Gastric Bypass (GBP)
Hoppsan...dubbelpost.
Hoppsan...dubbelpost.
Du är välkommen i FB-gruppen annars, vi är många medlemmar nu och man får många bra råd och mycket stöttning av de andra!
Hur länge har du varit opad? Och hur länge har du stått still? Det där med platåerna är ju individuellt. 75 kg är ju ändå en ganska normal vikt (till medellängd) och din kropp har kanske hittat sin trivselvikt? Jag är nere på normalvikt nu men mina sista två kg tog mig nästan två månader.
Jag tycker att du ska ge det lite tid, du gick ändå ner ganska mycket på kort tid, kroppen behöver vila lite också. Du kan ju alltid ringa dietisten på sjukhuset du opererade dig på och se om de har några tips till dig och se om det är något du kan/ska förändra i kosten?
Hade jag inte fått hjälp (härinne bland annat) med hur jag kunde gå till väga så hade jag fått vänta två år på mitt första möte. Nu gick jag istället från skickad remiss i januari till operation i april.
Workmonday - För lågt BMI, vissa psykiska sjukdomar, du har inte haft din övervikt tillräckligt länge, att de tror att du ser operationen som en quick fix och en enkel utväg, att du inte försökt gå ner i vikt på annat sätt tidigare, om narkosen kan vara farlig för dig... några orsaker till varför man kan bli nekad.
PruttPottan - Jag skriver ju också att ingen diagnos nekas per automatik utan att det oftast göra en bedömning på den enskilde individen.
Jag har "gått ner lite själv" hela livet innan jag gjorde open. Mitt problem (vilket är ganska vanligt) är att jag alltid gick upp igen. Vart vill du komma med det?