Gastric Bypass (GBP)
Imorgon kväll skrivs jag in och på måndag kl. 13 är min operation planerad... Är så nervös, börjar få kalla fötter. Är mest sjukhusrädd, tror det bidrar till dessa känslor.
Är jättenojjig över att vakna upp och få veta att jag inte blivit opererad. Har haft stora problem med att flyta, har haft svårt att få i mig alla påsarna. Diskuterade saken med min dietist och kirurgen, men det gick inte att prata med dem.
Kirurgen var stenhård, välj mellan dessa två märkena och väljer du något annat så kommer vi inte kunna operera dig + han opererade en kille igår och det var såååå svårt att få till det och de såg direkt att han hade fuskat. Måste bara tillägga att jag blev lite stött, berättade för kirurgen att jag hade problem med flytet - då drog han historian om killen som fuskat och svullat i sig en massa. Varför antar han att jag inte kan hålla mig ifrån gottat några veckor bara för att jag är tjock? Försökte avbryta hans tal och berätta att jag hade problem med att få i mig påsarna, inte att jag vill äta mat. Han lyssnade inte alls utan körde sin grej om att jag inte fick äta en massa mat. Roligt med kirurger och läkare som lyssnar på sina patienter, alltid uppfriskande.
Iaf, vissa dagar har jag "fuskat". Har jag bara fått i mig 180 kcal och jag inte har klarat av att dricka fler påsar, så har jag två gånger ätit en liten måltid med lika mycket kalorier som 1-2 påsar. Har det varit jättedumt av mig? Kunde ju inte riktigt prata med dietisten, och jag tänkte att det borde handla om viktnedgång och kalorier - inte själva pulverkosten i sig.
Har gått ner fem kg på två veckor nu. Tror jag hade gått ner mer om jag ätit så mycket som det är meningen att man ska äta, och vissa dagar har jag inte ens druckit vatten och det kanske bidrar till den lilla viktnedgången. Om det nu är en väldigt liten viktnedgång, läser man runt tycker jag att andra går ner mer än vad jag gjort.
Tror ni att jag behöver oroa mig för att inte lever ska ha minskat, med tanke på att jag ätit riktig mat två gånger?