• teasa

    ~*~ 30+ som fick barn i oktober 06, del 13 ~*~

    Nolllan: 10.000 pers.... det kommer min sambon aldrig att få spela inför.... (tror jag iaf) Det är en lokal pub med max 100 besökare skulle jag gissa och allt slit och släp sköter de själva:). Men det är allt lika kul för det. Jag får ju höra dom live, han repar ju iaf 2 ggr veckan så och nu får jag höra resultatet

  • teasa

    Godmorgon tjejer. Här gick spelningen också bra.... kul att se "gubbarna" ge järnet och höra hur det låter på riktigt och publiken verkade nöjda. Lite trist att hålla sig från ölen på en pub, men eftersom vi bor på landet utanför stan så är det helt klart enklast. Men det blev väldigt sent för de var tvungna att plocka ner efter spelningen det skulle in ett annat band i lördags. Men jag hade sovmorgon, verkligen skillnad att vakna för sig själv

    Bussig kämpigt med foglossning redan nu.... hoppas att du hittar nåt som kan underlätta lite för dig....
    Snarko: Ryggont är verkligen inte heller att leka med, hoppas du blir bättre.
    Nollan: Kämpa på... det är snart slut på pluggandet!

  • teasa

    Nollan: Louie ropar också när han gjort nr 2, men egentligen skulle han nog fixa det själv. Molly var nog runt 5 när hon själv "tog över ansvaret"
    Borsta tänderna gör jag alltid åt bägge barnen, även om de kan börja lite själva. Vår tandläkare sa nämligen att barn inte borde börja borsta själva förrän runt 10 år. Själv har jag "rutten" kvalitet på mina tänder, så jag känner att det är väldigt viktigt för mig.
    Våningssäng har våra testat och det funkade redan när Louie var 3, men då med "ramla-ur-skydd".
    När det gäller hjälpa till eller klara sig själv, så dukar min barn ofta, de häller upp mjölk, brer mackan själva, lägger tvätt i korgen, skär grönskaer till maten, klär på sig och lite sånt. Instämmer med Snarko vi är sämre på att involvera barnen i städningen. Men de kan motvilligt plocka iordning leksaker och man tjatar   Sen är det ju så att ibland tar det för lång tid och då hjälper jag till med saker fast jag förmodligen inte skulle behöva, eller så orkar jag inte med extra kladd elle spill.

    Cykla kan inte Louie än, vi tog bort stödhjulen på hans i våras och sen dess är han inte så intresserad av att cykla alls. Inte förrän då kom Molly på grejen med att cykla (då var hon lite drygt 6 år) hon har haft cykel utan stödhjul i två år.

    Snarko: Lycka till på intervjun.

    Nollan: Jag minns egentligen ingen skillnad i "sparknivå" mellan mina. Det var nog rätt så lika.

  • teasa

    Hej tjejer. Här har ni en som insett att semestern är förbi :( Jag börjar jobba imorgon! Semestern här har varit bra (för kort då förstås) Vi har varit på tre kortare resor, Sthlm, Gbg och Norrköping med 3-4 övernattningar. Kämpigt bitvis med sjuk sambo och 2 krävande kids. Men skönt att k omma hemifrån och inte behöva tänka på vardagsbestyr.

    Bussig: jobbigt med foglossning, men skönt att du blev sjukskriven iaf.

    Nollan: OJ är det redan så nära slutet  :) Louie vägde faktiskt 4,2 när han kom, det gick undan, men inte allt för mycket sprickningar...så det går säkert bra. Jobbigt att det kan gå så vansinnigt fort kanske...

    Snarko: Nicket kommer av mitt tidigare jobb och mitt eget namn.... sen tyckte jag allt det blev lite "kväsigt".  

    Periodvis händer det inte mycket här hemma heller utan att jag gör eller jagar på. Men en sak som vi tagit fasta på är att alltid prata prata prata. Kanske är tur det, för det är inte alltid så enkelt att leva familjeliv :) Känns som mycket får stryka på foten liksom. Relationen till ex. Men vi pratar bägge om det och försöker vara väl medvetna. Däremot kan jag känna att sambon  har en mer negativ inställning i o m depressionen, men det känns ändå ok.

  • teasa

    Snarko: Kväsigt typ som snitsigt

    Stämmer bra att jag fick nytt jobb förra hösten.... nu har det lugnat sig och det nya systemet jag skulle införa och utbilda hela företaget i är "up and running". Jag gör min första dag idag och har för första gången lämnat barn på två ställen..... MIn lillskrutta börjar ju nollan nu, så idag blev hon lämnad på "fritids". Huga, morgonrutinen som är så välsatt ska ändras och ta ännu längre tid.

    Även om du Snarko går till samma jobb som förut och det känns sådär är det ju ändå skönt att ha ett jobb. Det kan ju bli en massa vabbande och så i början nu och då är det skönt att inte vara helt ny det vill jag lova. Finns inget som hindrar att du gör annat senare ju

    Bäst att sätta igång här.

  • teasa

    Nollan: Härlig kommentar!! :D Väntans tider.... inget jag avundas direkt. Skönt att studierna är avklarade och du ägna dig åt annat nu en lång tid framöver Lycka till.

  • teasa

    Nollan: jag har iofs klarat mig väldigt bra med mina förlossningar de har startat och jag har haft tid på mig utan att de dragit ut på tiden :) Däremot "stukade" svanskotan efter Louie så jag hade väldiga problem att framförallt sitta efteråt. Jag hoppas verkligen att du får lite tid på dig iaf.

    Bussig: Kämpigt med foglossningen hoppas det släpper lite med sjukgymnastik och avlastar med kryckorna.

    Å så 1 tu 3 GRATTIS!!!!  Gud vad kul med nytt hus!

  • teasa

    Men grattis Nollan, härligt att du fick en "drömförlossning"!  En liten tös i gänget vad härligt. Stor varm kram härifrån.

  • teasa

    Mejja: Jag håller absolut tummarna för dig :)

    Bussig: Fy f-n vad jobbig foglossning du verkar ha. Jag hoppas verkligen att det är över om 10 veckor.

    Presenter ja. Louie har börjat spelat TV-spel, så han önskar sig lego-tv-spel, sen pratar han om coolt lego, typ star wars eller så gärna STORA skepp eller så. Smålego med rek ålder 8-14 typ :) Vi har inte riktigt bestämt vad vi ska köpa, men ett nytt tv-spel blir det allt.

    Vårt största dilemma för tillfället är att hörselapparaten ALDRIG är på hemma hos oss, han lyssnar helt enkelt inte. Det slutar ju allt som oftast med att man måste höja rösten rejält, vilket verkligen inte känns bra. På dagis är det 4-5 5-åriga killar nu och de har väldiga kamper om vem som ska stå var i hierarkin. Så det är en hel det bråk både där och med storasyster. SÅ vi jobbar mycket med att inte slå, sparka osv.

  • teasa

    Nollan: Kan du inte pumpa lite och se om Lilltjejen får bättre grepp på flaska? Annars har jag inga speciella råd att ge. Jag har haft två "fettobebisar" i synnerhet Louie som jag knappt kunde ha i bärsele när han var 6-8 månader. Mina bägge har käkat varannan timme jämt, vilket jag själv tyckte var väldigt jobbigt :(

    Hoppas att alla ni andra har det bra eller iaf "hyfsat". Trevlig helg!

  • teasa

    Bussig... Jag tänker på er och önskar er lycka till!! Hoppas förstås att allt går bra även om det är för tidigt.

  • teasa

    Bussig: Tänker på dig här med!


    Mejja: Kul med nytt jobb. Kan förstå att det är lite rörigt på "kontoret" nu i början!

    Snarko: NJUT! Har varit på Hasseludden en gång, så NJUT är mitt bästa tips!

    Nollan: Bor ju inte i storstan här, men hoppas ni får till en liten date :)

  • teasa

    GRATTIS Bussig.... och jag instämmer med ovanstående.... ÄNTLIGEN!

Svar på tråden ~*~ 30+ som fick barn i oktober 06, del 13 ~*~