 700mg sen i helgen)


    bipollen


    folsyra


    jättenattjusolja


       Fiskolja (inte varje dag men några gånger i veckan)


     


    Ska 2-3 v innan ET skippa kaffe, gluten och dra ned på mejeriprodukter samt börja dricka citronvatten några dagar i veckan.


     


     


    Kommentera gärna om något ser helt galet ut är ni snälla!


    =)

  • trex2013

    Opps glömde skriva att jag varje dag nu också dricker en varm kopp buljong med gurkmeja och ingefära. =)

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!