• stegen

    Vi som försökt ett tag utan plus

    Pastell1983 skrev 2013-03-26 15:32:01 följande:
    Övertrycket ska max ligga på 140. Men blodtrycket kan variera mycket under dagen eller beroende på om man är stressad. Jag mäter alltid rä'tt högt hos läkaren medan hemma inte alls så högt



    Tack för hjälpen, är ju lite förvirrad just nu har alltid förr haft lågt blodtryck vilket de sagt berott på att jag är lång och smal men det är ju inte ofta man mäter det om man inte har några problem, vilket jag hade förr med mycket yrsel och svartnande för ögonen.

    Kan tänka att det är lätt hänt det stiger när man är hos läkare osv. Nu mätte hon i rätt ordning, först lyssna hjärtljud sen blodtryck, lugnande effekt!

    Men tack än en gång!!
  • stegen

    JZ: ja, denna tråden är så bra så mycket kunskap samlat! Och alla underbara tjejer!

    Stor kram!!

  • stegen
    Em me skrev 2013-03-27 16:04:53 följande:
    Jo har kollat där massa... Men blir så rörig i huvudet och vågar tillslut inte äta nått:s haha, paranoid much;)



    Kaffe ska man dra ner på, men ärligt så har jag inte gjort det, det har istället många gånger varit lugnande för mig! Men man behöver inte dricka 10 koppar om dagen, tror det rekommenderade är 2-3 om dagen.

    Sent det mögelost du bör tänka på att inte äta. Inte komma i kontakt med kattbajs osv.

    Köttbiten är jag inte insatt i då jag ju inte äter det i vilket fall som.

    Men viktigast är att du äter, det mår lilla fröet bäst av!!

    Kram
  • stegen

    Så får jag berätta om vår ekonomi, ganska enkel. Sen den dagen vi flytta ihop för snart 8år sedan har vi haft gemensam ekonomi.

    Räkningarna betals från någon av våras konto och den som har närmst till kortet betalar i affären, och det är ju så enkelt att föra över pengar mellan kontona om det behövs. Så hos oss finns inte mina och dina pengar utan det är våra

    Sparande görs ju också lätt från internetbanken så inte heller där spelar det någon roll från vems konto vi för över från!

  • stegen

    Maramina: är det inte så att pm man nu binder sig på 20 år och väljer att sälja efter 10år så får man "lösa" förlorade räntekostnader till banken?

    Vi satte vårt på 10år, tyvärr för oss sjönk räntan bara månader efter och nu när vi ska sälja så har jag förstått det som att banken ska ha en summa pengar för den kvarstående tiden av vårt lån för att de förlorar ränta?

  • stegen
    Lillnosen skrev 2013-03-27 23:03:10 följande:
    Precis de tankarna vi är inne på Maramina! vi tänker att om vi tar 20 år så har vi större möjligheter om någon händer... vi har jämkning redan, på så sätt får vi mer att spara varje månad och få ränta på (istället för att staten får ränta på våra pengar!).

    Hm, den aspekt tänkte vi inte på stegen! Ska ta upp det med bankmannen. Men det är inte så att det är bindningstiden på räntan som man måste betala för? Känns ju knasigt om ni måste betala ränta för förlorad amorteringars, ett bottenlån får ju faktiskt vara amorteringsfritt! Det skulle ju innebära att det nästan straffar sig att amortera av lånet????



    Jo alltså det är ju bindningstiden, vårt satte vi på 10år och har 4 år kvar på bindningstiden, och nu när vi kommer att sälja så blir det en summa till banken gör att de förlorar ränta om vi löser lånet. De har ju en förväntad ränta från oss i 4 år till.

    (Jag är så duktig på att förklara, eller inte).
  • stegen
    Maramina skrev 2013-03-28 08:20:31 följande:
    Ni som har helt gemensam ekonomi, känns det inte konstigt att tex köpa presenter till den andre då? Jag skulle tyckt det. Men så är jag, och har alltid varit väldigt självständig. Mannen är dessutom en samlare av en viss sak och då kan han, om han vill det kunna köpa en sak till sin samling för x antal tusen utan att jag behöver bry mig då jag tycker att det finns bättre saker att lägga sina pengar på. Och jag kan boka in ett besök hos massören bara för att eller köpa den där väskan eller tröjan jag vill ha eller vad det nu kan vara som jag vill ha men som kanske inte är så viktig



    Är där "hobbypengar" kvar så är det fritt fram att göra vad man vill, samlarsaker, utrustning till häst, kläder, något till bilen osv. Hittills har vi aldrig haft något att diskutera om den ena velat köpa något. Ang presenter så har vi vars ett kort så det känns inte konstigt alls!

    Dock brukar min man inte vilja att jag köper något till honom, men han köper alltid till mig....
  • stegen

    Hoppar in och önskar er alla underbara tjejer en glad påsk!

    Själv frossas det i massvis av godis, utan dåligt samvete!!

Svar på tråden Vi som försökt ett tag utan plus